Last news in Fakti

11 Февруари, 2013 10:51 38 171 117

Mercedes-Benz започва битка с BMW и Audi

  • mercedes-benz-
  • audi

Главният изпълнителен директор на Daimler AG Дитер Цетше официално заяви, че марката Mercedes-Benz отново ще си върне лидерството при луксозните автомобили. Това според Цетше ще стане до 2020 година.

За реализация на тези амбиции от компанията са предвидили през следващите осем години да изкарат 13 нови модела. Именно това е основната част от плана за връщане на лидерските позиции в т.нар. премиум клас.

Договорът на Дитер Цетше може да бъде продължен с още пет години, като това ще се случи сега, през февруари 2013-а. Ако остане на поста, Цетше ще следва предначертания план. В момента се разчита на новите E-Klasse и CLA.

В Щутгарт с нетърпение очакват и появата на новия флагман - S-Klasse. Освен това борда на директорите гласува бюджет от 21 млрд. евро, който в близките две години ще бъде изхарчен за нови разработки и оборудване на заводите.

Всичко това трябва да помогне на Mercedes-Benz да се измъкне от заеманото в момента трето място и да изпревари основните конкуренти от BMW AG и Audi Volkswagen AG. Още от стратегията включва съкращения в производството на камиони.

Цетше е твърдо решен да съсредоточи основните сили към производството на луксозни автомобили и подобно на BMW и Audi да обърне сериозно внимание на китайския пазар. Дали обаче Mercedes-Benz ще си върне позициите на лидер, ще покаже само времето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 BOSS

    1 3 Отговор
    "Това според Цетше ще стане до 20120 година." - Моля?
  • 3 Владимир Владимиров

    1 0 Отговор
    :D :D :D
  • 4 Владимир Владимиров

    1 0 Отговор
    Случват се и грешки.
  • 6 Константин Лавсов

    2 6 Отговор
    То горе долу толкова години им трябват, за да им стигне времето :D
  • 7 гуест

    10 1 Отговор
    haha bezmislena statiq
    kakvi pozicii da vri6ta be Slav4ev? nomer 3 nomer 2 nomer 0 Mercedes e klaiska I vinagi 6te bude
    koito e re6il da si kupi Mercedes ne go interesuvat podobni gluposti

    Коментиран от #9, #10, #14, #16

  • 9 Манол

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гуест":

    Самият Цетше го казва, но ти явно знаеш повече и от него и от автора, който свойски наричаш по име. Смешен си.
  • 10 Ma6inkata

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "гуест":

    статистиката ясно говори - Ауди са 1 бмв 2 а мерцедес 3. Това е класиране по продажби. Аматьор

    Коментиран от #23

  • 11 BRABUS

    4 1 Отговор
    Няма какво да връща!Паляците не са за Мерседес
  • 12 Фен

    5 1 Отговор
    Господин Цетше, и 113 нови модела да изкарате, ако качеството е каквото е сега, лидерско място ще видите през крив макарон!
  • 13 heliii

    0 1 Отговор
    jalko za mercedesa v momenta no toi 6te si sus6tite kone koito imaha :D
  • 14 ККККО

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "гуест":

    Стига с тия нарицателни фрази от рода на..."КЛАСИКА"...класиката се отстоява ....а на Мерцедес му е доста трудничко през последните 15 год. със несполучената си политика... какво да си кривим душата...то ако ще се говорят глупости безпочвени и наизуст...казвайте..???
  • 15 ввн

    5 2 Отговор
    Мерцедес са доста далеч от комфорта и лукса на ауди,за сравнение виште едно ауди А8 Lang и един S-класа но внимавайте да неви падне ченето като видите извънземния интериор на аудито!!
  • 16 Марто

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гуест":

    много си зле, честно. Класика е конската глава и може би вече 124-ката, а тези новите са еднакви с корейските коли
  • 17 ицо баварката

    1 1 Отговор
    Корейските коли са бижу пред мерцедес !! Мерцедес вече е китайска щайга,а 124-ката наистина прилича на конска глава хахаха здрав е като кон
  • 18 Владислав

    1 1 Отговор
    за мен лично Мерцедес е автомобила. Наистина навремето бяха най-здрави (те и до ден днешен са с доста модели), правеха ги с вериги, но малко и те се изпе*.....стиха, защото поддръжката .. смяна на ролки, ремъци, филтри в чужбина е изключително голяма, не че за хората там е трудно да си го позволят, но все пак това им е целта .. иначе само един Мерцедес не харесвам - А класата, останалите всичките са ми любими и събирам пари от 1 месец за ЦЛК W208, остават ми още почти 2 години .. живот и здраве и това ще да е моята кола, харесвам CL W215 страшно много (най-най любимата ми кола), Ауди може да се сравни с Мерцедес по визия, правят ги красиви, също така и отвътре са много комфортни .. но Ауди не може да стъпи на малкия пръст на Мерцедес по здравина .. и един хубав Мерцедес излиза в пъти по-евтин за поддръжка от едно Ауди, говорим за коли от един клас
  • 19 Павлов

