Last news in Fakti

15 Април, 2013 11:51 8 177 13

Ford пуска нов EcoBoost двигател с обем 1.5 литра за Mondeo

  • ford-
  • mondeo-
  • ecoboost

 

Новото поколение на Ford Mondeo ще се оборудва с четирицилиндров бензинов EcoBoost двигател, снабден с турбо компресор. Този мотор ще е с работен обем 1.5 литра, а премиерата му е насрочена за откриващото се след броени дни автомобилно изложение в Шанхай.
 
Детайлни характеристики за новия EcoBoost агрегат все още няма. Те ще станат ясни по време на китайския автосалон. От компанията обаче уточняват, че характеристиките на иновационния мотор ще са близки до показателите на 1.6-литровия EcoBoost (150 к.с. и 240 Нм).
Новият двигател обаче ще е значително по-икономичен и екологичен. Производството му ще стартира в Румъния още в края на този месец. Първоначално обаче Mondeo с този мотор ще се продава само в Китай. По-късно ще започнат продажбите му и в САЩ и Европа.
 
Ще припомним, че първия мотор EcoBoost се появи на бял свят през 2009 година. Той беше 3.5-литров V6, а компанията реализира близо 600 000 коли с този двигател. През 2010-а на бял свят излезе двулитров агрегат EcoBoost, а през миналата - EcoBoost с обем 1.0 литра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Топчо

    1 1 Отговор
    Бравос Форд!!!
  • 2 Петър Петров

    0 1 Отговор
    Форд направиха и двигателя консуматив.
  • 3 Румен Янев

    0 1 Отговор
    И кое ще му е екото ? Че през зимата няма да пали ли ???

    Коментиран от #4

  • 4 ЛордАсФорда

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    @3 Вземи се гръмни неук...
  • 5 hayabusa

    1 1 Отговор
    Нали знаете...Форд и циганин не боледуват- направо си умират.Не знам колко зле трябва да си да си купиш ЗорД в България....поддържаш Мерцедес или 2 джапанки,и караш Хамерикански боклук.Халал да им е на Лордовете :))
  • 6 Marimba

    0 1 Отговор
    Трябва да ги продават както китайските телефони вървят с по две батерии и двете са зле но той пък телефона е толкова чуплив че са му достатъни . Така и Форд трябва да го пускат с по два двигателя така със зор ще издрапва до 100 000км и ще умира окончателно
  • 7 Симо

    0 1 Отговор
    Сега остава да се избъзикаме и с тъпия и банален виц за най - хубавия форд - продадения форд.
  • 8 hayabusa

    0 1 Отговор
    Все ще е вярно :))
  • 9 prizrak

    1 1 Отговор
    Писна ми от м.ло*мни коментари на пишман специалисти.
  • 10 Топчо

    1 1 Отговор
    Повечето коментирали - тийнейджъри комплексари робуващи на хорското мнение без капка вложение на собствения си разум. Оценете хубавото и направете опит за превъзмогване на натрапените клишета и хорски приказки!
  • 11 Бай Минчо

    0 1 Отговор
    Купи си Ford да си горд!
  • 12 ЛордАсФорда

    2 1 Отговор
    На дечковците ще нахвърлям сано няколко факта:
    1.Форд са 3-ти в СВЕТА по брой продадени автомобили - егати и малоумното население на земята с тези смотани фордове, а нашите умници с коли от моргите!
    2.Най-продаван модел - Форд Фокус (в света), от компактните скоро беше Фиеста в Европа. Въобще Форд е в челото по продадени коли от този клас!
    3. Двигател на годинината (международна награда) - Форд Екобуст!
    4. 10 титли при конструктурите в F1, съществува дори Формула Форд, множество призове в WRC и къде ли още не. Въобще СВЕТОВНО име в атомобилният спорт.
    5. Кола на годината множество пъти.
    6. Форд Транзит най-продаваният микробус в света и т.н. и т.н.
    Приказките дето ги плюмпате са от "авторитети" като кварталният монтьор "Пешо", сето е некомпетентен за да работо в/у други коли освен жигула, голф и кадет и то от преди вече поне 20 години.
    Осведомете се, че и наче с мнения подочути по запивки в кварталната кръчма не само сте смешни, ами ще се чудите защо уж Форда е скапан, пък всички си го купуват и стигат там за където са стигнали за разлика от вас, пък било и при минус 25 градуса!
    Смешници...
  • 13 The Bear

    0 0 Отговор
    На всички активно плюещи, бих искал да кажа мнението си на човек, имащ поглед и върху по-съвременната продукция на форд: Момчета, наистина има проблемни фордове за които пишете, но те са в тесен времеви диапазон - от около 1990 до 1994 година, а и се отнася само за дизелите, въпреки че плюенето ви е доста преувеличено. Най-вероятно се дължи на това, че тези дизели на Форд просто не издържаха повече от 400000 км, а Вие или авторитетите които цитирате, най-вероятно имате наблюдения от коли произведени преди 1994г. и то с пробег над 400000 км, когато общо взето всичко почва да му се разваля на тогавашния Форд. Не така стоят нещата обаче при съвременната продукция на марката...