Last news in Fakti

7 Декември, 2021 13:00 2 678 8

BMW продаде един милион електрифицирани коли

  • bmw-
  • ix-
  • i4-
  • хибрид

Юбилейният модел е iX xDrive40

BMW продаде един милион електрифицирани коли - 1

BMW се похвали с важно постижение в света на автомобилите на ток, като отбеляза продажбата на 1 милион електрифициани автомобили. Освен изцяло електрическите автомобили, това включва още и хибридните модели, които можем да намерим в гамата на „баварците“.

Юбилейният автомобил е изцяло електрическото BMW iX в изпълнение xDrive40. Постижението отне около 10 години, но от компанията очакват в следващите две години да се похвалят с още един милион продажби, по-голямата част от които ще бъдат на изцяло електрически автомобили.

BMW продаде един милион електрифицирани коли

Към момента BMW предлага хибридни версии за по-голямата част от моделите си, а изцяло електрическото задвижване е запазено за i3, i4 и iX.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    9 10 Отговор
    "ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ"??????????
    До сега в автомобилите на БМВ не се ли ползваше електричество? Палеха на манивела, а таблото го осветяваха с тиквен фенер?????
    Съвет към тия, които искат да пишат статии: МОЛЯ, ползвайте думите по предназначение!
  • 2 сектант

    12 4 Отговор
    дачия им дава преднина преди да пусне електрическия дъстър
  • 3 Край

    5 8 Отговор
    И като се има предвид, че батерията струва повече от талигата при ел. колите. И като знаем, че бмв и германците батерия не магата да направят и не се и опитват - извода е че БМВ са направили 1млн. талиги за коли а не коли.
  • 4 Гацо кубето

    3 2 Отговор
    Имам калкулатор Casio colllege fx-100...с батерии Casio от 85г....и е сметнал ба проекти и дипломни работи! Е ха дано и това БМВ да изкара толкова!
  • 5 Ти да видиш!

    8 4 Отговор
    Отне им 10 години за да произведат един милион хибриди и електромобили общо, Тесла само за последната година е произвела почти милион чисти електромобила. А доскоро от BMW се перчеха, че са лидери при продажбите на електромобили!
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    4 2 Отговор
    "... а изцяло електрическото задвижване е запазено за i3..." 🤔🤔🤔
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    3 2 Отговор
    🤔🤔🤔" Електромобилът BMW i3 няма да бъде произвеждан в следващо поколение, потвърди директорът на маркетинга на баварската компания Питер Нота пред в. Financial Times." ‼️‼️‼️ някой пак е без домашно 🤔🤔🤔
  • 8 атикомуне

    2 0 Отговор
    Чакам мурзилките да казат колко милиона коли на ток са произвели.Опааа,грешка.Колко картинки са отпечатали,защото на тях коли не им трябват.Те нямат пътища за коли.