Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 11:15 5 842 31

Френската жандармерия поръча 26 чисто нови Alpine A110

  • alpine-
  • полиция-
  • франция-
  • жандармерия

Властите ще се радват на спортните купета като част от реновацията и модернизацията на автомобилния парк

Френската жандармерия поръча 26 чисто нови Alpine A110 - 1
Снимка: Alpine

Френската национална жандармерия е поръчала 26 чисто нови Alpine A110. Спортното купе ще се присъедини към редиците на властите като част от проект по реновация и модернизация на полицейския автопарк, споделиха от министерството.

Колите ще бъдат от базовото ниво на оборудване Pure и най-вероятно ще заменят наличните в момента Renault Megane RS, които служат в последните 10 години. Alpine A110 се задвижва от 1.8-литров бензинов двигател със 249 конски сили, който позволява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди и има максимална скорост от 250км/ч.

A post shared by Actu Auto (@actu.auto.fr)

Това не е първият път в който полицията залага на Alpine, тъй като през 60-те години на миналия век, класическото А110 също се е подвизавало като патрулен автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тук ги

    40 0 Отговор
    правехме, казваха се Булгаралпин

    Коментиран от #13

  • 2 Абе

    26 5 Отговор
    Яко е! Наточен турбо мотор, ама не е за тъпи милиционери!
  • 3 Газобрък

    31 2 Отговор
    Какви са тези, че си позволяват да не купят електрически коли? Ще ми карат на бензин. Терористи. Веднага по десет ваксини, и сезирайте хелзингския комитет.

    Коментиран от #10, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Потурко

    8 8 Отговор
    Ще ги разсипят за има няма година!
  • 7 Гост

    1 18 Отговор
    И тези са същите като нашите.... За какво точно са им тези спортни автомобили?! Да гонят престъпници?! Луда работа... Има далеч по-ефективни мерки. Пак държавата подпомага чрез лоши определена частна фирма.

    Коментиран от #8, #15, #30

  • 8 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ... чрез ЛОБИ...
  • 9 сектант

    7 16 Отговор
    С дъстъра трудно ще ме стигнат с тази еднодневка алпин
  • 10 русофил

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Газобрък":

    Само Лада калина като в Масква...

    Коментиран от #28

  • 11 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Газобрък":

    За твое съжаление са купили предостатъчно електрически и коли и мотори и даже велосипеди !! Просто френските магистрали още нямат достатъчно зарядни , ама след 4-5 години тия като станат за брак , следващите ще са електрически , че и от същата марка , щото тя още преди Рено от 2025 ще е електрическа !

    Коментиран от #20

  • 12 Komapak

    5 5 Отговор
    В планината жандармерията е с Дачия дъстър бензин. Във Вал дизеер е най-луксозния затвор на жандармерията който съм виждал. Ама цветенца, шадраванче, рибки. Как да не ти се прииска да го посетиш? 😜 А какви жандармеристки има... Леле!!!
  • 13 В е л и к и я

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "И тук ги":

    Когато ги правехме и го закарахме нашето Алпинче в Москва на изложение Брежнев и “другарите“ на България я гледаха злобно и веднага ни забраниха да е произвеждаме , пък после ние не сме били направили нищо ... еми как да направиш като те бият 45 години през пръстите ...!

    Коментиран от #16

  • 14 Риналдю

    15 2 Отговор
    Старият Алпин беше впечатляваща кола за времето си.Интересно тези двама колеги на Луи дьо Фюнес,как са се натъпкали в малката каручка.

    Коментиран от #17

  • 15 Рено

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    е държавна фирма ! Чети, учи се .

    Коментиран от #18

  • 16 Тази

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "В е л и к и я":

    история е тиражирана тогава след населението за да не се изложи партията,че няма пари да купува комплектите,които е трябвало да плаща във валута. Брежнев е премахнал от щанда на ВДНХ моделите БулгарРено 10 и Булгар Алпин иначе остават два модела на модела 8. Аз съм притежател на една 8-ца от първите сглобени в панаирните палати преди да се открие завода на асеновградско шосе. Историята за причините довели до отказа да произвеждаме БулгарРено не са свмързани с СССР и неговото ръководство,а заради липсата на твърда и постоянна валута. На нас никой не ни е забранявал какво ще произвеждаме.
  • 17 Ами за

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Риналдю":

    разлика от стария,който наистина беше тесен,новият е доста широк дори и за по-високи хора,а за тези с ръст около средния 176-180 си е супер.
  • 18 Държавни са

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Рено":

    само 15%,останалите са частни. Когато бе Карлос Госн начело на Рено-Нисан предлагаше големи суми за да изкупи изцяло държавните акций,но държавата не го позволи,защото това си е безплатно цуцане.

