Last news in Fakti

9 Януари, 2013 13:32 20 398 131

Audi харчи милиарди за борба с BMW

  • audi-
  • bmw

За никого не е тайна, че VW Group е компания майка не само за Volkswagen, а и за Audi, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Porsche Skoda Seat и Ducati. Известни са и намеренията на концерна да се превърне в най-големия автомобилен производител в света. Впечатляващи обаче са мащабите, с които VW Group работи.

Идеята на немския гигант е в близките три години да инвестира $17 млрд. в бранда Audi, като целта е да изпревари основния си конкурент в премиум сегмента BMW. Тези средства ще бъдат вложени в разработка на нови модели, характеризиращи се с лекосплавни конструкции и иновационни агрегати.

Немската компания се ориентира и към сериозна експлоатация на новите заводи в Унгария, Китай и Мексико с цел да бъдат завладени нови пазарни територии. С други думи луксозният и същевременно масов бранд Audi да се придобие глобална инфраструктура.

В момента Audi се явява най-продаваната луксозна марка на VW Group в Европа, като, както вече стана ясно, усилията са догонване и изпреварване на баварски колос. И докато BMW цели да продаде 1.54 млн. автомобила през 2013-а, VW Group иска да достигне цифрата от 2 млн. продадени Audi-та.

Това едва ли ще се случи през тази година, но ако инвестициите спазват предварителните планове, очакванията на специалистите са през 2018 година Audi да се превърне в най-продаваната марка в т.нар. премиум сегмент. От BMW обаче надали ще оставят нещата така.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 W124

    1 14 Отговор
    Само МЕРЦЕДЕС !!!
  • 2 ВИП АМГ

    7 1 Отговор
    audi sa kenef

    Коментиран от #4, #13, #16

  • 3 БУМЕР КАМОР

    5 1 Отговор
    audi ne struvat
  • 4 ЗЛАТКО злобарката

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    napalno si prav
  • 5 Паок

    5 2 Отговор
    не струват, не струват, ама ще си говорим пак през 2018 година, когато ще са на върха и там ще си останат
  • 6 NO ONE

    3 5 Отговор
    Всеки сдобил се с малко повече пари си купува BMW или Mercedes.
  • 7 Николинка КАМОР

    1 14 Отговор
    лада са поздрви

    Коментиран от #8

  • 8 HAHAA

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Николинка КАМОР":

    Като гледам не Lada-та а Audi-то дава напрежение!
  • 9 Quattro

    5 1 Отговор
    Да ви кажа, много ми е гадно като си карам А6-цата тея дни... Толкова много хора излезли на студа и снега, мръзнат - молят другите да им бутат мерцедесите и беемветата... Да, мерцедесите бяха страхотни коли (до 96), беемветата до малко по-рано. Вие явно карате коли от тези години и все още сте с добри впечатления - купете си такава кола на не повече от 5г. и ще заговорите друго :D

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 DarkWarrior

    1 1 Отговор
    Пожелавам им късмет, но защо си мислят, че до тогава BMW ще спят? Мислите ли че завод и компания, като BMW ще си стои и ще чака, тази година ако някой не е чел да види, че BMW надхвърли продажбите си с повече печалба от Мерцедесите, които дори с печалбата от тежко товарните си коли неможаха да достигнат продажбите на BMW, а после говорете, че Мерцедесите са най - здрави, най - продавани!
    До 2018г. BMW ще изкарат такива модели, за които AUDI ще почнат да ги мислят тогава! Куатро да ти кажа, всяка една система си има минсуите и плюсовете, да ли куатрото е най добра или не, ако куатрото беше най добрата щяха и дакар колите да я ползват, офроуд автомобилите и т.н.!
  • 12 Земевладелци

    4 2 Отговор
    Тва куатро освен да си ореш на нивата и да ореш снега по улиците друга функция няма,най-много да изправиш някой по остър завой и да нацелиш я стълб,я дърво..няма по незавиващи коли от Ауди.Слагаш си едни хубави гуми на Бавареца и си джиткаш като пич,не съм мръзнал,не са ме и бутали.

    Коментиран от #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    4 1 Отговор
    Ауди от няколко години правят опити да надминат BMW, обаче нещо не им върви. Не знам може би защото са доста калпави? И поддръжката им е много скъпа, може би е заради това. За разлика от тях обаче, BMW има нещо което може би е непонятно за Ауди, казва се ''КАЧЕСТВО, ИЗДРЪЖЛИВОСТ,ЛУКС'' и какво ли още не едва ли има смисъл да изброявам. Просто Ауди са на светлинни години от BMW, защото като гледам сега ауди инсталират системи , които BMW са ползвали преди 5-6 години. Какво друго да кажа? Мислят си че откриват топлата вода, обаче само се самозалъгват. Не знам как толкова хора може да харесват тази марка.

    Коментиран от #20

  • 15 Расиста

    1 5 Отговор
    Абе бягайте с тея bmw та. Всеки качил се н бмв или мгарцедес и си мисли, че е фанал Моисей за жезъла а всъщност си остава един обикновен прост. През зимата кой закъсва първи ? бмв и магарцедес.

    Коментиран от #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ККККО

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Quattro":

    Ама те точно така стоят и нещата.....правилна забележка. Никакъв поглед актуален в/у нещата....ама първи пушки в писанията по форумите.
  • 18 bai_ILIA

    1 0 Отговор
    Koi sega e Nomer 1 :D 9 Godini pored BMW e N1 v Premiuma :D neka si opitvat, no niama da im e lesnoooooooooooo. Ako niakoi ne viarva da proveri koi e liderut ot 2004 nasam :D Ne e nito Mercedes, koito sa mnogo daleche ot istinata v momenta, ne e nito Audi, koito se stremiat km istnata, no vse pak sa na rastoianie. BMW OWNS THE PREMIUM CAR SEGMENT :D
  • 19 не на простотията

    4 1 Отговор
    Нямам нищо против Ауди,но няма как да не кажа-Ауди са си обикновени VW с "позлатени дрешки"!Почти всичките им модели лежат на обща платформа,няма как да започнат да правят коли като БМВ просто защото нямат духа, който БМВ има!
  • 20 ККККО

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Оффф....ЛУКС и БМВ....хайде за останалото...добре ....въпрос на мнение и впечатление .....ама лукс...стига писа наизуст бе човек....те и от БМВ си го презнават .че не наблягат на лукса а търсят спортният .расовият ефект ти..... Пък и качеството на материялите в ИНТЕРИОРА особенно.....са си на едно ниво ....

