Last news in Fakti

25 Януари, 2021 10:26 12 591 18

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

  • bmw-
  • m1-
  • пол уокър-
  • бързи и яростни

До момента спортният автомобил на звездата от "Бързи и яростни" се оценява на 390 000 долара

Продава се култовото BMW на Пол Уокър - 1

Става дума за една от емблематичните баварски коли BMW M1 от 1980 година, която беше част от съвместната колекция на актьора Пол Уокър и неговия приятел Роджър Родас.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

Това е един от десетте екземпляра M1, които са модифицирани от германския дилър на BMW AHG в началото на осемдесетте.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

Спортният автомобил разполага с различен състезателен бодикит, ливрея на BMW Motorsport, джанти BBS, персонализиран ауспух и кожен интериор.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

Двигателят е средноразположен (3.5-литров редови шестак) и е форсиран до 350 конски сили, като тази мощност се предава чрез петстепенна механична скоростна кутия към задните колела.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

Въпросното BMW M1 е изминало само 6 800 километра. Автомобилът се продава на търг, като до момента сумата е 390 хиляди долара - тази сума вече някой е готов да плати за спортна кола. Търгът ще приключи на 1 февруари.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

BMW произвежда M1 между 1978 и 1981 година, като от модела са произведени общо 453 копия.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър

Настоящият собственик придоби автомобила една година след смъртта на Пол Уокър, който загина нелепо в автомобилна катастрофа.

Продава се култовото BMW на Пол Уокър


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 twinturbo

    28 6 Отговор
    На всички бмвджигити в бг ще им поувисне егото, след като видят статията.

    Коментиран от #2, #15

  • 2 бмвджия

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "twinturbo":

    Тва не го схванАх
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1234

    12 52 Отговор
    И за какво ти е тази, като всеки 3 л дизел върви по същия начин? Да си я гледаш в гаража как се саморазрушава с времето ....

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Алфа Вълкът

    8 0 Отговор
    Бая карана кола!
  • 6 HAHAHAHAHAHA

    13 56 Отговор
    ЕГАТИ ТАРАЛЯСНИКА КВО КАТО Е НА ПОЛ УОКЪР БИЛА, някаква си ламарина, на колела, ДЪРТА КОШНИЦА, само за балами, простотия голяма, бирник голям

    Коментиран от #9

  • 7 АА1

    21 1 Отговор
    Ще я купи някой чичак с голям корем и дебел портфейл. Ще направи едно-две кръгчета с нея, ще я прибере в някой гараж и след 10 години, ще я извади пак и ще я продаде. Хубав спортен автомобил е това BMW M1, но е надживяло времето си и някой ден ще бъде в музея.
  • 8 Hellish

    49 2 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Много глупав коментар. И старите Ферари-та вървят колкото съвременен дизе, но струват милиони.
    Първо тези автомобили са инвестиция, пример Ferrari F40 около 2010 е струвало 250 хиляди паунда, в момента са около милион и двеста хиляди. Усещането като си в колата е различно, вярвай, че и пътното поведение е различно от на Е60 535 което най-вероятно визираш.
    После,с тази кола се ходи по ретро паради, конкурси за елегантност и други подобни удоволствия за паралии. Та безсмислен коментар
  • 9 Такъв автомобил не е за балъци!

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "HAHAHAHAHAHA":

    Това е машина на времето, която само такива, които разбират и са доста богати могат да оценят и притежават, а не някакви празнодумковци и убитаци, каращи нафтови печки пушещи като пернишки кюнец на ТЕЦ! 😄
  • 10 type-R

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Аз пък мислех че печките (опс, дизелите) могат само да пушат и тракат. Виж ти, човек да научи нещо ново за спортните автомобили!
  • 11 Invictus

    2 14 Отговор
    5 цилиндровото ми ТТ е нацепило от вс тая дрънгочница бмв

    Коментиран от #14

  • 12 Вълко Червенков

    18 7 Отговор
    Много олигофрен се е изпуснал в този форум.Тази кола след години ще струва милиони и не само защото е била на Пол Уокър,а заради култовият си статус.Но това няма как да го разберат провинциални прошляци,каращи разни дрънгели "нов внос".
  • 13 КРИС

    10 0 Отговор
    🥳
    Когато си роден ЛУК ...
    Каквито и усилия да бъдат положени ...
    РОЗА 🌹 НЯМА КАК ДА СТАНЕШ 🤣😂😁
  • 14 Разбирач

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Invictus":

    5 цилиндровото ти TT няма нищо общо с тази машина. Докато хората не спрат с погрешното мислене че всяко едно БМВ е лошо, няма да разберат колко хубава кола е тази и каква класика е. А и ако не си виждал стоповете на това BMW на живо, със сигурност ще ги видиш с твоето TT!
  • 15 БМВ

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "twinturbo":

    Абе не разбра ли толко време, че вие мразещите БМВ нито сте интересни, нито различни. Един обикновен хейтър, злобен и завистлив.. или с други думи нещастник
  • 16 БМВ

    4 1 Отговор
    BMW M1 началната цена е 400 000 долара, обикновено струват над милион, а и цената само ще се качва разбира се . . егото щяло да увисне хахахахахахахахахаха.. пии една студена вода, че имаш температура като гледам. Коментар номер едно, жалък си
  • 17 До 11

    3 0 Отговор
    ТТ-то ти ще го разцепи,да....но тук говорим за кола от 1980, та в този ред на мисли къде е аУдитУ през рози период? Май е в средния клас 😆😆😆
  • 18 майка ти

    0 0 Отговор
    да се нарязва за дрифтарка ;д