Last news in Fakti

18 Март, 2013 11:39 7 791 6

Pininfarina пуска ограничена серия Sergio

  • pininfarina-
  • sergio-
  • женева 2013

Радикалният прототип Sergio, посветен на дизайнера Серджо Пининфарина, ще бъде произведен в лимитирана серия. Pininfarina планира пет или шест автомобила, всеки на цена около $3 млн.

"Вече знаем какви изменения по конструкцията концепта са необходими, за да може да бъде регистриран за движение по пътищата за общо ползване", разказва шефът на Pininfarina Силвио Ангори.

Предполага се, че Sergio ще получи по-висока защитна дъга, която предпазва пътниците при евентуално преобръщане. Освен това водачът и пасажерът до него ще трябва да носят каски, които са задължителни по европейското законодателство за коли пред ветроупорно стъкло.

Pininfarina Sergio бе представен в началото на месеца в Женева. Автомобилът е построен на базата на Ferrari 458 Italia. Разполага с 4.5-литров V8 двигател с мощност 570 к.с., който работи в комплект със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Ускорява до 100 км/ч за 3.4 секунди и развива 320 км/ч.

Независимо от отсъствието на предно и странични стъкла, от Pininfarina уверяват, че благодарение на специфичния дефлектор и централното огледало за обратно виждане с особена форма насрещният вятър не пречи нито на водача, нито на пътника.

Серджо Пининфарина оглавява семейното дизайнерско ателие през 1961-ва и го управлява в продължение на 40 години. Участва в създаването на икони като Ferrari 250 GT, F40, 328 и 360, Alfa Romeo Spider, Maserati Quatroporte и Bentley Azure. Пининфарина почина миналото лято на възраст 85 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AVENTADOR J

    0 1 Отговор
    От Aventador J ли копират този път?

    Коментиран от #4

  • 2 Ценител

    0 0 Отговор
    Забелязва се как талантите на PININFARINA на които профефионализъма е една слаба черта от потенциала им са успели да реализират радикалният прототип Sergio но не без помоща на CATIA от великия DASSAULT SYSTEMES. Ще ни се наложи да станем свидетели на резултатите/пренастройката от СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА.
  • 3 106

    1 0 Отговор
    Чудесен дизайн, но... ако завали дъжд, или нещо по-тривиално - караме зад камион, който завихря зад себе си всичкия прахоляк на пътя - кво праиме?

    Коментиран от #5

  • 4 Димитър Стефанов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "AVENTADOR J":

    Pininfarina да копират!? :) Те са законодателите бе момче!
  • 5 Ллакса

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "106":

    А какво става, като караш с мотор зад камион?
  • 6 дидо

    0 0 Отговор
    На шофьора каската е на предния капак.....Ами къде е каската на пътника бре, защото ако го лепне някое морско конче между очите няма да могат да го свистят !