    Коментиран от #23

  • 21 0000 тоалет

    1 0 Отговор
    Бацета БМВ почва работа с Тойота така че Голфсбург ще духат супата.Ауди е много трошлив кош и сега след като се разбързат да растат съвсем ще влошат качеството.
    А що се отнася до Куатро системата в момента тя е най изостанала от всички производители.X drve е доста по напреднал a за Субару въобще да не говорим ,когато са правели4х4 коли Ауди още са се чудили кое е предно кое е задно.
  • 22 Расиста

    1 1 Отговор
    Абе ти май не четеш коментарите. Прочети ми коментара ВНИМАТЕЛНО. Значи както казах вече всеки който кара онези 2 каруци си мисли, че е фанал Моисей за жезъла. Второ: Всеки иска да кара тези 2 каруци защото си мисли, че е най-големия. Трето: Имат много продажби заради ^ тези 2 неща отгоре. Ся щи кажа още нещо малко off topic. Това, че др.ско, свинчо и 100 кила л..на са едни от най-слушаните сега не означава, че са най-добрите. "Писна ми да гледам как леваците винаги първи стават." G Dogg (R.I.P.)
  • 23 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ККККО":

    Като говорех за качество съвсем нямах предвид интериора, а механиката ;]

    Коментиран от #28

  • 24 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Расиста ":

    Стига се пали като не се отнася за тебе.... какво света ли ще оправяш....морална полиция. На грозното му изказване..... как да му отвърнеш.
  • 25 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Земевладелци":

    Ами ти като земевладелец си на ясно.....тя каруцата не се бута....то магарето си я дърпа.....какво искаш да та бутат. ( на шега...да не се обидиш)
  • 26 Az_

    1 0 Отговор
    Това са някакви градски легенди за мерцедесите и бмв-тата през зимата... Моята 124-ка досега не е имала проблем през зимата... Просто трябват хубави зимни гуми!!!
  • 27 БМВ

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Расиста ":

    Карам БМВ Х-драйв и не съм закъсвал никъде. Х-драйв е много по съвършенна система от Куатрото на Ауди. Който и клип да гледаш в интернет ще видиш това. Бавареца ми е с 3 секунди по-бърз за 100км/ч от аналога му на Ауди. БМВ може да се сравнява с Порше , но не и с Ауди.

    Коментиран от #34

  • 28 ККККО

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Майна....стига са писали мнения хора без капка понятие бе.....за да си наясно и осведомен трябва да се чете....то така.... АМА АЗ КАКТО СИ ЧОПЛЕХ НОСА....ПА СЕ СЕТИХ....И ДАЙ СЯ ДА СИ ГО СПОДЕЛЯ....Ами така де .ако беше малко по-осведомен щеше да знаеш .че АУДИ е фирмата със най-много нововъведения във автомобилостроенето не Мерцедес. БМВ а пък за Субару да не говорим.

    Коментиран от #39

  • 29 ТОВА Е!!!

    1 1 Отговор
    Ауди само ще си изхарчат парите напразно, защото не могат да се сравняват с Баварците!!!

    Коментиран от #40

  • 30 Име:

    2 1 Отговор
    Райска темичка със страхотни цветущи коментари, които малко не им хващам логиката. Уж немското е най-добро, пък БМВистите твърдят че АУДИ са кенеф, а пък феновете на АУДИ твърдят че БМВ даже не е и кола... . Ще повдигна един мой любим въпрос: Защо не съм видял да се караме тойоткаджий и хондаджий примерно ? Дали от манталитета се храните така или просто наистина "ауди са трошляци", а "бмв закъсват зимата"....
  • 31 nqkoi si

    0 0 Отговор
    Така, спрете с тъпите коментари от сорта бмв най-хубавата кола, най-луксозната и тн. ето ви един сайт разгледайте коя кола е най-добра в своята категория http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/
  • 32 tralala

    2 1 Отговор
    Ауди тръгнали да се мерят с БМВ... видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак

    Коментиран от #37

  • 33 Джими

    1 1 Отговор
    Ми не знам Моето БМВ не е закъсвало досега през Зимата :)
  • 34 ККККО

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "БМВ":

    Емиии....офффф.... амиии...абе майна смешен си сега с тези доводи.... на години с този разсъдак не ти давам по-вече от 14-15 г. ама не е изключено и да си отгоре.....ама хайде да ти отговоря какво да те правим.... ами аз нито едното нито другото имам.... 25 г. съм вече шофьор и пак не съм закъсвал....1989г. 4 -ма с една Жигула зимата с гуми като гьон от В.Търново до Пампорово си отидохме на ски като пичове...без проблемно...еее по-бавничко...на 2/3 пъти леко поунесе но си стигнахме без проблемно.... И сега за другото....абе кви са тия секунди бе майничка...каква е тая скорост... и на тебе ли афиши по-магистралата и по дърветата са ти се долепили....ТИ НИКОГА няма да си №1 и да караш най-бързата кола на света ....затова порасни и се успокой....а и тя не е нито една от тези марки за които си чешем езиците тука....хайде мини в по-горна степен от човешката еволюция .... време е. а и ще видиш колко е хубаво и приятно да умееш да разсъждаваш.
  • 35 Иван Тодоров

