17 Ноември, 2021 09:58 3 197 3

Електрическото комби на Porsche заряза кросоувър стайлинга

  • porsche-
  • taycan-
  • cross turismo-
  • sport turismo

Taycan вече се предлага в GTS версия и Sport Turismo вариант

Електрическото комби на Porsche заряза кросоувър стайлинга - 1

Porsche разшири гамата на Taycan като добави GTS версия, позиционирана между най-мощния Turbo модел и 4S. От компанията обещават тази версия да дава оптималната комбинация от мощност и лукс със своите 598 конски сили гарантирани от два електромотора. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 3.5 секунди, а 93.4кВч батерия с 800-волтова архитектура може да осигури заряд от 5 до 80% в рамките на едва 22.5 минути на подходяща за това станция.

Електрическото комби на Porsche заряза кросоувър стайлинга

GTS модификацията външно прилича на Turbo модела, като взима някои спортни елементи като предната броня, праговете и задния дифузьор, но със собствени означения и нови джанти в размер от 20 и 21 цола. Адаптивното въздушно окачване също е подобно на това при най-мощната версия, но с променени настройки, а спирачките са с 390мм дискове отпред и 358мм дискове отзад. Опционално може да се заложи и на карбо-керамични дискове.

Електрическото комби на Porsche заряза кросоувър стайлинга

Към гамата на Taycan се добавя и нов вариант на купето наречен Sport Turismo. Той комбинира стандартния Taycan и Cross Turismo модела като оставя на заден план кросоувър стайлинга и залага на спортните елементи. Sport Turismo получава и същото обгрижване като стандартния модел, но с увеличено пространство за багаж, което го прави по-практичната версия на стандартния модел. Най-вероятно скоро ще ще видим Sport Turismo и в най-мощната версия Turbo, както и по-базовата и 4S.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    3 3 Отговор
    Скоро това ще стане най-продаваното porsche
  • 2 Котев

    4 5 Отговор
    Леле, леле! Комби, че и електрическо........ И Троше падна в канала! Иначе даже и застрахователите се усетиха накъде отиват работите-здраво подпукаха застраховки за велосипеди.
  • 3 Странджа

    2 0 Отговор
    кво комби, тва си е хечбек