5 Януари, 2022 15:40 4 584 4

Списък на най-безопасните коли през 2021 година (ВИДЕО)

  • euro ncap-
  • краш тест-
  • mercedes-
  • skoda-
  • toyota-
  • nissan

Euro NCAP публикува резултатите от най-добрите автомобили през изминалите 12 месеца

Списък на най-безопасните коли през 2021 година (ВИДЕО) - 1

Euro NCAP публикува списък с най-безопасните автомобили, които тества през 2021 година. Те са подложени на едни и същи изпитания, но са разделени в няколко класа, поради това, че малък градски автомобил може да заслужи пет звезди, но със няма да предлага същата защита като голям пикап например, който също е заслужил пет звезди.

На първо място в клас “Executive” се нарежда Mercedes EQS, който освен тази награда, печели и наградата за най-безопасен електромобил. В тестовете за защита на възрастни пасажери той отбелязва резултат от 96%, докато при тази за деца резултатът е 91%. Защита за пешеходци е 74%, а системите за сигурност са оценени с 80%.

В клас “Large Off-Road” е отличена Skoda Enyaq iV с 94% защита за възрастни, 91% защита за деца, 89% за пешеходци и 82% при асистиращите системи за сигурност.

В клас „Small Family Car” наградата отива при Skoda Fabia със съответно 85%, 81%, 70% и 71%, докато клас “Small MPV” се оглавява от Toyota Yaris Cross с 86%, 84%, 78% и съответно 81%.

Последната награда отива при Nissan Qashqai в клас “Small Off-Road”, като тук процентите са 91%, 91%, 70% и 95%.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    13 1 Отговор
    ФАКТИ защо не ни информирате за Казахстан. ФАКТИ !

    Коментиран от #4

  • 2 ттт

    1 4 Отговор
    Що за глупости! Най-безопасна малка с по-висока степен на безопасност от огромна. Амо се ударят челно, какво ще се случи?
  • 3 Милен

    16 2 Отговор
    Най-безопастната кола е тази, като се управлява разумно. Уви, рядко виждам разум на пътя...
  • 4 Българка

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Никой":

    Хората оротестират в Казахстан. Първоначално срещу цената на LPG, била е 20ст. за литър, а са я вдигнали на 50ст. . Щели да върнат старата цена, но тия не мирясват. Писнало им е от техните фатмаци.