    2 1 Отговор
    BMW ForeVeR
  • 36 Гост

    1 0 Отговор
    Аха и като се събуди какво стана? Брато, не знам от кой филм излизаш обаче аз ти казвам ето един пример: бмв първи са въвели икономичния режим на двигателите когато са спрели да работят само 2 цилиндъра (през 2004) , а ауди сега се сетиха да открият топлата вода .. какво друго да говорим? Сега спри да си чоплиш носа и вземи ти се поинформирай малко ;]

    Коментиран от #46

  • 37 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "tralala":

    Той пък един кон .... голямата работа вече . Живо сий магаре ами хайде .тия БМВ-та такова нарицание са станали че... Никой улегнал мъж не ги тачи особенно.... главно обожателите са им френските араби и българските млади селенчета от градовете и селата....понеже най-добре съчетават имидж/цена за около 2000-2500 лв...... ха ха ха.
  • 38 Дошо

    1 1 Отговор
    Всеки тук знае, че никога не съм бил фен на БМВ, но фирмичка Ауди(дериват на Фолксваген) е много много назад от БМВ.

    Коментиран от #42

  • 39 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ККККО":

    Ама ти сериозно ли?Я кажи едно нововъведение направено от Алуди

    Коментиран от #41, #55

  • 40 ККККО

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "ТОВА Е!!!":

    Ти прочете ли добре....инвестиция от 17 000 000 000 $.... майна с тези пари и Трабант ще задминат БМВ пък какво остава за АУДИ... те какво и да задминават те са ги задминали от 95 г още.
  • 41 ККККО

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Дошо":

    Писах да....и е така.... а кои са те удари в ГООГЛЕ-то. (за някои ще се учудиш).
  • 42 ККККО

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дошо":

    Дано някой ден ти се завъртят нещата .....и седнеш на хубаво АУДИ.... ще си посмениш мнението...убеден съм. По-вечето тука си чешем езиците да се дразнем къде на майтап да става къде други яко се вживяват.... но на 90% мненията са базирани или от настройки нещо като между феновете на Левски и ЦСКА или от наблюденията на кошниците които идват от Запада и които караме в БГ а те са най-евтините/ ударените / от по над 500 хил. км и с превартяни километражи. Затова и мненията ни са изкривени и водени от предразсъдаци .

    Коментиран от #56, #84

  • 43 Гаро

    1 0 Отговор
    Авдията и Бенвето са супер коли,особенно когато са нови,така че няма кво да спорите ))

    Коментиран от #50

  • 44 Гост

    0 0 Отговор
    Вижте сега, Ауди ако бяха кадърни щяха да са на нивото на бмв дори да го минат, даже щяха да си направят собствен завод и нямаше да се налага ВАГ да инвестира в тях 17 милиарда $

    Коментиран от #51

  • 45 Гост

    1 0 Отговор
    Моля те събуди се, не знам кои секти ти го казват това но няма нищо вярно, БМВ е номер 1 в премиумния сегмент 9 години .. ауди от 95 ги били задминали :D Забавен си можеш да станеш комик, както каза един от коментиралите ''когато субару започнаха да правят 4х4 ауди още не знаеха какво е предно какво е задно''

    Коментиран от #47, #49, #52

  • 46 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Сега тази история не я знам и не ми и трябва ....кой първи пръднал и на кой първи му замирисало.... но пък за икономичност на гориво .... хайде да започнеш да ми говориш от 2010 г. на сам.... Новите Х3/Х5 ...и т.н. - ДА ама за преди това ...икономични модели на БМВ....ТАРАТАНЦИ....
  • 47 ККККО

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Ей ....ГОСТА много си навит на тия БМВ-та бе....много си всеотдаен и влюбчив чак....добре .че е само една кола а не...някой мъж .че ще обърнеш и резбата с тая твоята отдаденост бе.... спри са малко... №1 в кое са...а? То и в света 3-звездните хотели са по-вече....ама това не означава .че са по-добри и луксозни от 5-звездните хотели ...нали ?
  • 48 330i

    1 0 Отговор
    ей най-после нацелихте заглавието, сега ша става мазало,
    ина4е бмв-тата са по-добрите, КАК може да сравняваш предно и задно, и зимата с хубави гуми нямам никъкъв проблем, ма абсолютно
  • 49 ККККО

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    4Х4 е имало още и в камионите и колите преди 2-та Световна война ако става на въпрос....когато Корейците тъкмо откриваха колелото....става въпрос за внедряване в производството на серийни автомобили което е революционното като идея както турбото при Рено. За времето си като идея тогава е било друго...немислимо...то сега е лесно ....приемаме вече за нормално да ги има и самолетите и совалките и летящи коли и 6х6 че и 8х8 има дори... Чети бе майна по-вечко а по-малко пиши...това е тайната.

    Коментиран от #82

  • 50 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Гаро":

    Ето.....това е. Гаро го каза....няма значение как го написа.... но обобщава истината.

    Коментиран от #59

  • 51 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Ами кой мислиш ги е изкарал тези пари...бе майна. Скоро имаше една статия в АУТО-БИЛД за Ауди и там писаха .че в последните години Ауди е единствената печеливша фирма в групата...и която дори си позволявала лукса да издържа фирмата - майка Фолцваген...... разбра ли сега къде отишле тези пари от където ДОШЛЕ... не питай вече....ами четете. че ставате смешни бе.
  • 52 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Още една интересна историческа подробност ще ти споделя.... Ауди скоро чествуваха 100 г. така .че не са от вчера. А през 2-та световна война ....АУДИ е била любимата марка на Офицерите от SS. (нямам нищо расистко тука) просто като факт...за избора им понеже по онова време тези хора са биле тогавашният елит ).

