Last news in Fakti

11 Май, 2011 12:21 8 355 56

400 нови камери по пътищата у нас

  • кат-
  • камери-
  • радари

400 нови камери в страната ще дебнат шофьорите за нарушения, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Проектът на този етап е в начален стадий, но идеята е камерите да бъдат поставяни поетапно, като първо ще бъдат монтирани на участъците с голяма концентрация на пътни произшествия.

Целта на инициативата е до 2020 година инцидентите на пътя да намалеят с 50%. Цветанов каза още, че в борбата с нарушителите на пътя вече има напредък. Събираемостта на глобите се е увеличила с 60-70%, като тези пари трябва да постъпват във фонд, който ще ги инвестира в подобряване на пътната мрежа и закупуване на нови спийд камери. Само след броени дни Министерски съвет ще излезе с решение за сформирането на този нов фонд.

В момента освен със закупуването и монтирането на новите камери Охранителна полиция и Агенция "Пътна инфраструктура" се занимават с търсене на алтернативни трасета, които да облекчат трафика през лятото. По този начин според министъра ще се избегнат доста от тежките катастрофи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    31 6 Отговор
    Лошо Седларов,лошо.
  • 2 rado17

    29 21 Отговор
    Лично за мен това е чудесна новина,дори мога да им дам идеи поне за 10 камери където според мен има огромна нужда от тях!
    Друга добра идея ще бъде да се слагат такива камери около училищата,където всякакви селски бекове и тарикати се келешат и никакви легнали полицаи не са в състояние да ги спрат!

    Коментиран от #5, #14

  • 3 gasston

    39 1 Отговор
    ...400 камери-добре! Магистрали - броят се на пръстите на една ръка! ....Но къде са пътищата?
  • 4 ime

    1 18 Отговор
    Нека слагат. Те камерите пазят от идиоти. Заставали пред колите и спирали всеки кой как забърза и го удрят по главата.
  • 5 diwanel

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "rado17":

    колега подкрепям те с 2 ръце! аз съм от габрово и повечето училища се намират непосредствено до булеварди които привечер стават драг писти!!! абсолютно ЗА камери пред училищата!!!
  • 6 `

    46 1 Отговор
    пътната инфраструктура и организацията на движението в българия е толкова стара и калпава, че тук не можеш да караш без да правиш нарушения.
    Нека да ми построят нормални магистрали и широколентови платна със съответната маркировка и организация на трафика пък тогава да ми слагат камери.
    В всички държави около нас са на светлинни години в качеството си на пътищата, само тук времето е спряло ... но понеже хазната на българия е изпразнена и се търсят начини да се напълни затова са всичките тези напъни за одиране на кожата на нямащите ...
    нашите велики управници разбраха, че няма как да вземат пари от богатите, затова най-лесно се вземат от бедните ... махнаха данък лукс, въведоха данък колиба ...това е достатъчно показателно за техните намерения в бъдеще ... аз изкарам ли пари с удоволствие ходя в гърция да си ги харча, пъти по-спокойно ми е, интересното е, че около мен всички мой познати постъпват така...иди ги упреквай, ча след като минат кулата се успокояват и Гр. се чувстват като на своя територия, а в собствената си държава са като на гости ...немили, недраги ...
  • 7 bg

    19 1 Отговор
    То както е тръгнало няма има файда от тея камери... просто защото нормалните хора няма да имат пари да напълнят резервоара на колата, а хората с бмв-та и мерцове за по 200к па няма си плащат!
  • 8 този който мисли

    16 1 Отговор
    хубаво ама дали това което казва министарчето е вярно съмнявам се много че подбудите за намаляване на птп повече е да си сметките на мвр и нищо повече а за поставяне покрай училищата съм съгласен ,но те ги слагат извън градовете ,а не покрай у-та и защо ЗА ДА СИ ПЪЛНЯТ ГУШКИТЕ само трябва да се огледаш и ще разбереш за какво говоря нека министара ме опрвергае
  • 9 Михаил

    23 1 Отговор
    предлагам на всяка поставена камера да се съкращава по един служител на МВР.Последно време в София се увеличи броя на полицаите по улицата дали е заради Бен Ладен или някой го е страх от народа.Нека някой който пътува из европа да каже колко често среща служители на реда.И последно да оправим безработицата като се запишем в мвр се пак са с доста солиден бюджет....

