Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 13:11 5 955 11

Mercedes спира с производството на AMG GT Coupe още през декември

  • mercedes-
  • amg-
  • gt-
  • coupe

Кабриото също няма да се произвежда след края на тази година

Mercedes спира с производството на AMG GT Coupe още през декември - 1
Снимки: Mercedes

Mercedes AMG GT Coupe бе показано за първи път през 2014 година и дебютира на парижкия автосалон по-късно през същата година. За 7-годишния живот на модела видяхме редица различни версии, последната от които Black Series през изминалата 2020 година. Това бе деветия модел на марката който получи Black Series означенията и както при другите, най-вероятно ще ознаменува края на производството му.

Mercedes спира с производството на AMG GT Coupe още през декември

За това сочи и информация на испанските ни колеги от motor.es, чиито данни разкриват, че последните произведени Mercedes AMG GT Coupe ще напуснат заводите през месец декември тази година. Същата съдба очаква и кабриолета AMG GT, който пък ще отстъпи място на новия SL. Според информацията на изданието, Mercedes вече дори не приема поръчки за AMG GT, поради попълване на всички слотове за производство до края на тази календарна година.

Mercedes спира с производството на AMG GT Coupe още през декември

След като AMG GT Coupe вече няма да се продава, в главите ни изниква въпроса дали от марката ще представят негов морален наследник. Все още няма ясен отговор на този въпрос, но според запознати това едва ли ще се случи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    30 1 Отговор
    Страхотен автомобил, направи история в GT сериите по света
  • 2 А сега де

    14 5 Отговор
    И ГАНЯ КАКВО ЧЕ СИ КУПИ ? Какво че кара по Константин Величков ? Вектра ? Нали требе да има с какво да минава през трамвайните линии ?
  • 3 DrivingPleasure

    25 1 Отговор
    Още една модерна легенда си заминава. Ще го заместят с изгейчено кабрио с 2-ка мотор а цените на GТ ще излетят в небесата, достъпни само за най-богатите колекционери

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Притежател

    20 3 Отговор
    Това GT е брутално красив автомобил, особено във варианта Black series. Дано произведат нов модел.
  • 5 емо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "DrivingPleasure":

    ще стане като слс
  • 6 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "DrivingPleasure":

    AMG-GT беше по-масово произвеждан морален наследник на SLS AMG и SLR McLaren, а те от своя страна са морални наследници на 300 SL Gullwing от 1957. Другите SL-и (още от Пагодата W113) по принцип винаги са си били "изгейчени" роудстъри за пенсионери.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Дежавю

    10 0 Отговор
    Само ще ви подскажа. За съжаление ще стане като при porsche с Турбо s. От немай си къде се появява тайкан Турбо s, който реално няма как да има турбо.
  • 8 бай онзи

    6 2 Отговор
    за сметка на това четиривратия му грозен брат е няма нали...?
  • 9 Komapak

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ама не знаеш колко си прав!!! 😀Само старци карат такива коли и наркодилъри турчета в Германия..... Ама като засвистят турбините...... Леле какъв звук вади.
  • 10 Komapak

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Пропуснах да отбележа, че "старците" яко си ги настъпват. Живях на мотел по средата между берлин и Мюнхен и при мен беше спирката за поразтъпчване. Говорим за средна класа. Богатите си хвъркат със самолетчета за по-бързо😜
  • 11 bbб

    3 0 Отговор
    последният е Mercedes-AMG GT Black Series P One Edition. Само 275
    ,ще се предлага само на тези, които ще купят хиперкар Mercedes-AMG One