    Коментиран от #21

  • 19 Гост

    0 3 Отговор
    249 кс. Няма кой друг да ги купи.Ще се крият зад храстите и ще чакат някой да мине с над разрешената скорост за да го подгонят,иначе няма как да я карат с над 135 км в час .

    Коментиран от #22

  • 20 хо ха

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    как ще станат електрически око им се наложи да гонят някой с двг ще го гонят само 300м след тая дистанция дори любимата ти тесла с 1000к е като спряла пред една по наточена кола с двг
  • 21 Komapak

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Държавни са":

    Акций ми хареса😂😂😂 Правилото наименование на компанията е рИно! Поне така си и казват във Франция... Колкото до Гон, блъфира. Никога една компания няма свободни 15% за да изкупи държавния дял. Хедж фондовете са една тотално вредна безмислица, но в случая щяха да му помогнат😜

    Коментиран от #29

  • 22 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Френските магистрали са по-добри от немските нищо че са платени. По принцип има къде... 😊

    Коментиран от #23

  • 23 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Komapak":

    Разбира се че има къде да карат ,френските пътища ,междуградски ,националните и магистралите са по подържани от българските но няма как да карат по бързо от 135 км ,защото мах.допустимата скорост е 130 плюс 5 толеранс .Аз имам над 10 глоби от радари мобилни (ремаркета)само за тази година.

    Коментиран от #24

  • 24 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    В тунелите камери няма... 😜 Особено тези по границата с Италия.
  • 25 Гост

    4 0 Отговор
    В тунелите радари няма но пред тях или след тях в Лион ,Париж има,.Лобните им места пред телепеяжите под и над мостове на излизане от паркове ,крият се като шумкари.

    Коментиран от #26

  • 26 Komapak

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Засега глоба нямам. При нас в планината камери няма. Всички карат като побеснели. Едно маце ме резна на един завой с над 100км/ч. Имам чувството, че живея в съвсем разлищен свят. Имам предупреждение за пресичане на ленти, но всички франсета пред мен правеха точно това😝
  • 27 гост

    3 0 Отговор
    ами това е национализъм, не е друго. хубаво е алпинчето, леко и с тази мощност може да надбяга много по-мощни коли, като в същото време е много икономично. широко и удобно, лесно се кара, и цената му е 50х.евро като сигурно ще получат сладка отстъпка, спор няма. имат нужда от бързи коли за магистралите, какво се чудите. служебните им коли са мегани, а не са като нашите ауди а6, а патрулката астра 1.4 , българите са смешниците понеже плащат същата цена за киа сийд патрулки.
  • 28 Мишо Факира

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "русофил":

    Не пише "Масква", а "Москва". Руската полиция не ползва Лада Калина, както френската не ползва Рено Клио. Или германската не кара Форд Ка. Елементарно! Бил ли си реално (не по интернет) в "Масква" последните години?? Имаш ли достатъчно парички???
  • 29 факт

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Komapak":

    Кат не са ти ясни нещата що говориш РЕно не са 15% държавни а 15+0,1% и точно това ги прави държавни че Държавата има представител в управлението които има право на вето демек без държавата никой нищо не може да направи.А ниссан са 45% на Рено без право на вето.
  • 30 Гената

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Би трябвало да си чувал, че Режията "РЕНО" е държавна фирма . Не всички демократи са крадливи като Иван Костов и наш Бою ! Ако Рено беше у нас, горните двама чапкъни отдавна да го бяха нарязали на страп като тръбите на Дунавската напоителна система !!!
  • 31 никой

    0 0 Отговор
    Ако тръгнат да арестуват някой го слагат на покрива , защото това е двуместно с багажник за един куфар , иначе колата е супер .