Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 10:30 12 546 21

Запознайте се с най-луксозното Audi правено някога

  • audi-
  • a8-
  • a8l-
  • horch-
  • maybach

A8 L Horch е базирано на фейслифта на модела

Запознайте се с най-луксозното Audi правено някога - 1

След дълги години чакане, Audi най-накрая представи конкуренция на Maybach S-Klasse. Новото A8L Horch дебютира в Китай през изминалата нощ и показва най-луксозния модел, който някога сме виждали от германската марка.

За да стане възможно това, инженерите на Audi са взели A8 дълга база и допълнително са я удължили със 130мм. Моделът е базиран на фейслифта на А8 и на практика ни показва как ще изглежда стандартната версия на лимузината, която скоро ще бъде показана.

Типично за луксозните модели, A8L Horch е покрита с хром върху предната решетка, отворите на бронята, лайстните на вратите, огледалата, праговете и задната броня. Джантите също са полирани в размер от 20 цола и напомнят на тези при Maybach.Върху предните калници, джантите, колонката на задните врати и багажника пък откриваме надписи Horch, показващи, че това не е обикновено А8.

Интериорът също е претърпял доста промени, като по-голямата част от тях са за пасажерите в задната част. Те получават две огромни кресла с разделителна конзола между тях. Увеличено е и пространството за краката на пътниците, а различни конфигурации за цветове и материали на салона могат да бъдат избирани от клиентите. Отново можем да открием логото Horch на различни места, като например върху възглавничките върху седалките. Различни екстри като подгряване, обдухване и масаж на задните седалки са налични стандартно за модела.

В предната част можем да открием някои промени, главно при седалките и корите на вратите, които продължават същия дизайн от задната част. На пръв поглед останалата конфигурация изглежда същата като при стандартното А8 с три дисплея и различни системи за безопасност.

Под капака на представената в Китай версия ще работи 3.0-литров бензинов V6 с 340 конски сили и задвижване на четирите колела, но това най-вероятно ще се промени, ако моделът достигне до Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фгдфг

    55 11 Отговор
    Радост за мутропитеците ,сега ще наложат глоби на работниците си за да си го купят !
  • 2 Браво

    31 15 Отговор
    Супер е! Най-накрая съвсем достоен противник на Майбаха.

    Коментиран от #7

  • 3 Голям Слон

    61 5 Отговор
    3 литра?! Защо не 1.3 екобуст?
  • 4 налюдател

    35 12 Отговор
    най-голямото несъответствие между цена и качество

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Потурко

    42 9 Отговор
    Защо не показват мястото на тубата за масло къде е?!? Все пак двигателя е TFSI нали!?!
  • 7 7438

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Как може да е противник на нещо истинско, след като предните му гуми са в багажника, и двигателя е пред предната ос?😃😃😃😃
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дизайнер на Москвич ИЖ

    13 1 Отговор
    Пак та крали от нас.И в интериора и в екстериора ясно забелязвам елементи който са копирани от съвършения ни модел.
  • 10 Луд

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Порно":

    Едно време съм джасал в Полско фиатче.На паркинга пред блока.Взимам ключовете от баща ми и като се стъмни го ползвахме с едно момиче за терен.Знаеш ли колко хубаво си беше.Та в тоя хамбар ли няма да се оправят.
  • 11 Само три дисплея???

    9 3 Отговор
    Че турете 8, бе!!! Само не знам как ще се гледат…
  • 12 пациент

    12 2 Отговор
    отпаднА от раз! ако спътницата в колата благоволи да свърши... една работа... на задната седалка, като как ще стане?
    да си я карат!

    Коментиран от #14

  • 13 Антон

    45 2 Отговор
    Не съм почитател на ауди, ама това хваща окото. Вчера видях новия майбах, този на основата на w223. Смешното в случая беше, че се караше от някава перхидролка на около 35, с надути усти и визия в лицето на евтина магистрална труженичка. На тези няма ли кой да им обясни че това са коли за шофьор , а ти да си стоиш отзад и четеш новините примерно. Колко мъка има сред тези хора просто не е истина
  • 14 един от стадото

    16 6 Отговор

    До коментар #12 от "пациент":

    тия маниашки изпълнения Лексъс LS600hL лимузина ги правеше още две и 13ста- две и 17ста г. И в интериора беше номер едно, без да копира, нямаше от къде още, за разлика от такива сега, и все още държи палмата на върха. А тая с този вълнолом в средата доста са попрекалили, таблото нищо особено, като на Ауди100, за двигателя..ще върви, ама само толкова. На Брежнев Чайката, после Зила бяха по широки и удобни от зад даже. На такива коли се брои само комфорта и дали със 20 или със 220, но набрани като драг/почти/ е удоволствието от тях. А сметката по ремонтите- оставяме на счетоводителя и евентуално на шофьора да се оправят с тия подробности. Сметката в банката мисли за всичко. Като Тефал
  • 15 Йозеф

    9 2 Отговор
    Колата е хубава, ама поне 10 цилиндъра и повечко кончета.
  • 16 Иванчо l-ви

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "налюдател":

    Да разбирам ли, че вече си го карал и споделяш личен опит и впечатления ?
  • 17 Komapak

    4 1 Отговор
    Много трябва да са си повярвали за да злоупотребят с името на основателя си Хорх.
  • 18 Акото

    1 2 Отговор
    няма край..... като тръгне и не спира. Конкуренция на Майбах.... на биемвето може и толкова

    Коментиран от #19

  • 19 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Акото":

    Не забравяй че Ролс Ройс също е бмв... 😜
  • 20 МУТРИ ВЪН

    1 2 Отговор
    КРАДЕЦА БОКО СИ КАРА ШКОДАТА КРАДНАТА ОТ НАРОДА А БЕНЗИНЕЦА И ТОЙ КРАДНАТ ОТ НАС ! ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ КРАДЕ И НЕ МУ ПУКА -- ТОЙ ПРОСТО Е АБОНИРАН ДА ГО ХРАНТУТИМ ДО ГРОБ !
  • 21 Ivan S

    0 0 Отговор
    Този двигател е знак, че на китайската икономика й предстои охлаждане. За никъде не бързат и далеч няма да стигнат. За по западналите части от Поднебесната империя е предвиден вариант с удължена предница и три реда велосипедисти.