28 Юли, 2011 13:20 2 274 8

САЩ иска закон за разход на гориво под 5 литра

  • разход на гориво

Президентът на САЩ Барак Обама планира да внесе предложение в сената, според което да бъде приет закон за среден разход на автомобилите. Според плановете на този законопроект до 2025 година всички новопроизведени коли трябва да харчат максимум 4.3 литра на 100 километра пробег.

Позовавайки се на собствени източници, изданието Automotive News съобщава, че правителството на САЩ планира от 2017 година, всеки автомобил да може да изминава с 5% по-голямо разстояние с един галон гориво. Процентът за тежките всъдеходи и пикапи е 3.5.

Ще припомним, че в САЩ вече е в сила закон, задължаващ производителите да монтират датчици за налягане на гумите в новите автомобили, който бе приет с една единствена цел - да бъде намален разходът на гориво. Подобни норми ще се въведат и в Европа от следващата година.

Специалисти са на мнение, че ако предвижданите мерки за среден разход на гориво от 4.3 литра на 100 километра пробег бъдат обнародвани зад Океана, то в най-скоро време и Европа ще последва този пример.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 proamerikan

    27 6 Отговор
    как ли ще свалят сегашният среден разход от 25л на 100 до 4,5л ми е много чудно
  • 2 2025?

    24 9 Отговор
    Както винаги американците уж правят нещо, а не правят нищо. Да влезе в сила от 2025та година? Хаха - то светът сигурно дотогава ще е забравил що е то двигател с вътрешно горене...

    Коментиран от #5

  • 3 maksito

    4 7 Отговор
    То човек ще го е страх да си кара спокойно колата!!! Изруди буквалния смисъл на думата.
  • 4 Mercedes-Benz

    2 7 Отговор
    ''Умните'' американци не осъзнават,че държавата им се превръща лека полека в тоталитарна,чрез закони извиват ръцете на тамошното население. А искам да питам нещо друго,защо Обама е толкова сигурен че САЩ ще съществува дотогава? :D:D
  • 5 Име:

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "2025?":

    Не е вярно това, което приказваш. Първо само в Русия има още не отваряни залежи на нефт, с които Русия би могла да поддържа целия свят при сегашните нива на разходи за около 30 години. Природен газ има бол. Дизели ще си има винаги тъй като алтернативите са много разл видове биодизели , олио , рапица (биодизел) и т.н и т.н. Според мен точно дизелите трябва да се развиват а не да се правят бензинови хибриди и електромобили (помислете тока как се добива и колко екологично става това ) , но всичко е политика, абсолютно всичко.

    Коментиран от #6

  • 6 Токчо

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Име:":

    Тока определено се добива по доста екологични методи напоследък (вятър, вода, слънце и т.н.)
  • 7 111

    24 0 Отговор
    Абе няма смисъл от такива закони - има си едно решение, както и у нас - свободно монополно регулиране на цените. Дайте на американеца при средна заплата от 2000 долара цена на литър 10 долара/ в Б-я средна заплата 500 лв, цена 2,52 за литър/ и сами ще се чудят газово ли да слагат, дизели ли да карат, с колело ли да тръгнат, направо да се гръмнат ли...
  • 8 някой

    3 1 Отговор
    Ако такъв закон влезе в сила половината американски заводи заедно с тези на Ауди и БМВ трябва да затворят.БМВ такъв разход може да направи само при спускане с попътен вятър :))