Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 13:40 3 357 6

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия

  • kia-
  • niro

Второто поколение на модела черпи вдъхновение от концепта HabaNiro

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия  - 1

Както по-рано този месец ви информирахме, Kia подготвя представянето на второто поколение Niro, което вече е факт. Обновеният кросоувър пристига с футуристична визия и черпи вдъхновение от концепта HabaNiro, който видяхме през 2019 година.

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия

В предната част е заложено на фарове с необичайна форма, които са подчертани с LED ивица, служеща за дневни светлини. А при вариантите с електрическо задвижване портът за зареждане е разположен точно в средата на „муцуната“.

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия

Задницата е с изчистен дизайн, а стоповете са разположени по продължението на багажника и дори заемат част от страничния панел. В долната част на бронята също има разположени светлини, най-вероятно за мигачи и светлината за заден ход.

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия

Технологиите са взели превес в интериора, където е заложено на два свързани дисплея показващи информация пред водача и всички функции на инфотеймънт системата. Кръглият превключвател на скоростите също е нов, а малко над него е поставен и старт-стоп бутонът.

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия

От Kia споделят, че целият автомобил е направен с грижа към околната среда, като например боята не съдържа бензен, толуен или ксилол. Таванът в интериора пък е направен от рециклирани материали, а подобна технология е използвана и за седалките.

Kia разкри обновеното Niro с още по-футуристична визия

Към момента няма ясни технически характеристики за задвижващите трактове, но знаем, че със сигурност Niro ще се предлага като класически хибрид, plug-in хибрид и изцяло електрически модел.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сопов

    5 16 Отговор
    Отзад копие на Volvo, отпред на Хюндай, вътре китайския таблет на Мерцедес, а качеството е на обичайното ниско ниво.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сопов":

    Ниско високо , ама е по-добре от прехваления Фолксваген и продажбите скоро ще го докажат ! Макар , че естествено не може да се мери с Тесла , което пък обяснява защо тя продава колкото всички други накуп ! Обаче скоро предстои нещо , което просто ще побърка петролопитеците ! След 2 години , тъкмо в най-големия разгар на електричните , ще имаме производител за 2,5 ТРИЛИОНА , викат му Епъл ! Което ще вдигне и Тесла на над 1,5 ТРИЛИОНА ! А на стогодишните ще остане само да изберат за кого от двамата да работят !

    Коментиран от #6

  • 3 Михайлов

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сопов":

    Интересно на кой точно Хюндай прилича опред? Предвид професионалното ви изказване за автомобила си представям какъв дръгел карате :-) Нищо чудно и с градския транспорт да се придвижвате!
  • 4 Край

    6 1 Отговор
    Киа правят много добри електрокари обаче дизайна куца. С Питър Щраер дизайна им беше перфектен. Дизайна продава - да си вземат поука.
  • 5 Alabala

    9 1 Отговор
    Едно голямо браво на Киа за външния и особено за вътрешния дизайн.Браво затова, че не са сложили стърчащ дисплей, а са го интегрирали в таблото.Дано да е поносима цената и повече хора да могат да си го позволят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.