    1 0 Отговор
    еййй къде се събрахте само специалисти по интериор , оборудване , двигатели с вътрешно горене , пазарни механизми , специалисти по маркетинг и реклама ... браво браво ... не знаех че има такива гениални хора в България .... - Ицо предлагам ти да си направиш собственна марка коли .... кръстия Ицо пауър ... примерно ще убиеш мерцедес , ауди , фолксваген ... всички ще са ти в краката .. специалистите от бмв ще имат твой снимки с автографи лично от Ицко ( най големия спец в областа на автомобилостроенето ) ......
  • 20 Влж

    1 0 Отговор
    Най-здравата кола е Мерцедес 124, а и цената си държат Мерцедесите. Няма запазен Мерцедес, читав и прочие .. който да струва мижави пари, но дори и така, цената се изплаща с оглед здравината на тези автомобили, с оглед поддръжката, която не е като на Аудитата да сваляш двигател за да направиш някакъв малък ремонт .. или да сменяш алуминиеви носачи и какви ли не щуротии .. Мерцедес се произвежда от гениални хора, Мерцедес държи на стил и не имитира никой. БМВ също ги зачитам, но винаги бих дал предимството пред Мерцедеса, има други хубави коли по света, знаем .. не само само Мерцедес и БМВ, но каквото и да правя .. все ме влече към Мерцедес.
  • 21 !!!

    2 2 Отговор
    Здрави мерцедеси няма те гледат само печалбата от части правят камиони микробуси афтобуси някои коли се сглобяват в китай за да излезе ефтино за азиатския пазар качеството е като колите на опел някой да е виждал ауди или бмв камиони или баничарки??? Няма и да виждате защото те са истински коли които държат на имиджа и качеството

    Коментиран от #37

  • 22 фаззз

    1 2 Отговор
    нямало здрави Мерцедеси .. хахахаха комик .. . Ходи си лягай .. свидетел съм, че това са най-здравите коли
  • 23 мм

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ma6inkata":

    Дай линк към това класиране, защото нещата по продажби не са точно така, или просто малкия ти мозък се е размърдал и си решил просто да надраскаш нещо.

    Колкото до статията, винаги е хубаво, когато Мерцедес са пределно амбицирани. Вярвам, че още повече ще засилят конкуренцията на върха, което е добре за всички потребители.
  • 24 бмв

    0 1 Отговор
    Мерцедес са кочини отвсякаде колите им ръждясват а някой да е виждал ръждясал ауди или бмв само ако са удряни но и тогава много трудно.

    Коментиран от #26

  • 25 Julio

    2 1 Отговор
    МБ загуби битката с БМВ за клиентите с по-младежки дух. Не можаха нито с дизайн нито с маркетинг да избягат от имиджа си на коли за сухари и чичовци с шкембета. БМВ доста по-добре "теглят" по-млада клиентела...
    Относно алуди - боклучави ширпотреби... Не виждам кво ги бутат като премиум...

    Коментиран от #44

  • 26 Ванчо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "бмв":

    разбира се, че сме виждали .. за раждата нещата са относителни .. къде е карана, какво .. що. Особено БМВ-та колко раждясали съм виждал .. не е истина, а пък Аудитата ги виждам по моргите и сервизите... Мерцедес ги виждам на пътя, блестят, святят :) това кой продава най-много не е от значение .. защото не всички хора са ценители. Ами не бих си купил друга кола освен Мерцедес .. и 124-ка да е и каквото и да е .. но просто тази марка на мен ми вдъхва доверие и никога не ме е разочаровала .. и аз съм бил фен на Ауди, но вече бягам далеч от тях ... поддръжката им е безобразна .. не говорим само за финансовата част, всичко им е пародия .. но разбира се предлагат комфорт, предлагат визия, а и доста мощни двигатели .. Мерцедес предлагат визия, надеждност, комфорт и стил, БМВ предлагат различно усещане за кола, тя е за състезатели и разни маниаци (в което няма лошо), автоматиците са им пародия .. общо взето автоматиците и на Ауди са още по-голяма пародия, само Мерцедеса важи от изброениете 3 марки в това отношение .. говорете си, но думите ви са вятър .. фактите са на лице, карайте си раждивите е36-ци .. а гъзарите да си наливат парите в безумно скъпите Аудита .. и това е.
  • 27 батито

