22 Февруари, 2021 10:17 3 581 34

Tesla Model X срещу Hummer H1 и Ford F-450 (ВИДЕО)

  • сцепление-
  • автомобили-
  • пикап-
  • всъдеход-
  • електромобил

Блогъри сравниха възможностите за сцепление на електрическа кола, пикап и всъдеход

Tesla Model X срещу Hummer H1 и Ford F-450 (ВИДЕО) - 1

Каналът в YouTube Nossa Vida USA организира необичаен двубой между Tesla Model X Performance, армейски джип Hummer H1 и тежък пикап Ford F-450. Дизеловите високопроходими превозни средства се борят за сцепление с електрическото превозно средство на суха трева.

Tesla Model X Performance има двумоторен силов тракт с мощност от 800 конски сили и максимален въртящ момент от 1 140 Нм. Електрическата кола е "обута" в нископрофилни пътни гуми и тежи около 2.5 тона.

Hummer H1 е оборудван с 6.5-литров V8 турбодизелов двигател с мощност от 197 конски сили (583 Нм), но всъдеходът е поне половин тон по-тежък, а стандартните му гуми са много "по-назъбени".

Шестколесният Ford F-450 Super Duty е тежък пикап с 6.7-литров V8 Power Stroke турбодизел. Моторът произвежда 482 конски сили и 1 424 Нм въртящ момент, а с конвенционален теглич пикапът може да изтегли 11-тонно ремарке!

Въпреки всичко в битките с Hummer H1 и Ford F-450 Super Duty електрическата кола на Tesla се оказва "твърда ядка". Тегленето на въже обаче едва ли може да служи като истинска мярка за сцепление.

Крайният резултат зависи от теглото на превозното средство, точката на закрепване на теглича и сцеплението на гумите на определена повърхност. И въпреки че ясен победител няма, все пак видеото е любопитно. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голямо мътене на водата значи

    19 15 Отговор
    немога да разбера какъв е тоя зор да сравнявате колички с дистанционно със автомобили?сороснята яко плаща да ни се промиват мозъците със разни електрокари

    Коментиран от #21, #23, #32

  • 2 Лоренцо Ламас

    11 0 Отговор
    Още от малък, като гледах "Ренегат" и много се кефих на Хамъра

    Коментиран от #8

  • 3 Сандански

    19 2 Отговор
    Малоумни бразилци.
    Теслата с гуми за асфалта, хамъра за офроуд. Кой ще има сцепление на трева, да се чуди човек.

    Коментиран от #11, #13

  • 4 S Class

    10 11 Отговор
    може би в момента колите с най-лошо качество на електромотора и бъгове в софтуера са теслите - а отделно и са лоша сглобка с некачествени интериори - пластмасарници - телефон на колела за апатични роботи

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Хайл

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "S Class":

    Тесла е таблет с колела

    Коментиран от #10

  • 6 Пацо

    3 6 Отговор
    Тесла няма нужда какъв шанс срещу европейските коли. Нека в САЩ си се сравняват колкото искат.
  • 7 Мани беги

    3 2 Отговор
    Лошо направен тест за разлика от тези на Каруоу.И езика един цгански
  • 8 8281

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лоренцо Ламас":

    То не беше ли с вранглер или бъркам с ловец на глави
  • 9 Ти да видиш!

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "S Class":

    Казваш Тесла имала проблеми със софтуера? Да си чул досега за сервизна акция на Тесла за бъгове със софтуера? Няма и да чуеш. За сметка на това, всичките Volkswagen id3 вече имат първата си сервизна акция за бъгове в софтуера, но "случайно" тук са "забравили" да ни информират за това. Може би "не знаят" . Ето на това му се казва промиване на мозъци. Информират ни за всяко счупено стъкло и развит болт на Тесла, но пълна мъгла за 15 изгорени hyundai kona без никаква причина и сервизна акция на Volkswagen id3 заради многобройни и различни проблеми със софтуера. Като се почне от мултимедията и се стигне до пълно блокиране на автомобила до невъзможност да тръгнеш.

    Дали ще имат смелостта да публикуват такава новина тук? А дано, ама надали!

    Коментиран от #12

  • 10 Тесла е РАБОТЕЩ таблет на колела

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хайл":

    За разлика от Volkswagen id3, който е НЕРАБОТЕЩ таблет на колела:

    Видеото показва 22 грешки и не споменава проблема с 12V батерия, нито ключа за изключване. Това би накарало списъка да нарасне до 24 проблема, но нашият читател JB - който предпочиташе да не се публикува пълното му име - ни каза, че е преживял още повече.

