Last news in Fakti

26 Март, 2021 11:05 3 687 23

Toyota „избяга“ от собственичката си, мина през бариера и се блъсна в друга кола (ВИДЕО)

  • toyota-
  • видео-
  • катастрофа-
  • паркинг

Нелепата случка се разиграва на паркинг в САЩ

Toyota „избяга“ от собственичката си, мина през бариера и се блъсна в друга кола (ВИДЕО) - 1

Запис от камера в автомобил показва доста нелеп инцидент с участието на Toyota и нейният шофьор, пробващ да излезе от паркинг. Както може да видите и във видеото, опитът е успешен и автомобилът напуска паркинга, но без водач, като по пътя взима за жертва една бариера и двете врати на паркирал наблизо седан.

Във видеото няма подробна информация за случката, но изглежда че жената не успява да достигне автомата за билетчета и се налага да слезе от автомобила. Незнайно дали колата е оставена на скорост или на неутрална предавка, то тя тръгва напред с отворена врата като минава през бариерата и се спира в паркираното срещу нея превозно средство.

За радост, освен материалните щети по двата автомобила, не се вижда да има други пострадали, а жената зад волана на Toyota-та със сигурност ще си вземе поука и ще внимава повече в следващите пъти, когато напуска колата си. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    18 0 Отговор
    Абе журналята колите са с десен волан. Да бяхте писали Англия или Австралия.

    Коментиран от #5

  • 2 Абе да ви питам

    14 0 Отговор
    Като ги правят толкова умни тия коли сами да карат, що не засекат, че на шофьорското място няма човек и да не тръгва.
    Аз ли да им давам акъл.
  • 3 Гадина

    22 0 Отговор
    Всъщност записа е от Сингапур.
    Не стреляйте по пианиста(журналиста), той толкова си може.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 123

    5 8 Отговор
    Имам същия модел Тойота. Това е Приус+ и е автоматик. Съвсем нормално е колата да тръгне, когато не си натиснал копчето за паркинг или не си натиснал педала за ръчната спирачка (ръчната спирачка е с педал, а не с ръчка). Та това е причината да не се чудите и не марката или модела са виновни, че има хора, които не знаят елементарни неща. Това е все едно да сте с ръчна трансмисия, да включите на първа и да излезете от колата. Съвсем нормално е колата да се движи.

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 7 един там

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гадина":

    Пианиста(журналиста) Галинчо е някакво кеЛе-ме, което още не се е научило да си трие носа, но започнало да съчинява някакви неща. Турил си някаква снимка зад волана на кола, но дали има книжка е друга тема. Като му гледам познанията и общата култура, едва ли... Познанията му в автомобилната техника клонят към нула, а да напише, че случката е в САЩ показва, че АйКю-то му вероятно е със стойност на температурата навън. Нито номерата на колите, нито дясната генерация, нито обстановката отговарят на това малоумно твърдение.
  • 8 Гост

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Защото въпросната кола е Тойота, а не е "човешка" марка. При "нормалните" автомобили, в момента, в който отвориш шофьорската врата или откопчаеш предпазният колан, автоматичната скоростна кутия минава в режим "Р" /"паркинг"/ и автомобилът не може да потегли. Апропо, това е и към коментар #2.
  • 9 Ти шофьор ли си въобще

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    "Това е все едно да сте с ръчна трансмисия, да включите на първа и да излезете от колата. Съвсем нормално е колата да се движи."


    Ако дори се беше качвал на пасажерско място в автомобил с ръчни скорости, щеше да видиш че има три педала, най-левия от които се казва съединител. Това което твърдиш няма как да се случи, защото ако си включил на първа и пуснеш съединителя, колата няма да те чака да слезеш от автомобила и чак тогава да тръгне, както в клипа.

