Last news in Fakti

3 Декември, 2021 10:27 15 039 6

Toyota Corolla се превърна в "джип"

  • toyota-
  • corolla-
  • corolla cross

Кросоувърът разчита на хибридно задвижване

Toyota Corolla се превърна в "джип" - 1

В началото на лятото от Toyota показаха нов кросоувър на базата на седана Corolla, който първоначално започна да се продава единствено в САЩ. Сега близо половин година по-късно, моделът вече е наличен и в Европа с някои промени.

Единствената разлика във външния вид на европейския модел е във фаровете, които предлагат LED технология и различен дизайн на дневните светлини.

Toyota Corolla се превърна в "джип"

Интериорът е мястото където също могат да бъдат открити няколко промени, като например променено табло, дигитален километраж с диагонал от 12.3 инча, вместо 7-инчовия при американския модел. Подобна е ситуацията и с централния дисплей, който в Европа е с диагонал от 10.5 инча.

Toyota Corolla се превърна в "джип"

Под капака работи 2.0-литров бензинов двигател комбиниран с електромотор, чиято системна мощност е 199 конски сили. По този начин ускорението от 0 до 100км/ч отнема 8.1 секунди. Варианта със задвижване на четирите колела добавя още един електромотор на задната ос с мощност от 41 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жалко за Corolla

    11 16 Отговор
    Какъв "джип" е това!? По форма е тухла еднаква като останалите тухли на другите производители, но след края на асфалта ще е една заседнала тухла. Corolla-та поне имаше собствено излъчване. С тези SUV-ове съсипват естетиката в автомобилостроенето.
  • 3 сектант

    2 10 Отговор
    да ви дам джип шевролет s10 2002 4x4 4.3 v6 на газ пикап - е те тва е джип ама диференциала скапе ли се 1 час търсиш броя на зъбите на пиниона и на пръстена отпред и отзад
  • 4 тизе

    7 3 Отговор
    Изглежда добре ...
    Би било по- лесно ако се абстрахираме от името корола
  • 5 123

    12 0 Отговор
    Модела е известен като "корола крос". Както има ярис крос, така и королата я направиха по-проходима. И да прилича на рав 4, но ако някой забелязва, от години тойотите растат на размери и визията наподобява по-големия брат в семейството.
  • 6 БатП

    4 2 Отговор
    И кое не ми харесахте на коментара? Галине, същия смешник като радослав ли си, или той трие и в твоите статии? Писах само тоест RAV4. МЕГА ЗЛЕЕЕЕ!