    0 1 Отговор
    Мерцедесите ги карат хора като цар Киро- ниско интелигентни но със пари.Умните хора карат ауди и знаят какво карат!! бмв са за млади богаташчета със пари на тати и богати чичковци със дебел врат

    Коментиран от #28

  • 28 каката

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "батито":

    титанична простотия
  • 29 ха ха

    1 1 Отговор
    Харата в европа карат мерцедеси от магазина а вие още карате и говорите за ръждивите ви 124-ки и голф двойки от 90 година колко били здрави аве еее живеем в 2013г за кви 124-ки говорив ама вий си мислите че карате кола ли хахаха

    Коментиран от #31

  • 30 Варна

    1 0 Отговор
    Никъде в статията, нито в коментарите не виждам Лексус.
  • 31 Софд

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха":

    124-ката какво и е бе ? Че даже и цени държат .. онзи ден гледах една с две врати 95-година, много стилна и красива, с хубави джанти и всички екстри, кожа и т.н .. и си стои скъпо и красиво, а е и здраво .. за 10 000 лв .. има си класики, има си коли които са вечни и към тези коли спадат много модели на Мерцедес, много по-малко на БМВ, и нито един на Ауди (въпреки, че яйцето си е класиката на Ауди и е здраво), но говоря за комфонтни и здрави коли, аз лично харесвам старите коли, не ме интересува, че струват колкото нови .. например някои, но си предлагат и комфорта и надеждността и имат хубав вид :) Всеки си има мнение .. някой са крайно убедени, че Ауди са лоши (като мен, но с оглед практиката го казва .. а не защото не са красиви, не предлагат комфорт и не предлагат мощни двигатели .. това с две ръце съм за, че го предлагат и е на ниво .. но ако се захванем едно по едно .. и хванем различните модели от един клас на марките : Мерцедес, Ауди и БМВ .. винаги Мерцедес ще излезе на първо място .. винаги винаги винаги, няма две мнения и никога не ще си променя мнението, просто пред очите ми съм го видял и знам
  • 32 Merjo

    1 0 Отговор
    Хора много тъпо убиждате един от най-успешните модели на Мерцедес....124-ката е много надежден автомобил всичко има: класа, мощност, качествена и здрава изработка както и комфорт. Това е уникален и вечен модел, новите е ясно че имат какви ли не екстри и модернизации, но това е колкото + толкова и - ...то са грешки в бордови компютри, електроника толкова много и при най-малкия проблем с нея ще се реве от парите нужни за ремонта... Така че недей се изразявахте толкова ограничено, видели сте някой че си е занемарил колата и избила ражда и край 124-ката е раждива и не било кола.... Качите ли се на истинска поддържана 124-ка (който не се е возил) ще разберете за какво става дума.
  • 33 Велимир

    2 1 Отговор
    Ако искате да си купите едновременно луксозен автомобил, който да го карате дълго време без проблеми и също да ви излиза по-ефтино като подържащи материали, няма какво да коментирам - марката е една. Ауди са красиви, но някакси не мога да ги харесам колкото Cl-a i S-ката. Bmw-тата са прекалено прехвалени и младежки коли. Имат предимство само ако караш ламя като новото М3. Страхотна визия и изключителна пъргавина. Но никоя марка не може да изкара по-голямо КПД от това на МБ ако ще караш колата поне 10 години :)

    Коментиран от #47, #62

  • 34 Супер случайно пребиваващ

    2 2 Отговор
    В последната класация за надеждност на двигателите Мерцедес беше на 3-то масто след японските технологични колоси Хонда и Тойота.На другия полюс бяха класирани двата коша БМВ и Ауди.Като БМВ бе на 7-мо място в класацията на най-ненадеждните двигатели,а Ауди боклука скапан беше на второ място по производство на най-проблемини мотори.
    Никой разумен човек не би предпочел кичозния боклук Ауди и дървения боклук БМВ пред утвърден автомобил като Мерцедес
  • 35 audifen

    0 1 Отговор
    Audi the bestt
  • 36 правопис

    1 1 Отговор
    ""СЪС"" се пише пред "с" и ""з""
  • 37 alfa

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "!!!":