    Коментиран от #49

  • 10 bat vas

    15 2 Отговор
    tva sa palni bokluciiiiiii ... pati6tata nqa da opravat mi slagat kameri da pribirat o6te pove4e pari !
  • 11 asd

    33 7 Отговор
    само промит мозък може да му се струва правилно решение да има още и още камери, един проблем се оправя с адекватни мерки и като се търси корена на проблема, не като се слагат камери. Това е поредната стъпка към тоталитарната полицейска държава и общество от тип "биг брадър" - камери навсякъде, под някакъв предтекст, в училищата камери, по пътищата камери, в магазините камери, това е масово полиране на мозъци. Пак повтарям - 1 проблем се оправя като се търси корена, а не с камери и момчето под мен е прав за това, че първо трябва да се оправи самата система с пътищата, не само че има дупки и не става за каране, ами и да се затегне контрола при даване на книжки, то дават книжки на идиоти, защото подкупват интрукторите и даеджиите, пък после те карат и газят хора, а цветанов и целия елит тръгнал камери да слага! - и е ФАКТ, че катастрофите продължават да се увеличават, чудят се как да лъжат хората, че намалявали и ЦЕЛТА била да намаляват, но след толко камери единствената промяна е че има повече актове, а катастрофите и пияните на пъти и неадекватните се увеличвават. Това е фалшиво решение с тези камери и само потъпква правата на обикновения човек - снимат ни навсякъде - по пътищата, в магазина, в училищата, на работа, със сателит тези камери се прихващат отвсякъде и правителството следи всяка стъпка на индивида - това е абсолютна стъпка и неоспорим факт, че ни дърпа към тоталната полицейска държава! Масово промиване сега на мозъци с тези камер... щели да намалеят катастрофите, да ама не, само ни потъпкват правата, а пияните и надрусаните както и жените -шофьори се увечачват и става все по голяма анархия, цветанов е поредната марионетка както всички министри и премиери, евреи и самоевреи са н иуправлявали скрити в сянка. отворете си очите, чак чета коментари че било хубаво да има камери, промили сте си мозъците яко, съжалявам ви

    Коментиран от #17

  • 12 Станишев

    25 10 Отговор
    Долу Боко! ДА излезем и да свалим пожарникар! УУУУУУУУУУУУУ
  • 13 Cako

    27 5 Отговор
    И аз подкрепям идеята да свалим Боко! Откак той доиде на власт скапа целия пейзаж!
  • 14 asd

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "rado17":

    ти си от тия най големите роби дето вече са неспособни да мислят, не можели легнали полицай да спрат, пък камерите шяли да ги спрат
    АЙДЕ ДА ВИДЯ КАК КАТО Е ОТСЕЧЕН ЛЕГНАЛИЯ ПОЛИЦАЙ НЯМА ДА СПРЕ ТАКИВА!!! КАТО МУ ПАДНЕ ПРЕДНИЯ МОСТ и СТРОШИ ЦЯЛОТ ОКАЧВАНЕ ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА СПРЕ! А КАМЕРИТЕ КАКВО ЩЕ СПРАТ!

    Коментиран от #16

  • 15 Stefko

    28 6 Отговор
    Да излизаме със сопите на 15ти и да ги изринем тия дето ни управляват и това е!