    Коментиран от #57, #83

  • 53 ргреф

    0 0 Отговор
    Abe ako tuk ne pi6eha samo sabira4i na kartinki ot davki turbo-fenove na BeMeWe nqma6e da e zle promiti moza4eta slu6a6ti samo reklami i me4tae6ti za ne6to po-novo ot 89-ta godina, imal sam i 7-ca i A8, za dinamika i povedenie na patq kakto i razhod i max skorost realno Audi e mnogo napred, vinagi BMW sa bili s po-bavni diferenciali i varvqt na dosta po-visoki oboroti, poradi vinagi po-slabiq im vartq6t moment, a tova vodi do dosta po-ranno iznosvane na dvigatelq, razhod i po-niska max skorost, i popregrqvat dosta 4esto, zabelqzal sam, 4e lqtoto magistralite e palno s bmw-eta s vdignati kapaci i poizpu6ili!!!

    Коментиран от #54

  • 54 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "ргреф":

    Ами явно са си такива-колекционери....ако наистина си карал А7 и новото А8 знаеш за какво изпълнение комфорт и лукс става въпрос....това се мъча да им обясня ама явно още млади момчета...и предпочитат да спорят и се плюмчат пред мониторите си....а пък то и от друга страна не всеки може се качи на тези два пътни крайслера....така .че и тях ги разбирам...
  • 55 Дошо

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Дошо":

    Ей като те набутаха с някакво строшено старо Ауди, с какво ти е виновна марката? Купи си едно ново Ауди и ще се родиш от лукс! Ауди е страшна марка, моите приятели си накупиха и са страшно доволни! А не забравяйте какво карат любимите на целокупна България актьори от "Под прикритие"
    Аз мразя немските щайги, но пред Ауди и Азис се покланям

    Коментиран от #58, #95

  • 56 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "ККККО":

    Абе ей я не ме кълни бе.В Ауди ми пожелава да сядам.........
  • 57 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "ККККО":

    Я виж за тези 100 години колко пъти са фалирали ахахахаха.Няма друга марка с толкова фалити

    Коментиран от #60

  • 58 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Дошо":

    Какво да ги убеждаваш....аз вече казах БМВ следват ама само следват....и е заплютата и харесвана марка само от Френските арабчета и БГселенчетата....и хайде и този и онзи и тук-таме някой колкото да не е без хич...
  • 59 Гаро

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "ККККО":

    Знам как се пише правилно...Ти не си мисли...Ама си викам нека майтап да става,но иначе сериозно смятам,че тези две марки са супер.Не мога да разбера защо тука тези хора се чепкат и канво се мъчат ла си докажат един на друг.
  • 60 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Дошо":

    Хубаво ...явно си почел историята....ама къде видя...фалит ? Смяна на собственика Хорш-ДА . Спиране на производството в края на войната-ДА понеже заводите в Саксония попадат във контролираната от Съветската армия област- ДА ....ама фалит...хм?

    Фенове....беше ми приятно . но напускам сайта...требва да си ходим в дома...чао на всички и без лоши намерения. Споровете са градивно нещо само да не са лошо приети и разбрани...
  • 61 Own

    1 1 Отговор
    ахаха никога няма да ги стигнат!!! БМВ са номер 1 и ще бъдат N1 а за тези които не са разбрали да си живеят в техния си измислен свят

    Коментиран от #63

  • 62 ККККО

    0 0 Отговор
    ....ЗДР. ГАРО....хайде и на теб да отговоря за последно....щото видимо си спокоен и явно готин . Подразбира се .че е нарочно...разбрах....а за тези две марки съм съгласен с теб и двете са супер автомобили....чекам се и споря на пук с тези които искат да отсекат.... тази е Господа (супер) а пък другата Дявола (боклука) което е тъпо...и с такова мнение и подсъзнание няма градивен спор и коректно изказване на мнения по темата във форума..... става една каша от простотия като ...само Левски или само ЦСКА...За кориоз имам и Ауди А6 и БМВ 3 compact .....за различни нужди ама и двете си ги карам и си ми харесват...

    Коментиран от #69

  • 63 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Own":

    Емиии .... щом така си решил и го казваш...... да си жив и здрав през новата 2013 г.
  • 64 чукчук

    0 0 Отговор
    ...страшни сте феновете на Audi....правилно ли го написах?...марката имам предвид :D:D:D
  • 65 kamen

    0 1 Отговор
    koe e nai byrzoto seriino kupe? m3 koi e nai barziqt sedan? m5f10 koq e po luksozna ot 760 li ? i ako nqkoi nameri novina za smyrten slu4ai v bmw 760 da mi pi6e bb priqtni sporove

    Коментиран от #68

  • 66 zedor

    1 1 Отговор
    zimata doide i bmw-to 6te umre.....;]
  • 67 Вълкович

    0 0 Отговор
    Така Ето ти отговор на въпросите:
    Най-бързото серийно купе: Mercedes Benz C63 AMG Blue Effiency (вече има и купе)
    Най-бързият седан: Audi RS6 ATM
    По-луксозна от 760 Li: Maybach
    А като са 30 човека в света, които са се излъгали да си купят 760 Li не знам някой да е умрял. Г-н Комплексар, съжалявам че ви оспорих, но си го просехте с вашата надменност. :)
  • 68 Вълкович

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "kamen":

    Така Ето ти отговор на въпросите:
    Най-бързото серийно купе: Mercedes Benz C63 AMG Blue Effiency (вече има и купе)
    Най-бързият седан: Audi RS6 ATM
    По-луксозна от 760 Li: Maybach
    А като са 30 човека в света, които са се излъгали да си купят 760 Li не знам някой да е умрял. Г-н Комплексар, съжалявам че ви оспорих, но си го просехте с вашата надменност. :)
  • 69 Гаро

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "ККККО":

    Да си жив и здрав ! Карай си Аудито и БМВ-то и хич да не ти пука))
  • 70 D0kT0pA

    0 0 Отговор
    Охх... Колкото пъти видя статия за БМВ толкова пъти ми е любопитно да чета простотии... Единия си мисли че АТМ не е афтър маркет изпълнение на РС6... Другия дали имало смъртни случай при 760ли... И 2те фирми си имат фенове и 2те имат колкото и попадения толкова и о.ирания! По-умесно е да сравняавате определени модели а не целите марки! Пуснете си "ТиТуба.Сом" и за феновете на бмв - търсете сравнение - Audi S8 vs BMW Alpina B7 Head 2 Head -... Чесно имам ли парите за автомобили от този клас никога нямаше да купя някоя от тези производители (включително и мерцедес).... Спореде за глупости колкото искате...

