Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 11:27 21 956 15

Ясно е кога автомобилите ще започнат да поевтиняват

  • автомобилът на старо-
  • употребявани автомобили-
  • нови автомобили-
  • цени
Ясно е кога автомобилите ще започнат да поевтиняват - 1
Снимки: : Shutterstock

Вече обстойно ви информирахме за факта, че цените и на нови, и на употребявани автомобили непрекъснато се увеличават. Това се случва основно поради липсата на полупроводници. Въпреки всичко търсенето на автомобили не намалява, което позволява на дилърите да ги продават с голяма надценка. Кога обаче е най-доброто време за покупка на кола?

Отговор на този въпрос дават от Autostat: „Ако настоящата ви кола все още върши работа и можете да я карате, не бива да купувате нова кола точно сега. Има смисъл да наблюдавате пазара няколко месеца и да чакате промени. Защото рано или късно ситуацията ще се промени. Ако наистина обаче трябва да смените колата точно сега, тогава е по-добре да го направите възможно най-бързо - преди Нова година. Опитайте се да потърсите изгоден употребяван автомобил и не очаквайте отстъпки при новите коли.

Ясно е кога автомобилите ще започнат да поевтиняват

Но ако не можете да постигнете нормални пазарни условия, не плащайте прекалено. Ако имате какво да карате, то изчакайте поне половин година, особено ако става дума за чисто нов автомобил - ситуацията може да се промени. Производителите ще намерят решение с проблема с полупроводниците и ще започнат да сглобяват още модели и пазарът ще бъде залят от оферти.

Освен това има хора, които са си купили кола тази година с надеждата тя да поскъпне. И ако не поскъпне, тогава мнозина ще започнат да продават почти нови автомобили с малък пробег и на ниска цена. Но това няма да се случи през текущата година. Такава перспектива е възможна поне след година."

Ясно е кога автомобилите ще започнат да поевтиняват

И докато при употребяваните автомобили цените се вдигат, но изгодни оферти все още изпадат, то при новите нещата стават все по-зле. Ще припомним, че 18 компании вдигнаха цената на автомобилите през септември. Поскъпнаха най-вече SUV-та и кросоувъри. Дилърите допринасят значително за повишаването на цените на новите автомобили, отказвайки да продават автомобили на клиенти без допълнителни опции.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Попов

    36 11 Отговор
    Изобщо - "за Бога братя ,не купувайте" !
  • 2 Знайко

    22 10 Отговор
    Всички европейски производители на автомобили ползват Китайски чипове за електрониките. След спада в производството и проблеми с логистиката от Китай - някои от тях ще спрат производството си!
    Това само по себе си ще вдигне цената на употребявани автомобили.
    Търсенето определя предлагането...

    Коментиран от #3

  • 3 Komapak

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко":

    Не е само Китай. И Тайван участват в изнудването..
  • 4 ВикиЛексъсВарна

    28 5 Отговор
    Какви отстъпки за чисто нов амтомобил - след като няма наличности в момента почти никъде в Бг.дилърите! Разтърсих се из всички официални дилъри на марки за ново МПС 5 врати с 5 години гаранция....оказа се че само в София има наличност на Алфа Ромео Джулия седан с 210 коня бензинов 4 цл. мотор за 88 000 лв. и.....Мазератти Леванте СУВ турбо дизел 265 коня за 129 990 лв. без ддс....няма никъде Шкода Супърб - Кодияк....няма никъде дори пикливо Сузуки Суифт 2021 г.....чака се по седем месеца до май 2022 г. поръчан сега нов автомобил с 5 г. и 150 000 км. гаранция! Няма налични и чисто нови Тойота никъде!!! Дори за пиклива Корола се чака до пролетта/ 22-25 април на 2022г. да ти връчат ключовете при плащане днес 15 октомври!!!!

    Коментиран от #7, #9, #11

  • 5 Badjoto

    22 9 Отговор
    Като свърши нефта ще станат безплатни, но пък електричките ще ударят тавана, ако има ток...
  • 6 един от многото

    7 3 Отговор
    Когато станат актуални и модерни самолетите и хеликоптерите!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 jap

    28 1 Отговор
    Тези съвети не важат за нашия пазар защото тук се карат предимно коли изхвърлени от западна Европа или т.нар. УНИКАТИ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пълни глупости

    28 3 Отговор
    За пръв път чувам, че като си купя нова кола и тя поскъпва !?
    Купчина ламарини в която инвестираш за собствен кеф и удобство е колата Славчев. Ако я продам за повече отколкото съм я купил, то или съм вложил в нея още пари за нещо или инфлацията ми е изяла двойно "печалбата" от автомобила !
    Ама то вЕрно бе, вързани сте със сайтове и за имоти и за коли, така че давайте :)) - "Не купувайте сега, ама го направете преди Нова година !:))" Поредното дървено желязо на Славчев ! Иначе нищо лично !!!
  • 11 Потурко

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ВикиЛексъсВарна":

    Auto Bavaria София е пълно с нови БМВ СУВ от всички модели! Ползваш и отстъпка 20%, но само ако си лекар!
  • 12 Бай Шиле

    1 3 Отговор
    Славчев е сравнително добър,но тази статийка е доста хаотична.
  • 13 123

    6 0 Отговор
    И кога ще започнат да поевтиняват?
  • 14 Коли бол

    5 1 Отговор
    Пара бол.Пари като вестници няма кой да ги чете.Дилъри има не само в България.Статия без грам разсъдък,да не кажа по лошо.
  • 15 Дедо

    0 0 Отговор
    Е като нема полупроводници да слагат цели!