12 Юни, 2021 12:00 16 536 24

Вижте колко бързо крадците свалят катализатори (ВИДЕО)

  • катализатор-
  • катализатори-
  • крадци

Запис от охранителна камера показва как действат престъпниците

Вижте колко бързо крадците свалят катализатори (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Нашумелите в последно време кражби на катализатори са проблем, който вече не засяга само България. Наскоро ви показахме видео в което трима престъпници се опитаха да откраднат катализаторите на Toyota Prius, но бяха спрени от нейния собственик.

Днес обаче ще ви покажем видео, разпространено от полицията, което показва колко бързо действат крадците, когато няма никой покрай тях. Публикацията е направена в Twitter и има за цел да разпространи записите от охранителните камери и да помогне със залавянето на престъпниците.

Кадрите показват как двама младежи спират колата си и отиват до близкия пикап, който е паркиран точно пред вратата и охранителната камера на къщата. Поради високия клиренс на возилото, няма нужда от използване на крик и двамата лягат под него, въоръжени с електрически трион. В рамките на 40 секунди Ford-ът остава без катализатор, а двамата мъже тръгват към следващата си цел.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шишо Бакшишо

    15 34 Отговор
    Те тва са магьосници, истински професионалисти. Паметник приживе требе да им направят.

    Коментиран от #3

  • 2 Софиянец

    111 3 Отговор
    Едно ченге ми разказа, че по случайност хванали двама братчеди от махалата под автомобил. Единият успял да избяга, другият нямал време да излезе под колата, та единия от патрулите го хванал за краката, а другия му направил 5 минутен масаж на бъбреците. Каза, че месеци след това в района не е регистриран нито един случай на откраднат катализатор.

    Коментиран от #4

  • 3 сила6986

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шишо Бакшишо":

    ПИТ СТОПЕРИ
  • 4 Бацето

    11 68 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Вярвай ми много са те излъгали.... При цена от 3200лв парчето при някой модели ти бедно псе и твоя полицай ще дадете и дъщерите си :D
  • 5 Асен от малата

    18 5 Отговор
    Що да не го правят като никои не им пречи
  • 6 Иво

    116 6 Отговор
    Преди 4 години направих грубата грешка да купя BMW X5 Е53 от 2005-та.Една сутрин установих липсата на страничните огледала чиято цена дори по моргите беше 500лв.бр.Полицаите които извиках за да съставят протокол за кражбата ми казаха,че трябва да съм благодарен задето не ми свили и катализатора.Застрахователите не ми платиха и стотинка а малко след това продадох колата и разбрах колко грешни излизат сметките при стопанисването и поддръжката на вехт "премиум".Сега карам стара Тойота Корола по която вече почти 60000КМ не са се налагали ремонти и се чудя с какъв акъл съм бил когато съм купил онази "каца без дъно".Евтиното самохвалство ми излезе скъпо.

    Коментиран от #7, #10, #14, #22

  • 7 Красноселеца

    26 35 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Иво, като си купуваш кола, няма да е лошо преди това и да си купиш/наемеш гараж... Много се извинявам, но простотията да си държиш колата пред блока/на улицата не я разбирам... Без значение дали колата струва 5 хил. лв или 50 хил. лева, ТРЯБВА ДА ПРЕДВИДИШ КЪДЕ ЩЕ ПОМЕЩАВАШ ЛИЧНИЯ СИ АВТОМОБИЛ. Така се прави в чужбина. Това правя и аз, тук, в България. Прилагайте практиките от Европа, за да няма крадци, тарикати и всякакви подобни мошеници, правещи пари от вашата простотия и немотия. Айде със здраве и бъдете готини хора :)

    Коментиран от #9, #15

  • 8 1520

    44 1 Отговор
    престъпници няма да има ако се прилагат крумовите закони

    Коментиран от #23

  • 9 Ами

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Красноселеца":

    далеч не всички на запад могат да си държат колите в гараж,особено в по-големите градове.А колкото до кражбите-в края на ноември в Реда-Виденсбрук (Вестфалия)на мой колега му лепнаха катализатора на колата,паркирана пред къщата.Усетил чак на сутринта като я запалил.След като подаде оплакване му отговорили,че само за последната седмица е четвърти случай в квартала.Стоях там още месец така и нямаше резултат.Пък тук и аз си имам гараж.
  • 10 Behemoth

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Бе ще ви дойде акъла ...ама по трудния начин ....
  • 11 Крум

    28 2 Отговор
    За два пъти по малко време мога да им махна крадливите ръчички от рамото надолу.
  • 12 Проблемът е

    26 1 Отговор
    решим, торизираш само на определени места да се изкупуват срещу демонтаж на място и като хванат някой със смъкнат катализатор у него, по бързата процедура пандела и глоба. Иска се само истинско желание на управляващите.
  • 13 Иван Грозни

    26 6 Отговор
    Техниката е проста. Към камерата се сдвоявя картечен пистолет и като се констатира, че бандюгите си тръгват с повече вещи от колкото при идване - огън. Прицелването по обекта е още по-проста работа. Пристигналия патрул залавя оцелелите или констатира смърта им. Това само трябва да се озакони.
  • 14 Смеххх

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    После ще си купуш триколка и ще се питаш с какъв акъл въобще си имал кола!!!
  • 15 Дизела

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "Красноселеца":

    От гаража катализатора се краде даже по лесно.Влизат и си работят спокойно.
  • 16 Банго

    5 3 Отговор
    Свали си го ти и нямаш ядове
  • 17 Дизел пауър

    4 5 Отговор
    Затова карайте стари дизели и няма кой да ви пипа колата!
  • 18 Иванкин

    10 1 Отговор
    Пандемия. Едните крадливи богаташи, за които работи средната класа, другите крадливи бедняци, които крадат от средната класа. Идва момент в който нещата щя излязат от контрол. Колкото по-късно, толкова по-експлозивно и с по-голям заряд и поражения. Всички го знаят как е и как работи.
  • 19 Кико

    6 2 Отговор
    Бързо крадци, бавни полицай и законодатели
  • 20 турбо жигули

    0 3 Отговор
    На електричките крадът ли им катализаторите ?

    Коментиран от #24

  • 21 От чужбина

    1 0 Отговор
    Към клипа има и звук. Прави и впечатление, че се чува САМО ЕДИН режещ инструмент от типа на ъглошлайф. За да се свали катализатор са нужни два среза. Или другия дето ляга първи под колата реже с нещо друго, ръчно или клипа е нещо фалшименто. А ако искате да си запазите катализаторите просто си поставете някакви предпазни бариери. Из интернета има различни идеи. Аз лично монтирах на един познат нов катализатор и монтирах листове от ножовки по дължина на тръбите. Така на крадците ще им се наложи да демонтират първо ножовките, защото трудно се режат с ръчни инструменти.
  • 22 Батката

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Дай адрес на гаража си. Да видиш какви изненади можем да предложим :)
  • 23 адвокат

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "1520":

    При тях, много важен елемент е това, КОЙ е Крум.
  • 24 Вече да

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "турбо жигули":

    Акумулаторите. Тука -тука им е кярът.