11 Май, 2013 09:00 5 933 2

VW показва най-бързия си пикап

  • volkswagen-
  • amarok

 

Компанията Volkswagen показва на фестивала Wоrthersee интересен концептуален вариант на своя пикап Amarok. Доработеният високопроходим автомобил впечатлява с променена визия и с доста по-впечатляващи динамични характеристики.
 
Иновацията е снабдена със система за постоянно 4х4 предаване и с трилитров шестцилиндров турбодизелов двигател. Последният разполага с мощност 272 конски сили, а максималният въртящ момент е 600 Нм. Скоростната кутия е автоматична, осемстепенна.
На практика това е най-бързия Amarok. Ускорението му от 0 до 100 км/ч става за 7.9 секунди, като за целта е поработено и над окачването. Като цяло клиренсът е снижен с 80 мм и е монтиран специален аеродинамичен обвес от карбон.
 
Широчината на наточения пикап е 2 220 мм, броните също са различни, а екстериора завършват ефектни 22-цолови джанти. Върху тях са монтирани високоскоростни гуми, които са с размер 295/35
 
Салонът се характеризира със спортни кресла, тапицирани с черна естествена кожа, която е стилно гарнирана с карбонови и алуминиеви елементи. Различният волан и аудиосистемата с мощност 500 вата също са част от доработката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Димитров

    1 0 Отговор
    Много харесвам наточени пикапи.Има едни австралийски как се казваха ... Холдън Малу ако не се бъркам.Представяха го по Топ Гиър.
  • 2 маляка

    1 0 Отговор
    НА ГЪРЦИТЕ ИМ ТЕКАТ ЛИГИТЕ