Last news in Fakti

4 Март, 2022 10:38 1 645 1

Honda и Sony ще правят автомобили заедно

  • sony-
  • honda-
  • vision-
  • new company-
  • електромобили

Двете компании ще си сътрудничат в разработването, производството и продажбата

Honda и Sony ще правят автомобили заедно - 1

По време на изложението CES през 2020 година от Sony представиха първия си електромобил и изненадаха голяма част от автомобилната общественост, а през изминалата година технологичната компания затвърди плановете си и показа втори електромобил. Заедно с това от Sony обявиха и отделянето на автомобилна дивизия, която до скоро търсеше партньори от бранша с които да си сътрудничи.

Honda и Sony ще правят автомобили заедно

Изглежда такива вече са намерени в лицето на Honda, които ще разработват, произвеждат и продават електромобили, заедно със Sony. Двете компании са се съгласили да работят над нови проекти, създавайки нова компания с името…. „New Company”. Макар изборът на име да не е от най-интересните, двата бранда определено обещават да работят над интересни електромобили заедно.

Honda и Sony ще правят автомобили заедно

По план първият общ проект трябва да се появи на пазара през 2025 година. „Зеленият“ автомобил ще бъде разработен на платформа на Sony, а от Honda ще се грижат за неговата направа в собствени фабрики. Очаква се той да бъде свързан с един от двата автомобила, които от Sony представиха през изминалите години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесла

    2 2 Отговор
    Дискотека ще е на ток