    Коментиран от #18

  • 16 VW&Mercedes

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "asd":

    Da znaesh samo kolko si prav.
  • 17 VW&Mercedes

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "asd":

    Gledai filmite "V kato vendeta" i "1984" i shte se uchudish kolko mnogo prilichat na Bulgaria 2011 godina.
  • 18 dani

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Stefko":

    seliania e tova koeto predlagash i ne e choveshko.vijdam che imash i posledovateli.bg mantalitet.ujas
  • 19 aha

    2 12 Отговор
    Честно да ви кажа ще се радвам ако го направят.
  • 20 No name

    22 0 Отговор
    "Песимиста казал : -По лошо е може да бъде!, а оптимиста Цветанов отговорил - Може, може..." Нямам нищо против камерите, когато :
    Поправят ВСИЧКИ пътища ,сложат навсякъде маркировка,направят се подлези и надлези,обозначат местата с камери, въведе се обучение в училищата, парите от глоби се използват САМО за пътищата! Във всички останали случаи това ще е поредния държавен РЕКЕТ за пълнене на нечии джобове!!!
  • 21 Михаил

    10 1 Отговор
    Защо да го сваляте слънчицето Борисов,по-добре да подпалим парламента а ако искате да сте нежни с тях предлагам да им вземем българското гражданство и да ги изгоним та бат ви Бойко да учи някъде зад граница чужденците на ноу хауто с картофите и минералната вода.Да направим износ на умове ама не тези младите а тези 240 и тяхната гениална свита...
  • 22 Този

    15 1 Отговор
    От цяла Европа - в Англия има най-много камери. Обаче статистиката на тежките проишествия там показва, че няма пряка връзка между броя им и наличнието на камери или не. Всичко е за парите на данъкоплатеца - отново. За съжаление това няма да промени окаяното състояние на пътищата у нас - а именно тяхното състояние е главната причина за ПТП-та.
  • 23 БГ реге

    21 2 Отговор
    Уж пари няма държавата а камери ще слагат.И на това отгоре последния път казаха че една камера струва 30 000 евро!!!!!
    Пак някоя фирма доставчик близка до знаем всички кой ще усвои пари.
    Да оправят пътищата с тези пари а не да ми слагат камери.
    Като направиха синя зона в София да не би един лев да е отишъл за ремонт на тротоари или улици.

    Всеки ден гледам дебелите им началници пред централата със служебни коли които всички ние плащаме.
    Аман от кръвопийци в тази държава.
  • 24 sais

    18 1 Отговор
    a novi puti6ta koga?
  • 25 mariqn

    15 2 Отговор
    много коментари се изписаха лошо от камери няма ама да има само пред учулищата и то не за друго ами зада спрат някжи си дилърчета сополиви да си продават боклуците и селските бекове да спрат се праят уж на пичове с колите си а тези дет са изван града за ко са им кат то патища няма те камери ще ми слагат ти изван града и да искаш с разрешената скорост немоиш да караш камоли с превишена аз изцяло подкрепям идеята за протестите и НАРОДЕ НЕДЕЙ СПА А СТАНИ И ДА САБОРИМ ЗАЕДНО ТОВА СКАПАНО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО НИ УГРАБВА СТАНА 20 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ И ВСЯКО СЛЕДВАЩО ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ЗА ТЯХ СИ А ЗАДА Е ДОБРЕ ДЪРЖАВАТА И ВСИЧКИ КОИТО ЖИВЕЕМ В НЕЯ . Направо нямам думи сега като ти се обадят че си длъжен да си платиш и гражданската одговорност и ако искаш да не плащаш трябва си спреш колата от движение и всичкото за какво да храним държавните служители и обкръжението им за това предлагам ДОЛО БОЙКО БОРИСОВ ДОЛО ГЕРБ И ОТ 480 4ОВЕКА НЕНУЖНИ В ПАРЛАМЕНТА ДА ОСТАНАТ САМО 50 60 КОИТО ДА ИМАТ СТРАХ И ДА СИ ВЪРШАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НЕ ДА НИ СМУЧАТ КАТО КЪРЛЕЖИ