    Задната камера на неговия ID.3 би се изключила на случаен принцип, местоположението на колата му в навигационната система и двата дисплея щяха да замръзнат, системата от високоговорители щеше да пропука всеки път, когато свърже смартфона си с Bluetooth, безключовата система ще работи периодично и съобщение с молба да закара колата при дилъра се появява от време на време. Досега сме преброили 30 бъга.

    JB използваше да паркира колата и да изчака няколко минути, за да отстрани проблемите, което не винаги беше безопасно или удобно. След това той щеше да върне колата при дилъра и да изчака ремонта, което не попречи на проблемите да се повторят отново. Обратно при своя дилър, JB чу, че решението ще дойде едва през януари и че повече собственици също изпитват проблемите.

    Коментиран от #15

  • 11 Бачо Киро

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сандански":

    Аре сега, ти пък ... Тесла като си прави рекламните глупости първо чака 5 секунди да дръпне сайбъркрапа примерно и после пикапът на форд тръгва и то само със задно, ти сега си седнал маана да намираш на тея момчета, които се забавляват просто. Фордът тук не само не е с оф роуд гуми, ми са и пълни галоши, ма файда за теслата никаква ... окопа се достатъчно добре за асфалтови гуми. Законите на физиката важат за всички - сцепление, тежест, въртящ момент. На Мъск глупостите по асфалта са много по-зле като представление, не съм сигурен, че и третокласниците се връзват на такива постановки ...

    Коментиран от #14

  • 12 Бачо Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ти да видиш!":

    Е какво да чуе за сервизна акция, като теслите са ОНЛАЙН през цялото време и се обновяват без да те пита кой номер гащи носиш? Какво си седнал да лъжеш народа ...
  • 13 Бачо Киро

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сандански":

    Между другото същите хлапета имат видео на Тесла Х срещу Ф250 на АСФАЛТ и дори оставят теслата да дръпне първа. Фордът я изтегли кат мокри гащи ... =kBqr5OMCXcI
    Знаеш как да си го пуснеш.
    Онея резултати в рекламките на Мъск ги има само в неговите клипчета. Много обича да пуска монтажчета без никакви факти, лошо качество или никакви измервателни уреди, нагласи си ги и хоп, лапате шараните ...
  • 14 Е физически закони де!

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    "Законите на физиката важат за всички - сцепление, тежест, въртящ момент."

    Пропуснал си други предимства, но кажи поне от тези изброените кое е предимство на ford? Пикапът на Тесла е по-тежък, има по-голям въртящ момент, а за сцеплението си забравил и височината на теглича. Пикапа на Тесла може да си вдигне задницата и да наведе предницата, за да може нейният теглич да е по-нависоко и да повдигне задните гуми на форда, за да използва неговото тегло да повиши селението на задните си гуми, като в същото време влоши сцеплението на форда.

    Ако не си в трети клас да се водиш по емоции пристрастия и предварителни нагласи, според физичните закони кой кого ще дръпне?

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Хайл

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "Тесла е РАБОТЕЩ таблет на колела":

    Да съм писал че е РАБОТЕЩ ???? това недоразумение тесла се разпада преди да са го сглобили нацяло ти ми говориш за работещ...защо при удър вместо да се ОТКЛЮЧИ се ЗАКЛЮЧВА и блокира едеота вътре???? А защо енелегентния му АВТОНОМЕН аФтопилот причинява катастрофи със ЖЕРТВИ???? защо гумите на тоя таблет замърсяват повече С ТВЪРДИ ЧАСТИЦИ от КАМАЗ работещ с изгоряло масло???? Едно место за РЕЦИКЛИРАНЕ НА БАТЕРИЯТА ДА ПОСОЧИШ-НЕ МОЖЕШ...освен мега,гига,турбо завода и мъск колко е велик друго знаеш ли да плямпаш

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хайл

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "Е физически закони де!":

    Къде е тоя пикап???? Трябваше преди 2 години да убие всички пикапи с двг....НЯМА ГО ти блещиш глупост след глупост-ЩЯЛ ДА ВДИГА,ДА СВАЛЯ 🤣🤣🤣🤣болен мозък си...изпилен

    Коментиран от #20

  • 18 Мммм

    3 3 Отговор
    Тук в това видео на асфалт, Тесла изтегля Хамър Х2 в третия опит!