    Коментиран от #77

  • 71 Ддддддддд

    0 0 Отговор
    нещо си в грешка БМВ М5 Е60 G-POWER е най-бързия СЕДАН ,най-бързото купе пак е на БМВ М6 G-POWER.Вълкович явно не си много запознат с колите ,първо се поинтересувай малко и тогава пиши защото пишеш пълни глупости.
  • 72 ЗЛАТКО злобарката

    0 0 Отговор
    vag ne struvat

    Коментиран от #90

  • 73 logobot

    0 0 Отговор
    zdr az imam audi a6 2.7tdi 2006g
    mn dovolno super si e kolata i tova za zimata e verno 6toto kom6iqta ima bmw 525d i do nas ima edno bair4e i zimata kato ima snqg i led izliza nazad ina4e si stoi v ka6ti to kaso ama stramno i sas zavoi i za men ako kara6 na ravno nqma zna4enie zadno predno ama za planinski region po dobre predno ot opit ba6ta mi ima cedka i zimata v lo6o vreme de xodi s nivata deto mu e za ribolov i se bazika 4e tova zapazvalo mercovete i bmwtata tolkova zdravi dalgi godini
  • 74 Shmeker

    1 1 Отговор
    Аз имам БМВ и Ауди. Не може и дума да става за сравнение между двете марки. Просто са различни концепции.... Аудито е кола на предно и за да може да се доближи по поведение при големите си мотори до БМВ само когато е куатро. Ама няма как да бие БМВ, щото концепцията е колите да са с идеален баланс на масите. Докато Аудитата са с тежки предници и това доста влияе на поведението.
    По този повод се чуха слухове, че А8 ще е на задно. Ама да видим.
  • 75 Shmeker

    0 0 Отговор
    ... а и освен това БМВ зимата нямат особени проблеми ако са с ASC или още по-добре DSC. Само все пак да има някакви зимни гуми.
  • 76 asdasd

    0 0 Отговор
    V momenta novata seriq na mercedes SLK/ SLS 65 AMG black series e po burza :)
  • 77 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "D0kT0pA":

    Само дето о.иранията на БМВ ако има такива са много малко. Хората знаят какво правят, имат си АВТОНОМНОСТ, ИДЕНТИЧНОСТ и знаят как да я продават. При това особено по-големите БМВ-та са адски комфортни но и динамични. БМВ е оцеляло толкова много години и постоянно се развива.
    Докато Ауди фалира още преди 60 години... сега са излъскани VW-та.... с по-добър дизайн, ала-бала, но нямат толкова добри мотори и баланс колкото БМВ
  • 78 Турбото

    0 1 Отговор
    Не знам кое е най-бързото купе или кой е най-бързия седан,но знам че вече 3 години подред на 24 часа Льо-Ман Audi R-10 расказва игрите на BMW и M.B.

    Коментиран от #79

  • 79 Турбото

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Турбото":

    На 24 часа Льо-Ман участват такива марки Ауди, БМВ ,М.Б., Тойота Нисан и т.н. Там те предлагат своите най-високи технологически достижения във вид на:купе,ходова част и двигател.Именно там няма лъжа,няма измама и побеждава най-добрият.
  • 80 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #30 от "Име:":

    Гледам никой не ти отговаря, та един "тойотаджия" да ти отговори:))
    Нито "ауди са трошляци", нито "бмв закъсват зимата" (особено по-новите) и двете са страхотни , но мн. скъпи.
    Нямаме спор с хондаджий защото двете марки са много различни като философия. Тойота се купува с акъл, а Хонда със сърце. Разумния избор (цена качество) е Тойота, но са толкова обикновени, че чак сиви, докато Хонда е друга бира те са повече сравними с Ауди и BMW имат спортен дух и характер.
    Относно това какви иновации са постигнали Ауди, само ще кажа "Ауди Тип K е първият немски сериен автомобил с ляв волан", "първи немски автомобилен производител с разрешение за производство на коли с катализатор" и " разработена е технологията Audi Space Frame (напълно алуминиево купе), което освен че олекотява автомобила, повишава сигурността на пътниците в случай на катастрофа" ако продължа няма да ви стигне търпението да ги прочетете:)))

    Коментиран от #85, #92

  • 81 Чичо

    0 0 Отговор
    За съжаление и двете марки , които иначе правят добри коли без да са нещо изключително специално в България се карат от всякъкви модели ид..ти -комплексари , цигани , мутри и т.н.Хора които наистина разбират от автомобили имат стил и пари никога не биха си купили нито БМВ , нито АУДИ,защото са просто масова стока и конфекция.
  • 82 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ККККО":

    АЛОООО МАЛКО СИ В ГРЕШКА!. Субару вкарват 4х4 задвижване серийно 10 години преди АУДИ. Можеш сам да си потърсиш инфото дето викаш "гугълни"... Кфи са иновацийте на АУДИ ми "гугълнах" и кфо - нищо впечатляващо.. Що не "гугълнеш" иновацийте на Ланча ако искаш да си говорим за автомобили с иновации?
  • 83 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "ККККО":

    Абе те и Опел са по стара марка от Ауди и преди втората световна са били по напред от тях но сега нещата са други.
    И колегите правилно казаха Субару въвежда масово 4х4 в леки автомобили много преди Ауди и скапаното им куатро.
    Сега Ауди е напудрен Фолксваген пълен с проблеми от окачване до електроника.Жалка талига която се мъчи да прилича на големите в класа.
    Да ще налеят пари но едва ли другите ще си стоят и ще гледат.
    Нека не забравяме че има по големи концерни от Фолксваген.

