Last news in Fakti

2 Март, 2022 15:02 3 032 4

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911

  • polestar-
  • volvo-
  • кабрио-
  • кабриолет

За съжаление концептът едва ли ще достигне до серийно производство 

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911 - 1

Преди броени минути Polestar представи интересен концепт за електрическо кабрио, носещ името О2. Кабриолетът, чието име се чете като молекулата на кислорода за съжаление е единствено концепт, който най-вероятно няма да достигне до серийно производство, но пък ни показва какво може компанията с шведски корени.

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911

Цялостният дизайн е типичен за суперавтомобил с тънки светлини в предната част и сравнително обли форми с няколко остри линии придаващи агресия. Задницата е доминирана от стоповете, които се простират по цялото и продължение, а в долната част е разположен агресивен дифузьор.

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911

Таванът е твърд и когато е на мястото си, колата по-скоро прилича на спортно купе, а не на четириместно кабрио. Покривът в по-голямата си част е направен от стъкло и се прибира в багажника на две части при нужда. Впечатление правят и камери, които са заменили традиционните огледала.

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911

Интериорът е сравнително изчистен с волан с малък волан с плоска горна и долна част. Зад него виждаме съвсем малък дисплей, показващ скоростта и друга важна за водача информация, а в средата на таблото е разположен вертикален дисплей с инфотейнмънт системата на марката. По-голямата част от материалите използвани в интериора са рециклирани.

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911

Интересна екстра, която до момента не се среща при други автомобили е вграденият зад задните седалки дрон. Той може да бъде „пускан“ по време на движение, за да снима докато шофирате.

Polestar О2 е яко ел. кабрио в стил Porsche 911

Концептът е базиран на Polestar 5, но за съжаление от бранда не споделят нищо за задвижването, което изпозлва, нито пък за техническите данни на кабриото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николов

    6 3 Отговор
    Най после нещо красиво след всички тези новини за гадната война.
  • 2 Ехааа

    3 6 Отговор
    Да не подпали някой ферибот или кораб?
  • 3 мнение

    6 0 Отговор
    Купето на Лексус е с не по-лоша визия, 500 коня и абсолютно реално за разлика от тези анимации...
  • 4 незнайко

    3 2 Отговор
    На външен вид е добре, но таблото е отвратително ! Трябва да престанат с тези таблети в средата ! За волана тип детска игра да не говорим ! Да сложат направо кормило от мотор !!!