  • 19 Ами да кажем

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хайл":

    Че Tesla е най-добре работещия таблет на колела в сравнение с останалите таблети на колела. За разлика от id3, поне може да се движи за да станат всички тези неща които си изброил. Освен това доказано автопилота е по-безопасен за изминати милион километра, отколкото ако шофира човек. Още преди да го обновят с новата версия, правеше два пъти по-малко катастрофи, отколкото когато шофира човек. Ти колко пъти по-безопасен искаш да стане? Хиляда пъти по-безопасен от човек за да го признаеш?
  • 20 Пък си скаран с цифрите

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хайл":

    Как точно са очаквали да го изкарат в производство преди 2 години, като тогава все още даже не беше представен? Можеш да отвориш видеото в което чупят стъклата да видиш от коя дата е и след колко време казват, че започва производството.

    Освен това не съм аз този който започна сравнението с cyber truck. Хубаво е да не задаваш въпроси, на които не искаш да чуеш отговора или не можеш да го приемеш психически!

    Коментиран от #25

  • 21 Нико

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "голямо мътене на водата значи":

    Зорът видимо е забава. Но ти май си сляп. Нещо "количката с дистанционно" не подаде под напора на 6500 и 6700 кубикови V8 двигатели.

    Коментиран от #24

  • 22 Гост

    3 0 Отговор
    Тесли, Фордове, Бронкота. Всичките ме викат да ги дърпам от калта с Владимировеца.
  • 23 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "голямо мътене на водата значи":

    Единственият начин да се убедят хората, че това са прехвалени играчки на ток, е като си ги купят и видят за какво става въпрос. Вече ще е късно, защото парите отдавна ще са прибрани и изпити. Но в съвремието с всичко е така. Погледни само китайските стоки. И с тези колички на ток е същото. Те са поредната китайска прехвалена стока.
  • 24 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нико":

    Трактора с 1600 кубика двигател ще размята Теслата като пръскачка из лозе.

    Коментиран от #26

  • 25 Хайл

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Пък си скаран с цифрите":

    За какъв отговор да се очаква от теб при положение,че не показваш НИКАКВА РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ,само знаеш-тесла "ще",мъск каза,мъск даде статистика,нагласени клипове в ютуб,статии от факти....и едно голямо НИЩО НАКРАЯ...едва ли си гледал интервюто с българката работеща в тесла-момичето призна че получават бонуси в АКЦИИ,а не в пари.ако решът да продадът акциите,мъск БИ ЛИ ГИ ИЗКУПИЛ И С КАКВО след като е взел ЗАЕМ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО???? С какво ще ги изкупи-БИТКОЙНИ???? Ти колко биткойна си държал? НУЛА...колко пъти си пазарувал в магазина с биткойни-по малко от НУЛА. Мъск е измамник и даже има заведени дела срещу него ако не знаеш...та какво ВЕЧЕ произвежда мега,гига,турбо завода в Берлин,кои фирми КУПУВАТ БАТЕРИИ ОТ ТЕСЛА???? Н Е Щ А С Т Н И К...седнал си да даваш наклон на тура на хората с тъпотиите си🤮🤮🤮

    Коментиран от #27, #28, #29, #30

  • 26 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Ще я сурне като кьораво пиле глист по къра
  • 27 Хеее

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хайл":

    Плащал в акции? И това е проблем? Мъск да изкупува акциите? Защо? Ти нормален ли си? Акциите се продават с две натискания на телефона! Защо Мъск да ги купува? Ти акции имал ли си някога?
  • 28 От всички твои простотии

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хайл":

    Не разбрах Тесла кога представи пикапа, според тебе трябваше да почне производство преди две години?
  • 29 Просто се чудя

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хайл":

    Коя година е бил този клип с българката ? Пак си измисляш врели-некипели!
  • 30 Мълчанието на агнетата

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хайл":

    И пак оглушителна тишина. Няма такава българка нали? Или пък е изключително проста!

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 TSLA

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "голямо мътене на водата значи":

    Не купувай, не гледай и не коментирай като не те кефи. Има SCR катализатори по 3800 кинта и AdBlue урея да наливаш освен нафта, масло и антифриз.
  • 33 eCars bg

    0 0 Отговор
    Обиколихме страната с ID.3 и като кола и възможности е отлична. Става за дълъг път и на магистрала изпреварва с лекота. Има блог по темата

    Коментиран от #34

  • 34 Любопитен

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "eCars bg":

    Всичко ли и работеше безпроблемно? Че доста слухове за бъгове се разпространяват. Вярни ли са?