Last news in Fakti

2 Декември, 2021 09:42 3 536 15

Jaguar спира да представя нови автомобили

  • jaguar-
  • e-pace-
  • i-pace

Британците планират да покажат нов модел едва през 2025 година

Jaguar спира да представя нови автомобили - 1

По-рано днес стана ясно, че от Jaguar ще си вземат малка почивка от автомобилния свят и няма да представя нови модели до 2025 година. Информацията е на Le Monde, а от компанията все още не са потвърдили или отрекли нищо.

Jaguar спира да представя нови автомобили

Именно 2025 година е времето, когато британците ще се откажат от автомобилите с конвенционален бензинов или дизелов двигател и ще заложат изцяло на електрически модели.

Jaguar спира да представя нови автомобили

Гамата на марката ще се състои от два кросоувъра и спортно купе като за начало, а най-евтиният от тях ще струва близо 120 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    12 10 Отговор
    Най-добре избщо да я закрият тази марка, а не да се мъчат с ел. миксери след това да я възраждат! Големи хитреци ще излязат индийците чийто решения до съсипаха тръгналата и без това надолу марка!

    Коментиран от #9

  • 2 фетреа

    13 12 Отговор
    Няма да липсва на никого тази нескопосана и трушлива марка!

    Коментиран от #8

  • 3 Мексо

    11 6 Отговор
    Те за сто години не се научиха да направят качествен автомобил с бензинов двигател ...Сега за три години ще почнат да правят добри модели с батерии. Имал съм Ягуар Суверен еми няма такова трошливо творение.
  • 4 Someone

    13 0 Отговор
    Не сте прави!
    Не е хубаво производители да спират производство, или да бъдат поглъщани от по - големите.
    Вижте, до какво води това VAG да притежава половината марки. Порше, Ауди, Фолксваген, Шкода, Сеат са на практика едни и същи автомобили с малко по - различни дизайни и "екстри". Същите двигатели, същите кутии, същия инфотеймънт вътре, същото усещане (разбира се не всички гами от двигатели се предлагат за всички модели, но особено в по - ниския и достъпен клас всичко е еднакво).
    Да, Ягуар доста се позагубиха напоследък, но си имаха своите клиенти и беше приятно да видиш малко по - различен автомобил по улиците, а не всяка втора кола да е Ауди, а всяка трета VW...

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Display

    1 14 Отговор

    До коментар #4 от "Someone":

    Ягуар и Ленд Роувър са на 80% BMW, само купето и части от салона са си тяхни....

    Коментиран от #6

  • 6 Тя е

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Display":

    Това много отдавна не е така, Ягуар и Ровър са на индийците от Тата,
  • 7 гост

    0 11 Отговор

    До коментар #4 от "Someone":

    Споко , след десетина години ще са екзотика , щото всяка втора ще е Тесла , а всяка трета Епъл !! За Тойоти и Вагински измишльотини ще трябва бая да търсиш !!
  • 8 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "фетреа":

    Никой никъде не е казал , че Ягуар няма да произвежда , а само че няма да пуска нови модели !! Което си е нищо особено , те и сега пускат нов модел на 4-5 години веднъж ! А за всеобщо учудване на "немските" фенове , Ягуар -Ланд Ровер за 2019 има продажби от над 560 000 (ХИЛЯДИ !!! ) броя , което е три ПЪТИ повече от Порше примерно , с която са в един клас и даже със по-висока средна цена от него !!

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Потурко":

    Само да ти припомня "експерте" наакан , че електрическия Ягуар беше кола на годината в СВЕТА и в Европа през 2019 г !!! Естествено от класацията беше изключена Тесла сега няма да казвам защо , ама това показва какво е нивото му към любимите ви немци , а и всички други !!

    Коментиран от #12

  • 10 ВикиЛексъсВарна

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не виждам кой модел Ягуар е в един клас с Порше като цена? Виждал ли си цените на Порше в момента - на чисто новите? Кайен Пълен Хибрид Купе СС с 551 коня моделна гама 2022 г. е потресаващите 456 000 лева с ддс...къде има Яуар СУВ за такава цена 456 000 лева? Найскъпия Електрически СУВ Яуар е 223 000 лв....ами със седана ХФ дори Р изпълнение с 300 коня 2021 г. 112 000 лв. за сравнение най-евтината Панамера 2021 г. стартира от 298 000 лева. Ами Порше Макан...най-евтиното 2021 г. модел е 145 000 лв. - Ягуар Ф Тайп Сув 2021 г. спокойно се взема за 88 000 лв. и е по-голям от Макан!
  • 11 Коджа Бангиев

    4 2 Отговор
    Мдаа ,крайно време е да се спре това недоразумение , а па ако чорбаджиите от Индия спрат и другото (си) недоразумение - Ленд Роувър (във всичките му разновидности) - цена няма да имат.
  • 12 верно ли

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Пич, ти сериозно ли си вярваш ? Нямало да казва защо, а иначе приема ягуар за победител.
    Кой решава кое да е кола на годината и защо да ме итересува неговото мнение ?
    Тези неща се правят за пари, както със всичките награди за каквито и да било продукти.
  • 13 Иии супер

    2 2 Отговор
    Тоз боклук нема да липсва на никой

    Коментиран от #15

  • 14 Нарухито

    2 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че българинът разбира от всичко!!! Цял свят признават Ягуар, но българинът е казал, че били много зле, въпреки, че бай Ганьо никога не се е докосвал до истински Джаг. Покажете ми един световно известен авто експерт, който да плюе по Ягуар и ви подарявам моя XFR!
  • 15 SAAB

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иии супер":

    Ягуарите са боклуци викаш? На бас, че си с някакъв Голф 1.4 или Фабия 1.2, ама плюеш по истинските коли.