    Те ламборгини правят и трактори ама ...
  • 38 Красимир

    1 1 Отговор
    Не искам да обидя никой,, който се интересува истински от
    автомобили,но емоционално настроените ''дупета'' да ме извинят;
    Пошече от тридесет год.се занимавам с автомобили, маш. инж. съм, специалност ДВГ, имам автосервиз и това,което ще ви кажа е самата истина.
    Уважашам Ауди, много иновативност и агресия във всяка насока.
    Приятно е да караш БМВ, хубави еластични мотори, добре изчислени скор. кутии, добра визия.
    Но, солидната изработка на Мерцедес е недостижима.
    Всеки един Мерцедес има ижвестна доза консерватизъм, което е хубаво, защото нещата доказали се във времето със своята надеждност не трябва да се променят.
    Преди седмица Е класа /W 211/ на 500 000 км, на строителен предприемач, за пръв път ремонт по окачването. Два шарнира,два накрайника, три носача и четири втулки.
    Като я изкарах на пътя, не можах да повярвам, толкова стегната- дупки,релси- не ги усеща.
    Сега ще кавете: ами електрониката?
    Ами електрониката е една и съща за всички:Bosch,Siemens,VDO.
    Проблемът на електрониката е, че доказалите се неща непрекъснато се сменят с нови във всеки следващ модел, никой не иска да изостава в тази област, движеща се с най- висока скорост, защото електрониката подобрява икономичността,повияава мощността и предоставя удоволствието на комфорта.
    Така, че имайте уважение към мерцедес.

    Коментиран от #42

  • 39 Гост

    2 1 Отговор
    Пази БОЖЕ !! Какви има тука, 60% от вас не са се качвали на БМВ или Мерцедес (Ауди - там не е нужно да се качва човек) и тръгвате да нареждате че били боклуци. Обаче иначе сте едва ли не големите специалисти ще давате нови идеи на производителите. Ама .. българщина все пак всеки от всичко си разбира, нали?
  • 40 brembovia

    0 1 Отговор
    2020 ? Дрън дрън чи пляс. След дъж качулка...
  • 41 Bad

    1 1 Отговор
    90% от коментиращите не сте сядали на кола под 10 години.
    веднага се разбира кой каква кола кара от вас. Ауди, Мерцедес, Бмв, Фолксваген и други. Качете се на новото БМВ 320Д, Мерцедес Ц 320ЦДИ и на Ауди А4 2.0ТДИ, покарайте ги за около 2 часа... после коментирайте. Всички карате коли които не можете да поддържате. Болшинството от вас измавате по 10 - 15хил км на година в дупките по нашите пътища и се оплаквате като трябва да смените нещо... Просто спрете да пишете тъпи коментари.

    Над коментарите пише: КОМЕНТАР КЪМ СТАТИЯТА, а не чешане на пръсти по клавиатурата!!!!
  • 42 тре

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Красимир":

    Е.ати еластичните мотори дето ги имат БМВ.Даваш газ - НИЩО, даваш повче газ пак НИЩО,настъпваш до дупка и помръдва лекичко - това великия шестак 2.0

    Коментиран от #77

  • 43 520 зендер

    3 1 Отговор
    Мерцедес ще излезе отново на върха но мен лично ме озадачава факта че най-мощния дизел ще излезе чак през 2014-ста година.За сравнение беемвеиския 3.0-381кс е на пазара още отпреди година.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 balgarin

    0 2 Отговор
    mercedes e kenef
  • 46 Julio

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "0321":

    Завърши основното образование и ела пак да се обадиш...

    Коментиран от #52

  • 47 Филип

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Велимир":

    Вземи говори с данни а не пиши глупости :) Високо КПД ... "о богу" :)
  • 48 Джошуа

    2 1 Отговор
    Кво се карате,в днешно време повечето коли дават необясними производтсвени дефекти.Всичко е до късмет ква кола уцлиш от поточната линия ,и дали ХАнс Мюлер я е сглобил правилно ,хора ги сглабят и има човешки фактор .КОлите са си прилични ,много видове класвое за всеки джоб и тип ба каране ,такаче кво спорите .Модерните коли са бъкани с електроника и компютри , се неякъде ще нагре платката то е не избежно нали иам постоянен прогрес .Един от проблемите е като чели не искат да губят много време в тестове и ги претупват и бързат да ги пуснат на пазара .СААб що фалира ,щот не им се чупеха колите и хораат си ги караха по 10 -15г ,и не купуваха нови модели и резервнните авточасти и така.Нали не мислите че човека не може да създаде не чупеща се кола ,може ,но това ще спре прогреса на развитие и купуването на нов продукт а и да не говориме че половин Симеон ще трябва да затвори и още една шепа майстори .И трите марки са страхотни ,всяка си има силна страна и черта в даден област .
  • 49 ККККО

