Last news in Fakti

22 Август, 2021 12:00 4 651 38

Audi RS E-Tron GT премери сили срещу AMG E63 S (ВИДЕО)

  • audi-
  • mercedes-
  • amg-
  • gt-
  • rs-
  • e-tron

По-бърз ли е двигателят с вътрешно горене от електромоторите

Audi RS E-Tron GT премери сили срещу AMG E63 S (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

Поредното видео в канала на CarWow противопоставя два доста различни, но и еднакви автомобила в надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките. Ще може ли електрическото Audi RS E-Tron GT да се справи с бензиновият Mercedes AMG E63 S, може да видите в клипа най-отдолу.

Audi RS E-Tron GT премери сили срещу AMG E63 S (ВИДЕО)

Преди това ще ви запознаем с малко статистика, започвайки с Mercedes-а. Той разполага с 4.0-литров бензинов осмак с 603 конски сили и максимален въртящ момент от 850 нютон метра. Задвижването, както се очаква е 4Matic, а трансмисията е автоматична.

Audi RS E-Tron GT премери сили срещу AMG E63 S (ВИДЕО)

При Audi-то наблюдаваме подобна мощност от 637 конски сили и въртящ момент от 830 нютон метра, който въпреки, че е по-малко е наличен още от самия старт на колата. Предимството от техническите спецификации, обаче, може бързо да бъде пренебрегнато от значителната разлика в теглото. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жтнонжк

    23 6 Отговор
    Всички ел.коли са ограничени в максималната скорост, така че на Мерцедеса просто му трябва достатъчно дълга писта, за да задмине всяка ел.кола. При спирането 400 кила по-тежкия електрически автомобил винаги ще бъде победен от по-лекия с ДВГ, макар и с малко, но все пак огромното тегло на батерията трудно може да бъде овладяно.

    Коментиран от #7

  • 2 Разбирач

    21 10 Отговор
    Двигател, без да се замисля избирам осем цилиндлоровия двигател на Мерцедес, просто не си падам по миксери. Иначе като дизайн и интериор Аудино е много по яко, но има един кусур! Електрическо е.

    Коментиран от #3

  • 3 Абе незнам

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирач":

    Ама тия миксери, бая ги бият тия прахосмукачки! То не остана нещо по което да не ги бият!
  • 4 Емил

    18 7 Отговор
    Тия автомобили са със сбъркана дирекция, а единият шофьор е циганин! Как да им вярвам!
  • 5 😂😂😂

    10 8 Отговор
    Нещо не дърпат тия В8!
  • 6 ВикиЛексъсВарна

    12 6 Отговор
    Не може да се отрече на САМО големите електрички че дърпат зверски и никой 8 цл. двигателен мотор на дизел или бензин - не може да дръпне електричка със същата мощност! Снощи във Варна се дърпаха Тесла 3 и Ауди ЕС Кю 7-ца Битурбо дизел 435 коня 2018 година с чип тунинг АБТ - ако не бърсам е около 490 коня. Теслата направо дръпна на ЕСкю 7-цата АБТ с над 20 метра още на старта!
  • 7 Коментара

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "жтнонжк":

    Кратко. ясно и точно, плюс от мен за коментара. Тъй като всяка една кола лимитирана в скороста (без значение с двг или на ток) е ограничена софтуерно според мен може да бъде и "отключена" без проблем. Интересно ми е при електричките след подобна манипулация доколко са надеждни ел моторите, а и останалата чат от хардуера...рискове от пожари итн...

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Аууууу

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Коментара":

    И какъв е коментара, че не разбрах? Че на скорости над 250 вече е по-бърз? И отпред, като излезе една кола и трябва да намали и след това, ще го гони пак 2 километра! И тъкмо го настигне и го вижда отпред и пак трябва да намаля, заради кола на пътя! И пак газ да го гони 2 километра! Ееееее, опорки винаги се намират! Или пък на писта-няма да намаля, че като намали, бавно ускорява. Ще взима завоите, без спирачка!

