Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 14:08 2 615 5

Mercedes обещава 1000км в реални условия с едно зареждане за новия си електрически модел

  • mercedes-
  • eqs-
  • vision-
  • eqxx

Vision EQXX се появи в няколко тъмни снимки

Mercedes обещава 1000км в реални условия с едно зареждане за новия си електрически модел - 1

Mercedes загатна за концепта Vision EQXX още през 2020 година, а през юли потвърди, че усилено работи над возилото със снимка на бъдещия модел. Сега от компанията показват почти готовата му версия и разкриват част от техническите характеристики на електромобила.

Mercedes обещава 1000км в реални условия с едно зареждане за новия си електрически модел

Mercedes EQXX ще бъде насочен към класа на компактните автомобили и ще може да изминава 1000 километра с едно зареждане в реални условия, а разходът му на магистрала ще е под 10кВч на 100 километра. Припомняме, че в предишни анонси, от компанията обявиха, че EQXX ще може да изминава разстоянието от Пекин до Шанхай (1200км) без проблем.

Mercedes обещава 1000км в реални условия с едно зареждане за новия си електрически модел

Това се дължи на аеродинамичната форма, която обещава по-ниско въздушно съпротивление от това на лимузинатаEQS. За целта огледалата са премахнати и вместо тях е заложено на камери.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    5 8 Отговор
    10KWh на магистрала, може, ако карате с 30-40 километра в час и без климатик :)
  • 2 гост

    20 6 Отговор
    Щом казваш - сигурно знаеш повече от инженерите на Мерцедес. Интересно защо прахосваш времето си по форумите, а не им продадеш знанията си?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Прав е човекът

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Очевидно че инженерите на Тесла не знаят физичните закони, защото обявиха за невъзможно камионът на Тесла да измине 800 километра без въобще да знаят какъв капацитет му е батерията и колко разходът, а той в реалността измина близо 1000, а сега обявяват два пъти по-нисък разход на магистрала от най-ефективните в момента електромобили на пазара. Каква да е тази аеродинамична форма която да го постигне? Единственият вариант е драстично да намалят размерите и да ограничат скоростта до 100 километра в час, за да кажат този разход е постигнат дори с максимална скорост.

    При 140 километра в час този разход е физически невъзможен
  • 4 Грета Тунберг

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Скъпи Мерцедес ми харесва.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грета Тунберг":

    Скъпа ако си послушна ще ти го купя!