    2 1 Отговор
    ЦЪРВУЛКОВЦИ сте по-вечето и ще се обоснова за това....!!!
    1-во ...жалко че най-вероятно сте млади момчета а обсъждате и възхвалявате стари кошници (от всички марки...) и това е много жалко... ауди80/е36/ 124 и т.н.....кво ви става бе....ауди80 е модел от 1986 г. това е преди близо 30 год. бе еййй....тогава е била върхът както и наборите и от другите марки...оставете дядовците ви да ги обсъждат тези модели коли....
    2-ро ...това са премиум марки (вижте колко струват като нови !!!) и се купуват и карат от богати хора...за които това удоволствие струва все едно за тебе ти да отидеш да си купиш 100гр. фъстъци.... тузара кара 2/3 или 4 год. и сменя с нов модел ....проблеми като вашите колко ще е здрава след 10/20год. той няма....и фирмите се нагаждат и искат да се харесат и привлекат тези клиенти а не такива като вас (нас) съберачи на трохи.... които ще ги карате още 20 год.
    3-то ...тези автомобили общо казано са почти без проблемни....до 100-200.000 км. ...то това им трябва... защото после тя става 2-ра ръка (оказион) и който купува кола на СТАРО си знае че е ...такава...и си очаква разходите за ремонтите и...! А от там вече пък идва и вторият голям БЕРЕКЕТ за фирмите....сервизното обслужване и резервните части.... и всички марки го играят това хоро....те са акули и всеки детайл от живота на една кола е обмислен от всички нива специалисти. инженери. маркетинг...и т.н.
    Извода от моята тъпа глава е че.... всички коли и марки имат една и съща стратегия....следователно лоялността към клиентите им е една и съща и никоя не заслужава тези преданностти към някоя марка и нерви които всички хвърляме тук ...но това е действителността и те са търговци....
    Всичко е според джоба от имиджа и от предпочитание към детайлите които предлагат в продукта различните марки автомобили....
    Така че по-кротко...не се вживявайте толкова деее...
  • 50 Zashtitnik

    2 3 Отговор
    Който сега тръгне да говори против Мерцедес или е доста НЕзапознат или доста тъп!!! Мерцедес винаги ще си е номер 1! Това няма как да го промени марка като АУДИ или БМВ! Просто и ясно казано, возия ли да искаш от него, комфорт или здравина и удобство, та то всичко това е МЕРЦЕДЕС! Карал съм японски немски руски и прочие кошери, е мерцедеса си е мерцедес! Единствен и неповторим!

    Коментиран от #53, #54, #55

  • 51 щтурчо

    2 1 Отговор
    ДА Мерцедес си е Мерцедес
  • 52 0321

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Julio":

    Браво на тебе...бързак... Модератора го е изтрил ама ти си успял да го прочетеш...е това е.... само си го припомни ц....л . Прочети какво е написал "ККККО" за да се убедиш за мащабността и остроумието на твоите възгледи и заключения...много "задълбочени...бе" . А пък образованието ...нали знаеш че е относително ...има и висшисти които метат улиците и хора с основно им пишат надниците...
  • 53 Славчо

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Zashtitnik":

    ее тия дето риказват против Мерцедеса са някои лапенца дето незнаят марките и си мислят че приказват за Форд или някои
    италянски кенефи
  • 54 BRABUS

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Zashtitnik":

    Точно така,но простолюдието няма как да го разбере това

    Коментиран от #59

  • 55 ККККО

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Zashtitnik":

    И при тебе сигурно става въпрос за....чакай да отгатна...124 -ка..еееййй как познах...ми как ? ...ставате банални бе хора... Модератора си е направил труда да ви пише за модерни технологии автомобили.... вий все към 124.е36 б4...дъвчете бе... Е хайде да се върнем и обсъждаме още по-назад...каруци/файтони ...породите коне и катъри...еее ай стига де...!!!
  • 56 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    benza si e benz drugite sa gola vodica
  • 57 0321

    0 0 Отговор
    То водата лошо няма...натурално ! ....ами това "benza" какво е...някаква химия сигурно ? ....аман ще ни изтровят...!!!
  • 58 bulgarian men

    0 0 Отговор
    benza e kenef
  • 59 0321

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "BRABUS":

    Не съм съгласен с теб....как така ? Ами то само простолюдието ги кара.... !!!
  • 60 0321

    0 0 Отговор
    Ок ! ....аха и аз такива съмнения имах....значи било вярно...!!! :)
  • 61 боко

    0 1 Отговор
    мерцедес е ръждясващ боклук 124-ката е пенсионерски кенеф
  • 62 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Велимир":

    най-голямо КПД имат бмв-тата след 1998-99 - Е46
  • 63 AUDI

    1 1 Отговор
    Тоз кенеф Мерцедес какво прави в топ 3 на премиум марките?
  • 64 Петър Петков

    1 1 Отговор
    т'ва глупостта верно ходела по хората - за какво бе, за какво са ни коли дето имат по 2 километра кабели, 600 ел. връзки и по 2 щайги електроника, и при повреда само господ може да ти помогне. Не, че казвам да караме коли с оборудване на Трабант 601 Стандарт (карам си го и до днес и много се гордея с това).
  • 65 C KLASA