    Коментиран от #14, #21

  • 10 БАЙ Х@Й‼

    2 0 Отговор
    Г. Г. " Варна ми е като Варадеро!"
  • 11 БатП

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Моята кола с отворена шофьорска врата не тръгва. Ама все пак не е тойота, а бмв, явно за жълтурите е прекалено сложна подобна екстра.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "БатП":

    И Лексуса не тръгва....

    Коментиран от #15

  • 14 123

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ти шофьор ли си въобще":

    Давам сравнение за мало-умници, като теб, за да схванат за какво става въпрос. Ти обаче си толкова задръстен, че дори и с това сравнение не можеш да вденеш за какво става на въпрос. По-просто не мога да го обясня. Явно ти надминаваш възможностите ми да обясня нещо на много глупав човек и той да го схване. Е чак толкова глупав не съм срещал...

    Коментиран от #19

  • 15 123

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    Какво да му обясняваш на БеЕнВе фенчето, като няма да те разбере! Тойота е масов автомобил, а той го сравнява с луксозен. Правилно отбеляза за Лексус, когато става въпрос да се сравняват модели и марки. Още повече, че тази Тойота е от преди 10 г. модел. Другото нещо е, че хората толкова много се разглезиха и затъпяха, че чак не знаят, че спирайки и излизайки от колата си длъжен да дадеш на паркинг и да натиснеш/дръпнеш ръчната спирачка. ЗАДЪЛЖЕН СИ!!! Това в курсовете за шофьор се учи и е точно първият урок. Някои хора обаче са се дебилизирали до толкова, че чакат някой друг да им свърши работата, т.е. техниката. Това е поредното доказателство за масовата оли-гофрения и дебили-зация на населението. Особено при феновете на БеЕнВе нещата са в доста напреднала фаза. Имам чувството, че те така се раждат...

    Коментиран от #20

  • 16 Мушкатото

    4 0 Отговор
    Да бъде измушкана ...публично..
  • 17 Шамара

    7 0 Отговор
    Абе Галинчо какъв САЩ те гони? Не виждаш ли, че е с десен волан и на втората кола регистрационната табела няма нищо общо с тия от САЩ! Ама верно сте мисирки!
  • 18 заплес

    3 0 Отговор
    Всички сте джентълмени, никой не каза, че тази жена не може да кара, не знае габаритите на колата и чак тогава всичко останало.
  • 19 Ами глупав съм

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    Хайде обясни ми как точно ще оставиш колата включена на първа и ще слезеш, а колата ще тръгне чак след 4 секунди, откакто двата ти крака са стъпили на земята, като в клипа? Хайде да те видя можеш ли да го направиш като си толкова умен, а аз нищо не разбирам от автомобили? Ти виждал ли си някоя кола, която да тръгне четири секунди след като си пуснал съединителя, а преди това да стои неподвижна?
  • 20 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    По чиста случайност живях две седмици около градчето на БМВ, 120 км източно от Мюнхен. Обиколил съм по голяма част от Германия, такава ми е работата. Две седмици тук три там и постоянно различно. Абсолютно никъде в Германия не съм виждал такова грубо погазване на правилника за движение. Това червен светофар е декорация😁 Явно, каквито създателите, такива и потребителите. Нищо съществено в междуушието. 😊
  • 21 Йо Несбьо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти шофьор ли си въобще":

    Автомобил с ръчни скорости при отпускане на съединителя и неподаване на газ просто ще угасне. Може да тръгне да се движи само при много сериозен наклон и ако не държи ръчната спирачка. Евентуално автоматик, който е оставен на скорост, може да свърши такава беля.

    Коментиран от #22

  • 22 Така де

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Йо Несбьо":

    Това му го обясни на 123. Той твърди, че автомобила с ръчни скорости тръгва 5 секунди след като му пуснеш съединителя.
  • 23 Тетевенец

    1 0 Отговор
    Галинчо, б*ти къв си михлюзин. Елементарни неща не забелязваш, не видиш ли, че тая шматка в клипа излезе от дясната страна на колата. Май сички журналисти сте еднакви!