    Коментиран от #89, #94, #98

  • 84 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "ККККО":

    Само като те видя как пишеш повечето и как 50% от коментарите тука са твои и ми е ясно колко са истина работите дето ги пишеш.

    Коментиран от #93

  • 85 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "hienata":

    Не ме разбра правилно, беше пример. Примерно нисан фенове срещу маздаджий. Въпроса е там че тия немски фенове ще се избият.
    Относно хонда и тойота , тойота има почти толкова добри спортни модели колкото и хонда. Но това е много дълга тема, та да не има оси*аме плюването един на друг...
  • 86 Кочана на царевицата

    0 0 Отговор
    Новата А класа по ма кефи,нищо че не е по темата и не в този клас!
    Ама ко и без друго тука е мармалад от лудимедим повече на никого не пречи!
  • 87 audib4

    0 0 Отговор
    quattro е създадена 1980г. а xdrive 2003g.
  • 88 bmw racer

    0 0 Отговор
    Ще ги харчи напразно ахахаха гледайте колко са смешни горките.. жалка работа.
  • 89 гьоринг

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "някой":

    и кои са по големи от фолксваген,да не искаш да кажеш че са бмв-смешниците.и да ти кажа че бмв имат 10 пъти по скапана електроника от ауди.да не говорим за електроника....професоре.и какво значи напудрен фолксваген,нима искаш да кажеш че фолксваген е кофти марка,я прочети малко материали за автомобили и се огледай около теб колко фолксвагена минават и тогава се изказвай,ей,аман от професори всички големи инженери,големи разбирачи.
  • 90 гьоринг

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "ЗЛАТКО злобарката":

    само глупости говориш,ваг не стрували.... какво ти пука ти нали си гъзар, да не ти дреме кой колко струва..по важно е че ти си поредния смешник в този сайт.
  • 91 СТАЛИН

    0 0 Отговор
    БМВ, Казах е много по-добрия автомобил!!!
  • 92 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "hienata":

    Технологията Audi Space Frame...........
    Хонда са ги правели тези фокуси 7 години по-рано

    "Ауди Тип K е първият немски сериен автомобил с ляв волан", "първи немски автомобилен производител с разрешение за производство на коли с катализатор

    Ключово словосъчетание - първи немски !!!!!!!!!
  • 93 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Петър":

    Петре когато правиш забележки по правопис си изпипай първо нещата както трябва .... защото :
    1-во: Не "видя" а видях - в минало свършено си тука ...
    2-ро: В половин изречение 3 пъти употребяваш: как...как...като- ти пелтек ли си бе.... или нямаш по-богат речник да ни предложиш?
    3-то: И не е "дето" а "където" ги пиша - ОК ...
    4-то: А в граматическата структура и подредба на изречението ти....няма нищо българско.....

    Коментиран от #112

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 330и

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Дошо":

    пред азис недей да се покланяш
    :)
  • 96 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    Audi niama shans pred BMW i Mercedes Benz.

    Коментиран от #99

  • 97 триста итридесети

    0 0 Отговор
    хм, дори накрая на статията емблемата на бмв е върху тази на ауди, а не по азбучен ред
  • 98 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "някой":

    Значи според тебе....и Порше и Бугати и Ламборгини ...и те са напудрени Фолцвагени...
    Абе майна интересувайте се и 1-во.... четете пък после давайте мнение. че ставате смешни....добре .че не се виждаме ами само се четем...
    Всички групи използуват общи шасита и компоненти....и какво лошо има....? Ако е една успешна и здрава част защо да не я използуват и другите в групата...? Ламборгини..Фолцваген /Мини Коопера...БМВ или Ферарито....Фиат...нали.
    Специално пък във ВАГ всяка фирма си има отделно бюро и лаборатория за разработки и изследване...и се развива отделно ...амо че .в един концепт.

    Коментиран от #100

  • 99 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "БУМЕР КАМОР":

    Ами нямат прав си..... то като другите две марки не са коли а купчина бокл.ци...
  • 100 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "ККККО":

    Порше точно на там са тръгнали.Дизела на Панамерата от къде е според теб?Кайена какво представлява освен ,,преоблечен" Туарег?
    Паджун ще бъде А5 с други тенекии.Каджун Q5 също с други тенекии.
    И до ден днешен не става ясно двигателя на Галардо за него ли е правен или за Ауди и в последствие преработен, а след години качен и на R8.Ти как приемаш това, че волана на Галардо е от RS4, a климатроника от А6?Не ти ли се струва леко кофти да се изръсиш един куп пари и в скъпата ти кола да има елементи от обикновени масови марки и техните модели?
    А м/у другото воланът на Мулсан е същия като на Шкодата(забравих и името), която е евтина версия на А6 Олроуд, но с тази разлика, че е обшит с кожа.
    ЗА теб не знам, но аз не бих желал да платя един куп пари и да се окаче че двигателя е то нещо, което се среща под път и над път.

