Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 12:47 7 338 8

Audi RS6 също преминава на ток

  • audi-
  • rs6-
  • e-tron

Очаква се електрическият спортен модел да бъде показан през 2023 година

Audi RS6 също преминава на ток - 1

Преди около година от Audi представиха първия електрически модел, който получи RS означение, което до момента бе запазено единствено за най-мощните бензинови модели на марката. До момента RS E-Tron GT остава единствения модел на ток, носещ „силните“ две букви, но това може да се промени съвсем скоро.

Audi RS6 също преминава на ток

Според изданието Autocar, Audi подготвя електрически вариант на RS6, който ще дебютира през 2023 година. Подобно на бензиновия модел, той ще бъде в комби вариант, но на базата на електрическото A6 E-Tron, серийния вариант на което ще видим догодина.

Audi RS6 също преминава на ток

Това не означава, че от Audi ще се откажат от конвенционалното RS6, което е една от любимите коли на феновете на „четирите кръга“ или поне няма такива данни към момента. Все пак в бъдеще очакваме все повече от RS означенията да бъдат виждани върху електрически модели, а подобна съдба очаква и върховото R8.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбодизел

    9 10 Отговор
    Е па как ще се откажат от конвенционалното РС6, нали ще трябва да затворят завода след това. Тия трамваи мръсни никой ги не ще, дори и в дисциплинираната Германия. Скъпо, нема къде да го зареждаш и не може да стигнеш доникъде.

    Коментиран от #2, #4, #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шитбокс

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Турбодизел":

    Ооо оооо оооо о мейд ин Инглънд
  • 5 др.Тракс

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Турбодизел":

    Дисциплинираността убива иновацията
  • 6 🤣🤣🤣🤣🤣🙂

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Турбодизел":

    Ко каза ко 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 7 ТRIF

    0 1 Отговор
    Audi, малко късничко се усетихте. Това трябваше да направите преди 5-6г. поне. Но така е като се лежи на стара слава. Успокояващото е (ако има такова), че не сте само Вие в изоставането.
  • 8 Съвсем логично ще е

    0 1 Отговор
    Защото колкото и да напомпат бензиновия агрегат,собственика му ще се почубства тъпо като го изреже някоя електричка на светофара...