    Коментиран от #45

  • 26 Archi

    28 3 Отговор
    Не искаме камери, искаме хубави пътища и разумни ограничения на пътя! Ако колегата БГ реге е прав 400 камери x 60 000 лв. = 24 000 000 !?!?! Дали можеше да се инвестират по-добре тези пари ?! Всички знаем кои са нарушителите на пътя - коли за над 50 000 лв., а не тези на обикновените хора като нас с брички за по 2000 - 8000 лв. Всеки от нас е ставал свидетел, че луксозните автомобили не се спират или след евентуално тяхно спиране, веднага се пускат! Аз лично не съм видял да пишат акт на "добре облечен бизнесмен" - мутра!
  • 27 VAG

    7 3 Отговор
    АКо се чудети къде отиват парите от данъци, винетки, прегледи и тем подобни гадости, а не се оправят пътища - те къде... За камери, та да смучат още кръв тия гадове
  • 28 mariqn

    8 3 Отговор
    КОЛЕГА НЯМА И ДА ВИДИШ ВСЕ ЕДНО НА НАШИЯ ПЛЕШИВ КМЕТ ЛЕЧКОВ ДА МУ НАПРАВЯТ НЕЩО ЗА ТОВА СМЕ ТАКА ЗА ЕДНИ ИМА ЗАКОНИ ЗА ДРУГИ НЕ ДОЛО БОЙКО БОРИСОВ И ВСИЧКИ КАТО НЕГО И МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКЪВ НАПРЕДЪК
  • 29 Григор

    7 4 Отговор
    Ще съкратят 1000 полицая заради тези камери
  • 30 RS

    4 2 Отговор
    ееееее тия откачиха с тия камери,то пътища няма те все гледат да лапнат някои лев от покупка на камери било то от изработка на винетки и тъи на татак само комесионна да има
  • 31 jon

    6 5 Отговор
    AZ SU6TO KAZVAL DA SVALQT TOQ BANDIT BOIKO BORISOV I SI4KITE OT PARMALENTA TE SA NAI GOLEMITE BANDITI I MUTRI
  • 32 ГЕРБ = ГРАБИ

    14 5 Отговор
    ГЕРБ = ГРАБИ
    ГЕРБ = ГРАБИ
  • 33 ggg

    6 1 Отговор
    От цяла Европа - в Англия има най-много камери. Обаче статистиката на тежките проишествия там показва, че няма пряка връзка между броя им и наличнието на камери или не. Всичко е за парите на данъкоплатеца - отново. За съжаление това няма да промени окаяното състояние на пътищата у нас - а именно тяхното състояние е главната причина за ПТП-та.
  • 34 hmm

    11 0 Отговор
    камери?!?!на магистралата да,ама да оправят пътищата,неможе на тия тясни и с дупки пътища да се закеркенечи някой пенсионер с 50 при ограничение 90км/ч сутринта в час пик Пловдив Асеновград има луд трафик даже и през почивните дни,сумати жертви а иска да се разшири 1 метър и мантинела посредата това са 16 километра сами предизвикват народа да нарушава правилата
  • 35 hmm

    12 2 Отговор
    Ако пътищата са нормални,а ограниченията разумни немисля,че ще има толкова нарушения .
  • 36 амм

    3 5 Отговор
    малко са , нека сложат още . че малоумници по пътищата , бързащи за оня свят много
  • 37 Sparco Tuning

    7 1 Отговор
    Всичките грабят брат мии , няма свясни политици в България . . .
  • 38 the punisher

    10 1 Отговор
    Ама това верно си е случая с обяснението " спъна се, наръга ми се на ножа и така 13 пъти"........Хайде моля ви се за да намалеят ПТП-тата ли слагате тия камери-прах в очите!!!!!!!! Пари, пари искате да лапате, камерата подушва ли пияни, а надрусани?!!! И дали ще санкционират патрулки, че аз повече нарушения от тях не съм видял други да правят!!! Колани не слагат, винетки няма на нито една патрулка и по време на акция светлина половината са с игорели крушки, а ми пишат акт за техническа неизправност когато моята крушка е изгоряла!!!! А как обичат да обръщат на двойна непрекъсната хайваните!!!! Ама така е, защото ония с баките скоро не камери по пътищата, а банкомат в задниците ни ще заврат!!! И понеже нашите депутатченца им служат........Ей това е страната ни е пълна с индивиди, които само крадат и налагат и пропагандират правила, които те самите не спазват!!!!! Ех ще дойде онзи хубав ден когато парите и имотите ви нямат да имат никаво значение, защото в казана как да ги харчиш и ползваш-хахахах!!!!!!!
  • 39 mediator37

