Last news in Fakti

10 Май, 2013 08:15 6 147 5

Нов Passat догодина

  • volkswagen-
  • passat-
  • vag-
  • mqb

Осмото поколение на един от най-продаваните модели в клас D ще се появи през август 2014 г., твърди немското сп. Focus. Новият Volkswagen Passat ще бъде по-голям, по-луксозен и ще скъси дистанцията с флагмана на марката Phaeton, навлизайки в премиум сегмента.

Както може лесно да се прогнозира, автомобилът ще бъде построен на модулната платформа MQB. Дължината на Passat B8 ще бъде увеличена незначително. За сметка на това междуосието ще нарасне с 90 мм и ще достигне 2.8 метра. Това ще го направи значително по-просторен и вместителен от сегашното поколение.

Особеностите на архитектурата MQB дават ясна представа и за гамата от двигатели, с които ще се оборудва моделът. Напречно под предния капак ще се монтират бензинови мотори с обем от 1.4 до 2.0 литра (най-мощната модификация ще разполага с 280 коня) и турбодизели от 1.6 до 2.0 литра.

Според слуховете във Volkswagen обмислят и свръхикономична версия с 1.2-литров агрегат. Най-малко обаче ще харчи хибридът с 1.4-литров турбодвигател и електромотор.

Премиум-амбициите на осмата генерация Passat ще бъдат заявени със скъпи материали в интериора и всевъзможни екстри, сред които мултимедийна уредба от висш клас и система за панорамен обзор на 360 градуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    1 0 Отговор
    Dano vsichko napisano e vqrno
  • 2 Десислав Димов

    0 0 Отговор
  • 3 Delian Valchanov

    1 0 Отговор
    Добре звучи на думи,дано и да е здрав и надежден ;) .... А лично мое мнение че трябва да се попромени дизайна на Пасат (както и на другите VW) да се въведе ново излъчване защото старото се поизтърка вече....
  • 4 маляка

    1 0 Отговор
  • 5 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    koi im kopuva boklucite neznam