Last news in Fakti

20 Септември, 2021 15:16 17 280 10

Как се продава автомобил на части

  • автомобилът на старо-
  • кола на части-
  • съвети
Как се продава автомобил на части - 1
Снимка: Shutterstock

Организацията на търговците на употребявани коли в Италия дава няколко съвета за това как се продава автомобил на части. Първото на което акцентират италианците е:

Не разглобявайте всичко безразборно

Дайте приоритет на частите, които ще бъдат премахнати. Това ще направи процеса по-лесен и по-бърз. Първо трябва да подготвите работното място: да регулирате осветлението, да почистите работната зона, да инсталирате преносими контакти.

Преди да разглобявате измийте колата не само навън, но и вътре и дори под капака

По -добре е да направите това на автомивка, но може да се направи и в гараж. След това трябва да извадите акумулатора и след това можете да разглобите електрическите възли и агрегати. Именно тези части от колата могат да бъдат продадени най-изгодно. Демонтажът трябва да се извършва внимателно, за да не се повреди нищо. Също така проводниците трябва да бъдат изсушени и избърсани, а контактните точки трябва да бъдат обработени с грес. Това ще придаде на продукта нов облик.

След това трябва да премахнете частите от каросерията

Започнете със стъкла, фарове, мигачи, брони. След това на ред идват предният капак и вратите, включително петата задна врата (ако има такава). Вратите също трябва да бъдат разглобени на части, обвити със стреч фолио и оставени на предварително подготвено място, където няма да бъдат случайно повредени.

Следват основни възли и агрегати

След като сте свършили гореописаното разглобяване, трябва да премахнете скоростната кутия и други прикачени елементи към двигателя (стартер, алтернатор и т.н.). Преди това обаче всички технически течности трябва да се източат. След като демонтирате решетката на радиатора, генератора, стартера, елементите на горивната система и други устройства, можете да започнете да премахвате двигателя.

Някои елементи не трябва да се продават

В края на работата двигателят, шасито, спирачната система се разглобяват за части. Ако скоростната кутия е в добро състояние, тя може да се продава като цялостна единица. Не трябва обаче да продавате елементи на спирачната система - те са евтини и можете да застрашите купувача. Възможно е обаче да се продават спирачни дискове и барабани, ако са в добро състояние, но не се препоръчва продажбата на употребявани накладки и спирачни маркучи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tavarish

    30 0 Отговор
    И все пак няма да е лошо и да проверите дали частите, които сваляте все пак функционират правилно. Не за друго но повечето такива"добросъвестни" търговци, особено около София продават каквото докопат без да го тестват и после незнайно как решават, че не им връщаш тяхната част... Балкански синдром, какво да ги правиш...

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    36 0 Отговор
    Основно правило:Трябва да имате гараж или къща с двор
  • 3 Кап. Некрасов

    3 0 Отговор
    У Перник
  • 4 Кръндела

    17 2 Отговор
    Най-голямата далавера е да продадеш еърбеговете. Продават се скъпо и веднага, за да се възстановят други курници, които после безпаричните националности (е.г. българи, сърби, македонци и др.) с радостно лаене ще си купят за без пари. Това че и те имат срок на годност и могат да ти гръмнат у сурата никой не го вълнува.
  • 5 ПазарЖик

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "tavarish":

    Моргаджиите са абсолютното дъно на планетата.

    Коментиран от #6

  • 6 Морга

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "ПазарЖик":

    По-голямо дъно са клиентите

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Tavarish

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Морга":

    И все пак моргаджиите са светлинни години напред пред търгашите, там скруполи просто липсват! Да пуснеш човек без еърбег да вози семейството си…. Какъв човек трябва да си

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    14 0 Отговор
    Във всяка кола има няколко части, възли и агрегати, които често дефектират - болести на модела. Те се продават бързо, другото може да стои с години
  • 9 Горубляне

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Tavarish":

    Ми Ганьо комплексара кат се засили с 200 за кво му е еърбег
  • 10 Горубляне 2

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Морга":

    Следващото по-дълбоко дъно са бакшишите и най последното дъно са мивкаджиите