    Коментиран от #124, #125

  • 101 alfa

    0 0 Отговор
    Изчетох всички коментари. Имъл съм много коли и различни модели, за всеки влак си има пътник. Какво искам аз от една кола.да е стабилна на пътя, да е с издражлива ходова част, здрав и мощен двигател, не че ще ходя на рали:)) ама да има....Ауди недозавивало ми вземи си един смарт и се върти колкото си искаш. бмв незакъсвало ако било с хубави гуми,..... няма такъв филм, дал съм клетва ,че на кола със задно не помагам:)))да се научат какви коли да си купуват, или зимата да си ги зазимяват, така ще изкарат 20г. без ремант:))) бмв с Xdrive е пълен т...к на пътя сръвнение с ауди куатро или субару. Ная яките т.е. проходими и издражливи системи 4х4 са с торсен деферинциал- това са Хамър, мерцедес G, Тойота лендкрузер, ауди куатро, алфа ромео, на новите модели слагат 1 датчик към абс и това е, а хдрайва.......оле мале

    Коментиран от #102

  • 102 БМВ

    0 1 Отговор

    До коментар #101 от "alfa":

    Щом правиш такива некомпетентни изказвания, се разбира, че си имал много коли само на картинки. БМВ е класи над всички останали. А Х-драйв е най-добрата система. А колите които ти си изброил за добри са само средство за придвижване. В Бавареца има всичко най-добро- мощност, бързина, стабилност на пътя, красота, превъзходство над всички останали, комфорт, проходимост и най-красивите и умни жени, както и класните им собственици.

    Коментиран от #104, #107

  • 103 bmw

    0 0 Отговор
    колкото и да нараснат поръчките на VW И AUDI, BMW никога няма да позволи да 1.54 милиона
  • 104 alfa

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "БМВ":

    Пич, ти се абсолютен комплексар и заблуден. Няма най-великата кола, ако беше така на света щеше да има само една марка коли, така е и с другите стоки, тел. TV и т.н. Всеки копува нещо според възможностите и нуждите си. Карал съм амг 550-2011г бмв 328 сабрио- 2009г. Паджеро и още др. така наречени премиум марки. Освен да избиваш коплекси и ако те кефи всики да те зяпа, не виждам за какво друго служат тия коли. Х драйва е супер измишльотина, но явно не разбираш от сестими 4х4 , което не е и нужно, стига да не се обаждаш. Бмв е най дървената кола от всякъде погледнато,за стабилност абсурд, освен ако не е лято и да си на магистрала.за проходимост да неговорим:))) А щом Мерцедес G и Намър ти се струват средство за предвижване......няма какво повече да кажа за теб
  • 105 йоци

    0 0 Отговор
    Много е забавно да четеш коментарите на разни смешници
  • 106 520 зендер

    0 0 Отговор
    Хммм определено Ауди не са това което бяха преди 20 години.Но се изумявам че в момента продават повече от Мерцедес.Не съм сигурен че качеството им е на ниво.Е имат си и своите готини модели но никога няма да извадят красавец като зет4 или като 6 гран купе.Със сигурност Ауди е основен конкурент в момента на БМВ ноооо все пак има неща които не се променят.А това е усещането да караш баварец със синьо-бялата емблема.Пожелавам на всички фенове на Ауди да се кефят на возилата си и да не заглеждат хулигана със задното задвижване..
  • 107 Радо Белчев

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "БМВ":

    Пич BMW са много назад от колкото VAG групата, добре че е VAG групата че да видим впечатляващото Lamborghini Aventador както и Bugatti Veyron, също така и най-балансираните спортни автомобили на Porsche ;) също така ако не беше VAG групата Nissan нямаха да създадат един от най-бързите автомобили за стойността Nissan GT-R а тази тъй наречена система X-Drive е пълен б....к и ако искаш да буташ дори и на равното това е 4x4 системата за тебе Х-Drive ....

    Коментиран от #108

  • 108 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Радо Белчев":

    Радо пишеш абсолютни глупости!
  • 109 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #92 от "Дошо":

    "Ключово словосъчетание - първи немски !!!!!!!!!"
    Именно Дошо, именно, но май забравяш,че статията е за НЕМСКИ автомобили.
    До коментар #85 от "Име:":

    Прав си , аз имах предвид масовите по-нови модели.
  • 110 триста итридесети

    0 0 Отговор
    някои индивиди продължават да си вярват че ауди е по-добре, по-добре но от фиат.
    тромави с предно, гортят пове4е от бмв и вървят по-малко (модели след 1999), за баланс и поведение ги няма никакви, дефектират в пъти пове4е, един познат на заснежен наклон със завой само при отнемане на газта и се оказа в канавката заради прекалено тежката предница

    Коментиран от #113

  • 111 Гост

    0 1 Отговор
    Не знам, карал съм 330хд е46 да ви кажа честно няма такава кола, ако сложа една ламарина отпред на бронята ще стане снегорин. Не знам за другите системи, обаче това никога не е закъсвало а през какви ли не преспи е минавало. Но доколкото гледам в клиповете xDrive е най-добрата система
  • 112 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "ККККО":

    Първото, българския не е ограничен относно времето, което се използва, за разлика от някои други като английски и немски например, така че мога и да използвам сегашно, за да изразя, че всеки път като видя и ми е ясно, сеш се? Второто, двойната употреба на как не е случайна, ама явно малко са книжките, които си прочел. Третото, дето и където се използват равнозначно и дори дето, което е съкратено от където, се чува и по телевизията, прави сметка дали може да се използва във форум свободно или не. А това последното принципно никакъв смисъл няма, явно само за пълнеж си го добавил.
  • 113 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "триста итридесети":

    Знаеш, че недолюбвам БМВ(е харесвам 6-та серия Гран Купе и 5-та серия последния модел), но това което си написал за Ауди е абсолютната истина и тая умряла марка не може да се мери с БМВ.Аз самия съм имал две Ауди-та и НЯМА ТАКЪВ КЕНЕФ особено А4 е някаква невъобразима говня.Случи ми се веднъж да се прибирам от работа и със съвсем нормална скорост, дори много ниска 35-40км/ч взимам един завой, а по улицата имаше малко пясък от опесъчаването през зимата и предницата като тръгна щях да се натреса в бордюра та и носачи да сменям, и джанта да изправям, и на реглаж да ходя(нали я знаеш тази предница що за стока е) и това с чисто нови гуми Нокиан дето ги дават, че ги слагат на Аудитата по зимните тестове, които излъчваха по DW и RTL .Абе няма толкова порнографска марка.Незнам дали си си качвал в А6 само на предно - ВОЗИЯТА МУ Е ОТВРАТИТЕЛНА

    Коментиран от #129

  • 114 Специалиста

    0 0 Отговор
    Относно x-drive - поддържаш джип, караш лек автомобил.Произвеждат се само за баламурници.Недоразумение характерно за моделите на БМВ.Продавали 1,54мил. - че толкова са само рекламните брfйки на VAG. Когато се научат да произвеждат качествени автомобилиq може би тогава ще доближат продажбите си до тези на VAG.