    1 1 Отговор
    to4no tuka predi 2,3 meseca poblekuvaha mercedes E 270 godina 2004 na 1000000 km v grciq taksi pokajete audi koeto moje da go stigne

    Коментиран от #104

  • 66 C KLASA

    0 1 Отговор
    tuka ima filosofi de to sa gledali batkovcite kak karat koli i vzemali mnogo da razbirat
  • 67 марчето

    1 0 Отговор
    И трите автомобила ми харесват не мога да си позволя нито един от тези,но с удоволствие бих карала който и да е от тях!Много ми харесват!Живи и здрави да доживеем да си кумим всички по един такъв!
  • 68 георги

    0 0 Отговор
    За мен битката е само между мерцедес и БМВ.. Ауди нещо не ми харесват, може би заради предното :-). За мен колата трябва да е поне 1.5 тона, около 4.8м. дължина и със задно предаване :).
    Карал съм и мерцедес, а в момента и BMW. И двете са хубави за себе си. С мерцедеса се пътува по-спокойно и има здраво окачване, БМВ-то пък носи повече удоволствие.. реагира по-спонтанно, по-стегнато окачване, детайлите в купето са по-изпипани. Но хубавите премиум коли са големите от Е класа и 5ца на горе.

    Коментиран от #85

  • 69 B M W ///М

    0 1 Отговор
    Пред бог всички сме равни пред B M W всички са бавни ! ;) B M W си е B M W другите не струват

    Коментиран от #73

  • 70 Ауди фен

    2 1 Отговор
    Има Ауди 80 което даже е минало 1000000км!Не ми хвали тия ръждялници.Тоя Мерцедес е изгнил като стар Опел,докато Аудито няма грам ръжда и то след 20 години!
  • 71 Andro

    1 0 Отговор
    kolegi nali znaete pogovorkata za MERCEDES i vsi4ki ostanali ne 4e AUDI I BMW sa po lo6i no vseki si ima predpo4itaniq

    Коментиран от #95

  • 72 георги

    1 0 Отговор
    Мерцедеса много се изложи последните 10 години защото започнаха да вграждат части от различни производители с не проверено качество!! Имаме една C класа, вече е правила доста малки проблемчета и доста части сменихме "Made in france".. Иначе и в Autobild бяха писали - Дали ще изберете BMW или Mercedes е въпрос на вкус и двете марки правят еднакво добри коли. Аз карам BMW и много го харесвам, страшно много ме радва. Но ако имам възможност следващата ми ще е Mercedes, имат по-здраво окачване, а за нашите пътища това е доста важно.. Искам или BMW X3 или Е класа :). А за бързина - Mercedes има модели, за които BMW могат само да мечтаят :), нищо че съм почитател на BMW. Mercedes SL 63AMG , CL и т.н. .. BMW изобщо няма аналог на тези автомобили, така че не водете глупави спорове. Наистина BMW 320i от 96год. е доста бързо, но не е бързата кола ;-)

    Коментиран от #96

  • 73 Мирослав Савов

    1 4 Отговор

    До коментар #69 от "B M W ///М":

    Хубави BMW-та. Миналата година по пътя за морето едно такова "BMW" ме изпревари и след около километър си хвърли маслото пред мен. Е, хубави са !!!

    Коментиран от #92

  • 74 Баварец

    0 0 Отговор
    И кво, някой кара стара строшена баварка и след километър си хвърлила маслото?! Това ли прави автомобилът калпав?! Един-единствен екземпляр спрямо десетки хиляди в серия?! На мене ми се спука казанчето на радиатора и ми отиде водната помпа, но машината върви като желязо. Моторът работи, да си е.е м...та и въпреки липсата на охлаждане като хората, не ме е оставял на пътя. Вината е в мен, разбира се, не сменям радиатор, не качвам водна помпа, а са около 150 лв общо! Мързи ме, не че няма пари, а и го юркам за проба - колко ще издържи. Това е често срещана повреда по БМВ, 7 годишно ми е, мъчил съм така Пежо 407, жална му майка, тъжно им беше в сервиза. Затова, карайте, юркайте, ако можете да си го позволите и чак тогава се произнасяйте....
  • 75 румбо

    1 0 Отговор
    Мерцедес станаха жертва на консервативните си представи за купувачите на луксозни коли.Профилът на платежоспособните клиенти коренно се промени след 90-та г.Дотогава преобладаваха "старите пари" спечелени с дългогодишни усилия от улегнали хора с предпочитания към сигурността традициите и стила.После всичко се промени-на преден план излязоха "бързите пари" спечелени(законно или не) от хора които искат всичко на мига ултрамодерно мощно и т.н.Фирмите които уловиха тая тенденция дръпнаха яко.И тая вълна ще мине но ще се изгубят много читави неща.(не и Мерцедес)
  • 76 CHOKO

