25 Октомври, 2021 13:00 4 399 5

Mazda спира CX-3 от производство в края на годината

  • mazda-
  • cx-3-
  • cx-30-
  • skoda

Най-малкият кросоувър на марката ще бъде заменен от CX-30

Mazda спира CX-3 от производство в края на годината - 1

След като по-рано ви информирахме за това, че четвъртото поколение на Skoda Fabia няма да получи комби версия, сега новината отново засяга спирането на добре познат модел в Европа, но този път дело на Mazda. Най-малкият кросоувър на марката – CX-3 съвсем скоро ще спре да се продава, преди окончателното спиране на производството през месец декември.

Това стана ясно от полското издание Auto Katalog, които разкриват информацията. Новината едва ли е изненадваща за някого след като от Mazda представиха CX-30 преди близо две години и продаваха двата модела за известен период от време.

Mazda спира CX-3 от производство в края на годината

Въпреки, че моделът ще спре да се продава в Европа и САЩ, то това не важи за родната му Япония, където съвсем скоро той получи специална версия с дизайнерски промени и най-вероятно ще продължи да съществува още известно време.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Препатил

    13 3 Отговор
    На един приятел Мазда СХ-5 бе надраскана по предното стъкло на едно ОМВ - няма изтъркване и оправяне. Кара си я , но без удоволствие. Внимавайте с ОМВ - там работят хора, които получават по 600 лв. заплата и от завист могат и на вас да ви изстържат - я стъкло, я боя.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 заинтересован

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Препатил":

    На другите бензиностанции повече ли плащат ?
  • 3 Директора

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Препатил":

    Да го беше спукал и да го мине по каско. И двамата с твоя приятел сте много умни, браво. Такива хора трябват на БГ
  • 4 мазда

    3 11 Отговор
    Не съм карал по твърдо возещ автомобил от сх-30.Всяка малка неравност се усещаше като яма. Все едно,че няма пружини. Даже Шкода е с много по-комфортно окачване.Има и положителни качества ама не много.Добре е ,че го карах за кратко.
  • 5 един

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Препатил":

    и това какво общо има с темата? Или си пишеш колкото да не хваща прах клавиатурата ти