    Коментиран от #17

  • 9 гост

    9 12 Отговор

    До коментар #7 от "Коментара":

    Тесла Плейд е "ограничена" на 320 км/ ч !!!! Роадстара ще е "ограничен " на 420 !! Римак също е към 400 км/ч и има поне 10 китаеца , които декларират над 350 !! И дават време под 9 (!!!!) на 400 м , тоя умрял Мерседес още ще е на средата на пистата !! А за спирането още по-зле , електричката спира с пълната мощност на моторите , тоест 800-1000 коня и нагоре !!!! Знаеш ли кога тия умрели спирачки ще изкарат 1000 коня , ако ще да са карбонови ??? И това е само с регенерация , а ако включат активно спиране с импулси в обратната посока ??? Взимайте си любимите кюмбета и барабар с тях си заминавайте в музея или по-добре в моргите !!

    Коментиран от #10, #18, #22, #26

  • 10 ягогог

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Не сравнявай копютри с компоти. Мерцедеса е 600к.с. ти слагаш Плейд с 1200к.с. и Римак с почти 2000. Сложи един Бугати Широн с 1600к.с. и ще убие на скорост всички електрички.На писта вдигна 493км.ч.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 11 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #10 от "ягогог":

    Даже това умряло Ауди , скопена версия на Тайкан е "ограничено" на 250 км САМО за икономия !! Дори думичката ограничено ти казва черно на бяло , че това НЕ СА максималните му възможности !! И трябва са си напълно луд и захлупен петролопитек , за да твърдиш , че кола със 600-700 коня не може да вдигне повече от 250 !! Просто повече не и трябват , както и на умрелия Мерцедес , щото дори в Германия няма къде да кара с толкова , но за ваше съжаление това му е останало ЕДИНСТВЕНОТО , с което може да се похвали !! Щото във всичко друго е аут и то завинаги ! И тая максимална скорост и тя е мижи да те лажем , чисто рекламна цифричка в едни брошурки !! Щото никой не го грее какво пише в рекламите , когато в ежедневието на улицата електричките го правят смешен !!! Това е , преживейте го !

    Коментиран от #23

  • 12 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "ягогог":

    И между другото колата с "1200 коня" струва ПО-МАЛКО и то доста от тоя Мерседес !!! И колата с 2000 коня е ако не по-малко , то поне пак толкова !!! Е що така бе , нане , хахахахах !!!
  • 13 Ники

    11 7 Отговор
    Момчета има един фундаментален проблем при ел колите … ако решиш да я натискаш .. няма да стигнеш далеч .. това е доста неприятно … за един драг ти заминава половината батерия .. висока скорост ? хахахах забравете за висока скорост 5 мин на 230 км/ч и всичко свършва …

    Коментиран от #15, #16, #28, #30

  • 14 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "ягогог":

    А Широна ти за да вдигне 500 му трябват часове на специална писта с 200 души екип и оборудване за милиони !!!! На улицата с "нормални" гуми електричките го правят смешен , ама мнооооого !!! И ще става все по-зле !! Без да броим цената му колкото 12 (дванадесет) Роадстера без да смятам другите работи !
  • 15 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    Верно ли , хаха !! Едно примерче , батерия 100 квт за 5 минути да свърши значи разход 1200 квт на час !!! При разход на 160 км/ч - 22-24 квт !!! Значи трябва да "лети с нещо като "хиперзвукова" скорост ,а ? Хахахахах !! Тая математика май си я пропуснал !!

    Коментиран от #24

  • 16 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    Само от добро желание , да не се излагаш повече така пред хората !! Никой никъде в света , дори в любимата ви Германия НЕ може да поддържа на обществен път 250 км/ч в час , да не говорим за повече , в продължения на повече от 15-20 км , след което разстояние неминуемо ще му се наложи да намали , дали от ограничение , други коли или друго няма значение !!! 20 км при 250 км ч се изминават точно за 4,8 минути !! И риска да влезеш в нарушение и съответно много скоро да се простиш със книжката си е почти 100 % !! При такова движение разхода на такива като тоя Мерседес е към 25 на 100 , че и отгоре !! При резервоар 60 литра това са по-малко от 2,5 часа !! Електричка със 100 квт батерия при такива условия не надхвърля 30 квт на час , тоест ще се движи минимум 3 часа !!