    0 1 Отговор
    VIJTE BE HORA NESTE LI RAZBRALI CHE GUSHTERITE NE STAVAT KROKODILI MERCEDESA E KROKODILA
  • 77 Митре Йованоски

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "тре":

    Бе, не знам колко БМВ-ета си карал, само с едно как да сравниш?! Всички лаят, лаят, нищо, нищо, после пък лоши били. Да е купена добре поддържана и под 5 годишна, да разбере човек, като му се каже :"Зле е, нищо не струва!" Отделно, сигурно си с газов инжекцион и около 100 коня мощност, изтискани от двигател на 500 + хиляди километра, как да ускорява?! Смени поне на бензин, да ге...
  • 78 гост

    2 2 Отговор
    Мерцедес и всички останали!!!
  • 79 яверт

    1 2 Отговор
    Нито една не е добра колкото Лексус.
  • 80 някои

    0 0 Отговор
    По-смешно нещо не бях чел скоро.
  • 81 Александър Младенов

    2 0 Отговор
    Имам мерцедес ,ауди и бмв....и трите са много добри!
  • 82 trafika

    1 0 Отговор
    TIA PA WTE SE UTEPAT DA SPORAT
  • 83 алонсо

    1 1 Отговор
    Нито един от вас явно не си е направил труда да прочете малко преди да коментира.Първо лидер в продажбите е BMW следва AUDI и трети са Мерцедес.Второ няма как да си върнат лидерството Мерцедес с френските двигатели на Рено които ползват от 2012г.Много тъпо беше от тяхна страна тая сватба с Рено жестоко ще съжаляват.

    Коментиран от #84, #97

  • 84 Владимир Владимиров

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "алонсо":

    Ти не разбра ли,че с двигателите на рено са някои модели от НИСКИТЕ КЛАСОВЕ...

  • 85 330и

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "георги":

    точно, но и 330и не е зле :)))
  • 86 начко

    1 1 Отговор
    що ништо не се казва за honda правят .аси добрите коли преди няколко дни се возих в най-новото ЦРВ и мога да кажа,че тва са коли направо от др. измерение
  • 87 BMW 330CI

    2 1 Отговор
    Колеги вече лафа е БМВ и всички останали... Аудитата също са много добри и им дишат във врата... за Мерцедес няма кво да говоря...
  • 88 Име:

    1 0 Отговор
    Няма ли да спрете да се надпреварвате да си плюете по немските марки? Защо се ограничавате с една марка? Харесвайте и 3те, стига сте хейтвали... една камара празни приказки....
  • 89 PIRANHA

    4 1 Отговор
    Карайте си скапаните ауди-та дето като влезнеш в сервиза под 2000 лв не излизаш, това на всеки 40 000 км!!! Предпочитам здравия БЕНЦ, пред здравото АуДИ !

    Коментиран от #98, #99

  • 90 BORIMECHKATA

    1 0 Отговор
    VSICHKO E VAPROS NA PODRUJKA ! AKO NE PODURJASH KOLATA NE I OSIGURQVASH NAI DOBROTO TQ SHTE SE SKAPE :) LAMERI DA NE PISHAT
  • 91 miro

    2 0 Отговор
    Karal sam pochti vsichki modeli na bmw i audi no voziata i komforta kato na mercedes nikade gi niama...

    Коментиран от #93, #102

  • 92 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Мирослав Савов":

    a ti s daciata stigna bez problem smeshko
  • 93 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "miro":

  • 94 0321

    0 0 Отговор
    Карал си ти...таратанци ....през 2013 г. 123-ки и е36 вече не се четат за коли....а пък като прочетох какво си писал за изпипаният интериор на БМВ и на момента спрях да те чета..... стана ми ясно колко високо ти е вдигната летвата за изисквания.... без коментар...!
  • 95 0321

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Andro":

    Само 100 летниците вече помнят тази поговорка.....дядо ти ли е разправял тези стари стари историйки...
  • 96 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "георги":

    Ха ха ха.....смешко...че си и вярвате... вижте какво бях писал за нещастниците...
  • 97 ККККО

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "алонсо":

    Хей...Алонсооо....ти не стана ли точно с РЕНО 2х пъти световен шампион бе.... лесно е сега да хапеш ръката която те храни и направи велик ... !!! А сега пък точно тези РЕНА лющят и плплющят във Ф1 конкурентите си от Мерджо АМГ ...Ферари ...Уйлямси...и компания..... нещо да добавиш ..умнико...?
  • 98 0321

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "PIRANHA":

    Живей си на село ....гъзарей пред селските моми със 124-та си от 88/89г.... и м....та и на кризата....
  • 99 ККККО

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "PIRANHA":