    Коментиран от #115

  • 115 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Специалиста":

    ВАГ дължи продажбите си на всичко друго но не и на качество
  • 116 Kosio СО9991ХА

    0 0 Отговор
    Ауди след 1995г са кенефи.Имах А8 3.3 тди ужас.А беше 2002г и го купих 2006г.Един приятел има S8 2009г и миналата година вика 4-5 пъти тия от Ауди да идват да го запалят.Неще и неще.Електрониката се скапва.

    Коментиран от #117, #127

  • 117 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Kosio СО9991ХА":

    Аз пък познавам един с А8 3.7.Втори път хвърля скоростна кутия, постоянно грешки по електрониката, и вечно се влачи по сервизи за реглаж на предницата понеже гумите му са вечно изядени заради кекавото окачване.А как вози думи нямам.Бива ли такава голяма кола да е такъв друсалник?
  • 118 Турбото

    0 0 Отговор
    Дошо много зависи от гарнитурата,която е между волана и седалката

    Коментиран от #119

  • 119 Турбото

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Турбото":

    Долния коментар се отнася за # 113-ти
  • 120 Специалиста

    0 0 Отговор
    Глупост е да купуваш кола втора употреба на 3-4години.Тя се продава най-вероятно защото е прее.ан даден агрегат.
  • 121 бай Иван

    0 0 Отговор
    Имах А6 98г., 2.8 бензин с чип и стана 300 коня, но се уплаших понеже при скорост от 10км. в час ми се счупи някаква ролка и волана така се стегна, че едвам закарах колата на сервиз.И като си помисля, че съм я карал с летни гуми през декември с 230км в час при дъжд ми се изправят косите от страх какво е можело да стане.Вярно не беше чисто нова на 9г. обаче имам едно наум с ауди.
  • 122 Хм...

    0 0 Отговор
    Бай Иване...Всяка кола е като стопанина си и тебе да те карам да бягаш и ти ше се счупиш по някое време..
    Няма вечни неща..всичко се чупи-сменя..

    Коментиран от #123

  • 123 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Хм...":

    Прав си може и така да е!
  • 124 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Дошо":

    100 хил бройки им остава да ги стигнат по продажби, което не е проблем, важното е, че отдавна са ги изпреварили по печалба :)
  • 125 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Дошо":

    Случайно го хванах тоя коментар, ама късмет - точно той ми трябвал. Мой - като даваш една камара пари за кола, не е ли по-важно дали ще ти дава нужната динамика тази кола, от това дали двигателя и няма да се слага на никоя друга. За никой не е тайна, това коя марка, към кой концерн принадлежи и че, за да е здрав един детайл е нужна някаква серийност. Всички луксозни марки от концерна куцаха много сериозно, преди да ги купи ФВ. Сега се развиват добре. И колко повече щеше да струва едно Бентли Континентал и колко по-чупливо щеше да е, ако не бяха част от този концерн - замисли се!

    Коментиран от #126, #128, #130

  • 126 alfa

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Иван":

    Да но щеше да караш истинско бентли, Ягуар, ламбо и т.н. но щеше да струват двойно. И нямаше да висиш по сервизите толкова и нямаше всеки втори видял се с пари да го кара. Ако се върнем с 20г. назад виж какви хора са карали такива коли, виж и сега. И милиони да имам не бих дал пари за ламбо а да ми дадат vW, или Ягуар а получаваш форд
  • 127 мондео 4г. не съм сменял масло- върви пу

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Kosio СО9991ХА":

    дай му кибрит на твоя приятел.няма защо да вика техници от алди да му я палят.
  • 128 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #125 от "Иван":

    Ами щом Шкодата с този двигател те урежда защо да даваш два пъти повече пари за Ауди?
  • 129 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Дошо":

    ALDI e klozet
  • 130 in memoriam

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Иван":

    Само недей да говориш за Ламборгини и Бентли.Това са били коли с дух символ на своето време . Сега от Голфсбург ги принизиха до поредната масовка с надути заради марката цени.
    Фолксваген не му стигнаха костенурките тъй като там продава на бедните а реши да се набута и при богатите.
    Трагедията на днешното автомобилостроене е че не инженерите вземат крайните решения а счетоводители и пишман маркетолози гонещи максимални печалби без оглед на качеството на продукта.
    Колите станаха трошки които едвам изкарват 10 години.Къде са мерцедесите и волвата от 60 те и 70 те които се двжат и до днес?
    Няма ги защото трябва да се хрантутят паразити от продажба на части и нови модели.
    Естествено дългата ръка на марките конфекция достигна и до такива имена като Бентли , Бугати ,Ламборгини ,Ягуар.
    Виждате какво става общи шасита , елементи от конструкцията и т.н и т.н.
    В наши дни ще си спомняме само имената на пионерите в автомобилостроенето създавали коли с душа.Днес е време на счетводителчета и мениджърчета правещи конфекция пришивайки от едно на друго моделче нещо за по евтино.
    Все пак поклон пред всички онези творци,конструктори,инженери и пилоти , които през годините успяха да създадат тези имена легенди и направиха невъзможното за да има такива произведения на изкуството.
    Дано някой ден се върнем към тези времена когато бяха важни и качествата на автомобила , а не печалбата и цената на акциите.

  • 131 САВС

    0 0 Отговор
    Ами какво да каже Ферррарри по въпроса като ги държи Фиат. Там е още по трагично.