    9 2 Отговор
    Вместо да сдвоят пътищата и така да се вдигне скоростта на придвижване и възможността за изпреварване , тия галоши харчат пари да ни рекетират. Жалко, че гласувах за ГЕРБ. Само гадни закони правят за обикновените хора.
  • 40 версак

    4 1 Отговор
    камери- обират парите на бедния народ и той си трае но един ден те ще застанат там където всеки отива и си плаща.....
  • 41 този който мисли

    6 2 Отговор
    на скоро ми се наложи да пътувам м/у Варна и Бургас и по това трасе имаше много интересна гледка една от тези камерки много ми "хареса външния вид т.е.беше доста почерняла а до колкото се сещам и в софия имаче една такава А може би са решили да сложат още камери за да може да се снимат по често нали всички височайши от правителството са медийни звезди и камерите на ТВ не им стигат че за това какво ще кажете?Не знам къде има най много камери но ставаме като американците полицейска държава.Само вижте колко често или Дянков или Борисов са там и някаква глупост изплува и така господа РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА ВЯРНО Е ЧЕ СЕ ЧИСТИ ОТ КЪМ ОПАШКАТА НО ГЛАВАТА СЕ ИЗХВЪРЛЯ
  • 42 иван

    10 3 Отговор
    Призовавам хората с въздушни и ловни пушки да отстрелят веднага по една камера,защото на ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ще му олекне джоба от тая работа.Затягат,затягат и пак затягат примката около вратовете ни!!!Докога бе????
  • 43 besen

    8 0 Отговор
    А данъци , винетки и тн да не ви гиплащаме за джобни бе .Оядоха се като пиявици сега вече до стоинка да го ошушкат тоя овчи народ . Строших си колата по дупки - един читав път няма те 400 камери да тафят парите до последна стотинка и пак без пътища . не се наядохте . Купувам си един черен спрей и всеки ден ще ви е.авам камерите по всичките ми обичайни маршрути
  • 44 Митака

    6 1 Отговор
    Да фанат и да не ми инвестират само в камери и събиране на пари и да си ги харчат после по задниците а да оправят пътищата че ми писна да карам по тия ДУПКИ!!!! и като искат да няма хора дето да превишават скороста да направят някоя друга писта да има хората къде да дават газ а не по улиците депутатите ви загубени!!!!!!!!!!!!!!!
  • 45 ,

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "mariqn":

    Колега подкрепям призива ти, има обаче един проблем. Няма кой да сложим, като махнем пожарникарската команда от управлението на държавата. Виж в момента какво става, същата ситуация като през 2001г. всички партии изкараха идиоти за кандидат президенти и ясно, че първанката (първаноглу)ще спечели. В момента е същата ситуация (10г. по-късно същия цирк), никоя партия не казва кой ще номинира за президент, да го видим, да добием представа кой е, как е стигнал до тук, кой са родителите му, били ли са в ДС и тн . Ще ги обявят през последния месец с една псевдо надпревара с малко чалгия и кебапчета (в някой места и по чифт нови обувки). И ще се гласува пак по симпатия, без реална оценка има ли място тоя там или не? През 2001 разбрах, че предварително се сговарят партийната сган, в момента за мен е на лице същия сценарий. Какво да ги правим? Как да си оправим държавата? Аз не искам да си напускам страната, та си е моя и никой няма право да ми скапва живота за да съм принуден да оставям бащината си земя (мисля, че това важи за всички българи) ...
    Сещам де, че румънците най-важната работа я свършиха през 1989 г. с АК47 до стената ... ние бяхме "нежни" тогава ... а сега ? Управляващите (същата ДС-ченгесарска сган) "нежни" и "внимателни" ли са с нас сега ????
  • 46 Kodeks 001

    2 4 Отговор
    davie 4estito na vsi4ko za New Kameri Po Piti6ta ta daqe Qako Na nqkoida Kara taka Kato mu Padne :d :d :d
  • 47 ехо?!