    Коментиран от #19, #27

  • 17 Коментара

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аууууу":

    Явно наистина нищо не си разбрал! Сега си извади главата от мястото където слънце не огрява (което не е съвсем сигурно), впрегни я в нещо полезно и ограничи мисловните клизми.

    Коментиран от #20

  • 18 Коментара

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Изброените от теб автомобили са част от хай-енд_а при електрическите коли...тоест малко несъвместим пример. Да ясно е че това Ауди може да изкара доста повече като максимална скорост...МОят въпрос и чудене беше до колко надеждни остават след софтуерно отклчване?! Относно спирането.... в момента е ФАКТ по виското тегло на електрическите коли в сравнение с ДВГ аналозите им ....съответно имат влошен спирачен път спрямо тях. Може би в бъдеще ще се промени това , но към момента така стоят нещата. Доста потърсих информация относно цитирам - "Публикувано във факти.бг: а ако включат активно спиране с импулси в обратната посока ???" Доста порових за това спиране с импулси в обратна посока, но нищо не намерих, а ми стана интересно (като технология). Моля дай линк да видя за какво по-точно става на въпрос (не съм ироничен!).

    Коментиран от #21, #25

  • 19 дада

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    тогава да направят едно състезание да речем от Лондон до Истамбул
  • 20 Аууу

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Коментара":

    Явно наистина нищо не си разбрал! Сега си извади главата от мястото където слънце не огрява (което не е съвсем сигурно), впрегни я в нещо полезно и ограничи мисловните клизми.
  • 21 Аууууу

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Коментара":

    Като не можеш да разбереш, какво означава да спира с моторите, влез да видиш как Римак спира на едно с Ферари, а Римак е 1 тон повече!
  • 22 Драг

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    гост нали Плейд беше на ринга, ще ни напомниш ли резултата😄😄. Що така този плеид както и 3 перформанс все на драг го тестват. Хубаво бил с 1 сек по бърз на четвърт миля обаче с 5 метра отпред като спира пред истинските коли. Дай да видим тоя слон на писта колко е на ринга резултата като беше там😄.

    Коментиран от #29

  • 23 Драг

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Хехе на улицата гост кара с 200 и гази майките с деца, колко ти е акъла само😄😄😄. Хората имат писти за тези работи а комплексарите се фукат по улиците и светофарите.
  • 24 Драг

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    гост ти като електрика😄няма батерия 100 кв батерията няма мощност то да не ти е двигател😄. Има 100 квч, хайде седнете с електрика и ги преговорете тези неща преди да се излагате😄.
  • 25 Драг

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Коментара":

    Това е безумицата на Мъск😄😄😄. Слушай идеята и се смей😄. Ще слага в Роадстера резервоар😄със сгъстен въздух😄. После ще слага дюзи отпред и отзад на колата нещо като реактивна тяга😄. И като спира ще пуска тази реактивна тяга като ще освобождава сгъстеният въздух от предните дюзи а като ускоряеа от задните дюзи😄. Смятай кой ще регистрира това нещо за улицата реактивна тяга😄. Това е за зомбита нали се сещаш😄. А покраи тези неща си продава еднодневките😄.
  • 26 РЗС

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Момче, 1400 коня нисан гтр прави 400 метра за 8.9сек., 1950 коня римак невера електричката ги прави за 8.65, вземи погледни 2000коня двг гтр за колко взима 400 метра? За в момента двг бие електричките. Теслите наистина вървят много за мощността си, плейда е 1100коня и върви човече от други електрически. Ако беше 1950 като римака сигурно ще направи 400 метра за 8 сек. Другите ел измислици са мн по зле от теслата. Другото е, че 2000 коня гтр ще издържи сигурно 20 старта най-много докато римака мое го тумбиш с години. Но и цената е 2 милиона евро, теслата най-добре за парите си.
  • 27 перничанин

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Спри се, че си се запенил бре. Теслите, мотиките и там каквито ги пишеш са строшляци - факт.
  • 28 TSLA®