    За това се наричат "премиум марки"..... за хора с пари за които 2000 лв. са все едно ти да изпиеш една лимонада в сладкарницата ....
  • 100 aleksandar

    2 0 Отговор
    che kakvo mu e na kachestvoto v momenta na mercedes si e bilo nomer 1 po vsichko i shte si ostane nomer 1
  • 101 BRABUS

    2 0 Отговор
    ME4O VINAGI E BIL N1,HORATA KOITO SA MU IZNEVERILI,SASE NAIGRALI IPAK GO TURSIAT
  • 102 Lud gidiq

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "miro":

    kakuv komfort , kakva voziq .... 50% ot komforta otiva po dqvolite o6te na 1-vata godina.... nerabote6ti dat4ici , mehanizmi nastukla , centralno i kakvo li ne o6te. Moje bi trqbva da gi kupqt koreicite za da im pokajat kak se pravqt koli , a ot WAG da vzemat antikorozionnata obrabotka na kupeto
  • 103 Луд гидия

    0 1 Отговор
    само където балканстар се пука по шевовете от гаранционни трошки :)))))))
  • 104 таксидия

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "C KLASA":

    Ми брато то моето Тико изкара 800 000км,дето е 900 кубика,та МБ с 2 700 кубика,ай моля ти са ,това не е критерий.
  • 105 ааааа

    0 1 Отговор
    audi,mercedes i bmw sa palni bokluci ve4e. Ne si mislete che sa kato prez 90te godini.Neka4estveni sa i sa mn grozni.

    Коментиран от #111

  • 106 JHGSD

    4 1 Отговор
    SAMO SUBARU BE HORA.TAM E ISTINATA.

    Коментиран от #114

  • 107 M-STYLE

    0 1 Отговор
    M power e me4tata na vseki ;))

    Коментиран от #110, #113

  • 108 МБ-Собственик

    1 0 Отговор
    Здравейте незнам кой от сичките дето вика че МБ са некачествени гразни , гаранционни боклуци и прочие прочие убиди по марката .
    Незнам колко процента са били собственици на чистонов МБ пък камоли на друга марка пък тръгнали да обесняват че новите МБ-та или катоцяло тройката АУДИ БМВ И МБ не са качествени след 90-те .
    Аз лично притежавам МБ Ц180 компресор базов модел 2008 , не бях го зел чистонов зех го на 1 година още беше в гаранция и дави кажа чесно само кунсумативи съм сменил такаче не се оплаквам но сепак тия автомобили им трябва добра подръжка не да се кара като първия човек и да не отваряш този капак.
    послепис Със здраве
  • 109 ттт

    0 0 Отговор
    Абе колега колкото разбираш от правопис ,толкова и от коли!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Росен Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "ааааа":

    А ти колега какво караш ако не е тайна? P.S Гроздето е кисело.
  • 112 dani

    0 1 Отговор
    bmw-1, vw-2, audi-3, porsche-4, mcd-5, няма какво да се спори. >?

    Коментиран от #115

  • 113 ьяа

    3 0 Отговор

    До коментар #107 от "M-STYLE":

    me4ta na tebe ne na vseki .. Mercedes Benz-tova e markata !!!
  • 114 rob

    2 5 Отговор

    До коментар #106 от "JHGSD":

    Tva SUBARU kvo beshe ?? Mercedes i vsichki ostanali !
  • 115 rob

    2 0 Отговор

    До коментар #112 от "dani":

    Mercedes i vsichki ostanali !!!
  • 116 Mitsubishi

    0 0 Отговор
    Горят много и не вървят.
    Тези от тях които вървят, горят още повече :)

    Коментиран от #117

  • 117 Пича

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Mitsubishi":

    Ми те Мерцедесите са за хора които обичат сигурноста и лукса.На кой му пука колко горят?Като искаш икономия вземи си един Шевролет Авело.
  • 118 denisbmw

    0 0 Отговор
    XORA NE SE KARAITE I NE MISLETE KAKVA KOLA DA KUPITE NOMER EDNO- BMW-KOLATA ME4TA NA SEKI MLADEJ BRZA SPORTNA NOMER DVE -AUDI-KRASIVA I ELEGANTNA NOMER TRI-MERCEDES-KOMFORTNA UDOBNA I SIGORNA ZA HORA V ZRQLA VZRAST
  • 119 MERCEDES-BENZ

    1 0 Отговор
    MERCEDES-BENZ HORA 6TE SE RODITE BELIEVE ME MERCEDESITE SA THE BEST IMAME BMW I MERCEDES PRODAVAME BMW TO ZAKOT NE SI ZASLUJAVA

    Коментиран от #120

  • 120 кретеноид

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "MERCEDES-BENZ":

    ТО ЗАКОТ СИ НЕГРАМОТНИК.