    13 1 Отговор
    Кви камери бе хора?! Кви скорости над ограничението, кой ще настъпва за да вдига разхода!? Спряхме да караме колите си, убихте ни с тея цени за гориво, данъци, такси и най-вече за живот. Сложете ги тия камери в патрулките бе, както е в нормалните страни, не искате нали, що ли ?!
  • 48 duha4i

    6 0 Отговор
    porednata legalna krajba na pari nadali edna kamera e nad 1000lv.
  • 49 rapfag

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Михаил":

    Ти незнаеш ли че сме полицеиска държава.Виж армията и виж служителите на мвр.
  • 50 CHOPARA

    5 1 Отговор
    И още като искат да слагат, а хората ще продължат да се трепят по тия калпави пътища. Не камери а асфалт му е нужно.
  • 51 BMW

    0 0 Отговор
    da hubavo tuka si draskame hlen4im dobre ama za6to kato se digat protesti neizlqzat si4ki da si tarsim pravata a seki se prai na koputarna mi6ka
    garcite tolkoz li bqha po umni ot nas dignaha se i pak se opraiha po dobre ot nas eto sega pak nedovolni ot ne6to cqla garciq se digna pak
    misalta mi e dokato samo etuka laeim pred koputrite 6te na opravlqvat takiva i 6te si pravqt kakvoto si iskat
  • 52 teko

    1 0 Отговор
    opravete patnata infrastroktura mnogo e nujno tova.
  • 53 ....

    0 1 Отговор
    to4no 3 4asa shte rabotat i nqkoi shte gi nokautira tiq kameri xaxaa

    Коментиран от #56

  • 54 бат бибо

    0 0 Отговор
    вав вразка с протестите недеите да палните нета с платени публиказии на бсп и дпс ние си ги избираме така че ште си ги тарпим. един древногразки философ е казал ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЗАВА УПРАВЛЯВАШТИТЕ.А за камерите не знам дали ште намалеят нарушенията ,но парите ште ги усвоят.проблема ни не е в камерите а на втория етаз главите ни демек.липсва ни култура на двизение и наи вазното САМОУВАЗЕНИЕ.ние сме единствения народ които заради егото си оставя дезата си СИРАЗИ .ОПОМНЕТЕ СЕ БЕ ХОРА.аз зивея от 4 год в норвегия и тук до сега не сам чул реплики от рода на АРЕ КАРАИ БЕ ПРОСТАК и не ми се е случвало някои да ме изпревари без причина.а и мезду другото в ХОРДАЛАНД КОМУНА има само 6 камери,а тази област никак не е малка
  • 55 Vlado

    0 0 Отговор
    Mnogo e strashno, che ima takiva kato teb i 1 predishen komentator. Zatiagali primkata... Mi ne pravi narushenia i niama da ti ia zatiagat. Kamerite barkat v djoba na selskia tarikat, koito si misle, che zakon ne go lovi. Karai si pohari i nikoi niama da ti barka v djoba.
    P.S. latinitsata e po tehnicheski prichini...
  • 56 Vlado

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "....":

    Emi ei za tva sme tolko bedni. Shtoto kato teb dokato ritat kamerite, za da praviat kakvoto si iskat, drugi, po-nahodchivi prosto zavarshvat pravo, prekroiavat zakonite i zaedno s debelovratite i te si praviat kakvoto si iskat. A te iskat da te kradat. Ama koi kolkoto si moje. Ti she pestish po 50 kinta na godina ot vinetki, koito shte nalivash v golfo i she chupish cameri, pak te she si te kradat. I ti she mrankash. A te she te kradat oshte poveche. I za teb cial jivot goliamoto postijenie shte e da se sbiesah pred krachmata pian i da dignesh 200. Evala.