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    Средно 3 процента коства един драг старт. Колегата Tesla Plaid Channel има документирани 1001 не нощи, а драг старта. Фундаменталният проблем на буталния мотор е, че посмъртно не може да издържи 1000 старта, без да се разпадне. Главният проблем на top fuel драгстерите е, че издържат до.... 7 секунди максимално натоварване и после на основен ремонт. Буталата са примитивна, изтормозена техника.
  • 29 TSLA®

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Драг":

    Model 3 Dual Motor има Track mode v.2 (пистов режим). Стоков Plaid с махнати седалки счупи рекордите на Laguna seca и Pikes peak. На Ринга с нормален интериор даде "предпремиерно" време 7:13 през 2019

    Коментиран от #32, #37

  • 30 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    Само да ти кажа, че макларъна хапва резервоара за 18 мин със скорост около 300...не че съм за електричките защото в Германкя имам доста километри и тесла с над 120 не видях. Иначе теслара да се напъва колкото ще. Явно вече е на заплата гадния трол. Имам тротинетка и карам хибрид. Този човечец ме накара да намразя тесла от дъното на душата си.

    Коментиран от #31, #33

  • 31 Милен

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Komapak":

    Повече колометри от мен едва ли имаш в Германия. Аз най редовно ги виждам по магистралата и мноооого, ама много рядко карат с моята скорост 120км/ч. Карат си ги хората 150-160 сигурно и на горе.
  • 32 Драг

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "TSLA®":

    Стига лъга бе стига лъга не те ли е срам!!!!!!
    Нито на Сека нито на Ринга са стокови коли. Това са модифицирани коли които нямат място и не са в класациите !!!!!!!
    За модифицирани коли класациите са други ама ти нали си зомби удряш главата в земята по 7 пъти и не разбираш какво е стокова кола и какво модифицирана.
    Нали стоковата Плеида беше на Ринга какво направи нииииииииииииищо изниза се безславно сраааам.
  • 33 Драг

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Komapak":

    Без да съм запознат с тези високи скорости, но чисто математически ако за да закръглим 20 мин кара с 300 кмч значи че е изминал 100 км. Ако резервоара е 70 литра значи 70 литра на 100 км да подържа 300 кмч не е ли много??? За мен да подържащ 300 км/ч не ти трябват повече от 15-20 литра на 100, мисля че си се изхвърлил!!!

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Макси

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Драг":

    Абе не е и така. Може да не харчи 70/100, ама не харчи и 15-20 /100 за да поддържа 300. Според мен за целта лапа поне 35-40 при такава скорост.
  • 35 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Драг":

    Драг, както винаги ниииииищо не знае! 15 литра харчи 1.6 МПИ на ФВ с 200 км/ч, а и не само той, а почти всички бензинови с 200 разхода е 15 на 100! Обаче Драг, кара с 300, В8 мотори със същия разход! Като него няма втори (в спора)!

    Коментиран от #36

  • 36 Драг

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахаха":

    Абе неграмотник аз съм казал че никога не съм карал с такава скорост и не знам реалният резултат. Дори със 200 кмч не съм карал айде ти като знаеш дай да видим реално колко харчи неграмотен че и нагъл дървен философ, нали твърдеше че редовно си карал по магистралата с 300, нали ти кажи:). Ама не една баба казала на съседката ми и тя ми каза а реален клип или научна статия където пише да подържаш 300 кмч колко литра или квч трябват??? Неграмотен че и нахален виж го ти :))).
  • 37 Грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "TSLA®":

    Коя година Тесла е дала рекордно време на Pikes peak и какво е то ?

    Коментиран от #38

  • 38 Драг

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Грешка":

    Има рекорд, но не е със сериен автомобил а с модифициран. Всъщност като се замислиш понеже е модифициран пак не е рекорд щото има по-бързи модифицирани резултати. С една дума на Тесла простотиите вземат модифициран автомобил и се сравняват със сериини коли комплексарска работа. На кого е нужно така да се лъже, да бъдат мъже и да си кажат ама зомбитата кълват.