Last news in Fakti

18 Декември, 2012 09:57 5 738 7

Great Wall отива на рали "Дакар"

  • great wall-
  • hover-
  • haval-
  • dakar

Китайският автомобилен производител Great Wall Motors, чиято продукция се сглобява и у нас край Ловеч, обяви официално, че отново ще вземе участие в един от най-трудните автомобилни маратони - рали "Дакар". Компанията ще участва със свой екип в началото на 2013-а, като това ще е четвърто участие за марката.

Автомобилът на Great Wall за рали "Дакар 2013" е базиран на най-успешния SUV модел на марката - Hover, познат още като Haval. И тази година екипът не изневерява на традиционния за китайците червен цвят, което според тях е и в унисон със състезателния дух на тежкия маратон. Моделът Hover Dakar е претърпял прецизни промени спрямо миналогодишната версия.

Най-основните изменения спрямо миналогодишния автомобил се откриват в структурата на купето и окачването. Не са малко и подобренията по двигателя. Всички тези изменения водят до повишена функционалност спрямо изискванията на тежко състезание като рали "Дакар". Пилоти на състезателния Hover ще е Карлос Соуса и Джоу Йонг.

През 2013 г. състезанието ще се проведе от 5 до 22 януари, като маршрутът ще е изцяло нов. Стартът ще е от столицата на Перу - Лима, а финалът ще е в Сантяго, Чили. Интересен факт е, че трасето ще премине и през Аржентина. През 2013 г. Great Wall Motors ще са единственият представител на Китай на рали "Дакар".

Вижте видео от миналогодишното участие на Great Wall на рали "Дакар"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 John Doe

    1 0 Отговор
    Не изглежда зле.
  • 2 Киров

    1 0 Отговор
    Митсубиши двигатели-нищо чудно и да победят ;)
  • 3 руснака

    1 0 Отговор
    миналата година си бяха БМВ Х3 с лепнато отгоре шаси на Ховер, тази година вече казват, че е "базиран върху Ховер")))))
  • 4 Кон

    0 0 Отговор
    А дали има част от джипа да е с части от Great Wall,освен дизайна ?Съмнявам се:)
  • 5 напън

    0 0 Отговор
    голям напън-малка пръдня
  • 6 платена реклама

    0 1 Отговор
    И на Луната да отиде, пак няма да си купя тоя китайски боклук, сглобен от нископлатени български тийнове!
  • 7 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Много голямо състезание,много голям тест за автомобила.И той явно го издържа.
    Сега ще кажете че това няма нищо общо с колата която ще си купите от магазина.А коя има ?????