Last news in Fakti

30 Март, 2022 12:52 2 291 9

General Motors купи Tesla Model S Plaid за научни цели

  • tesla-
  • model s-
  • gm-
  • cadillac-
  • corvette-
  • camaro-
  • chevrolet

Компанията ще използва електрическия модел за помощ при разработването на нови модели

General Motors купи Tesla Model S Plaid за научни цели - 1

General Motors планира да представи 30 нови електрически модела през следващите три години и изглежда от компанията работят усилено за спазването над това обещание. Според информация на GM Authority, компанията е закупила чисто нова Tesla Model S Plaid, която ще бъде използвана за сравнение на новите разработки на General Motors.

General Motors купи Tesla Model S Plaid за научни цели

В интернет пространството се появиха слухове, че американската компания подготвя електрически наследник на Corvette, както и седан с емблемата на Cadillac и електрическо Camaro. И трите автомобила ще бъдат спортно ориентирани, а Model S Plaid би послужил като добро сравнение за компанията.

General Motors купи Tesla Model S Plaid за научни цели

Моделът на Мъск разчита на три електромотора, които осигуряват 1020 конски сили и задвижване на четирите колела. Ускорението до 100км/ч отнема около 2 секунди при добри условия, докато времето на 402 метра е точно 9.23 секунди при най-добрите опити на писта. Максималната скорост на Tesla-та е 320км/ч, но тя трябва да бъде отключена софтуерно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфa Вълкът

    14 8 Отговор
    Искат да се научат как не се прави кола!

    Коментиран от #5

  • 2 Сатана Z

    10 1 Отговор
    Ако имат рубли могат да купят и ТОС-1А "Солнцепек"

    Z

    Коментиран от #4

  • 3 Дятлов

    10 1 Отговор
    Ривърс инджинииъринг

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    А ти и да нямаш рубли винаги можеш да освободиш място на тоя свят за нормални хора и да нахраниш микроорганизмите , единственото полезно нещо , което ще се случи от съществуването ти !
  • 5 TSLA ®

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Алфa Вълкът":

    На всяка манджа мерудия и постоянни драми. Такъв вълк има само в леглото на Шрек с шапката на баба му.

    Колкото до GM - сега ще се чешат по главите как се лепи мед за карбон и защо Plaid полудява след 200.

  • 6 Тцъ, ни пузна!

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дятлов":

    Преди няколко години и японците и германците купиха първите Тесла модел 3 на баснословни цени и ги транспортираха със самолет, за да направят ривърс Инженеринг. Един от немския екип си призна, че има системи, които не могат да си обяснят как работят, а японския екип обяви, че са технологично поне пет години след Тесла и към момента не могат да направят такъв автомобил.


    Тоест ривърс инженеринг при Тесла не работи по класическия начин и не става просто да копираш конкуренцията и да пуснеш същия продукт на пазара.

    По принцип автомобилостроенето е мудна индустрия и за пет години почти нищо не се променя, но Тесла е компютър на колела, а при компютрите миналогодишния модел е морално остарял модел и пет години са цяла вечност. За пет години, ще са се сменили няколко поколения хардуер и софтуер.

    Тоест, ако, а не когато след пет години конкуренцията постигне настоящите успехи на Тесла, Тесла няма да е стояла на едно място и вече ще няколко поколения напред както с хардуера, така и със софтуера.

    Със сметка на това много по-лесно се прави ривърс Инженеринг на окачване и спирачни системи например и Тесла много бързо напредва на чисто автомобилния фронт. С боята и сглобките също, защото и това им беше слабо място. Сега твърдят, че и на този фронт ще са лидери и останалите ще ги следват, но поживьом увидим, че нещо ми се струва поредната изхвъргация на Мъск, като автопилота който ще е готов след няколко месеца и така вече 5 години подред.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тцъ, ни пузна!":

    Абе за автопилота не знам , ама до края на годината със сигурност тръгва линията за хуманоидни роботи , след което до 3-4 години във фабриките на Тесла хора няма да има , освен 20-30 мениджъри за наблюдение !! След което не само синдикатите ще се хванат окончателно за палците , но и Тесла ще забрави за проблеми с работници , прекъсвания заради пандемии или подобни "човешки" проблеми !! Освен дето производителността ще се вдигне с пъти , а разходите ще намалеят също с пъти , щото тия работници работят 24 часа нон стоп и даже нямат нужда от осветление , да не говорим за други "екстри" !

    Коментиран от #8

  • 8 Тцъ, ни пузна!

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Пак слагаш каруцата пред коня. Това което описваш може и да стане, ама ще е след 2050 година... евентуално.

    Засега човекът е почти незаменим.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тцъ, ни пузна!":

    Еми поживем увидим ! Ама Мъск не е на това мнение , хаха ! Щото каза , че първите функции , на които ще бъдат "обучавани" е именно да заменят хора на поточни линии за извършване на еднообразни и повтарящи се действия , което било в пъти по-лесно от другите човешки действия !