6 Април, 2022 11:23 2 664 9

Mercedes представи "базовия" AMG SL43 с 2.0-литров двигател

  • mercedes-
  • sl-
  • sl43-
  • amg

Кабриото пристига с технологии от Formula 1

Mercedes представи "базовия" AMG SL43 с 2.0-литров двигател - 1

В края на октомври миналата година Mercedes върна кабриолета SL в своята гама, като дори се завърна към класическата конфигурация с четири седалки и мек таван. Тогава моделът бе представен в две версии, задвижвани от 4.0-литров бензинов осмак, съответно с означения SL55 и SL63. Сега германците представиха най-новото попълнение в гамата на SL, а именно версията SL43, която отново носи AMG означение, но пристига с двойно по-малък работен обем от 2.0 литра.

Mercedes представи "базовия" AMG SL43 с 2.0-литров двигател

Двигателят с означение М139 е познат на феновете на марката, но разликата тук е, че той работи с електрически турбокомпресор. Технологията е взета директно от Formula 1 и използва малък електромотор, който завърта турбината, преди турбината да заработи по познатия начин. Благодарение на тази система от Mercedes споделят, че колата предлага „спонтанна отзивчивост на педала на газта в целия работен диапазон на двигателя“.

Mercedes представи "базовия" AMG SL43 с 2.0-литров двигател

Все пак преминавайки към сухите статистики, двигателят предлага мощност от 381 конски сили при 6750 оборота в минута и 480 нютон метра още от 3250 оборота в минута. Стартер-генератор добавя още 14 конски сили при ускорение, което превръща колата в „мек хибрид“. Трансмисията е автоматична с девет предавки, а задвижването се предава единствено към задните колела. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 4.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 275км/ч.

Mercedes представи "базовия" AMG SL43 с 2.0-литров двигател

Единствените разлики с останалите версии на модела във външността засягат малки промени в предната и задната броня, както и овални вместо квадратни накрайници на ауспуховата система.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    12 13 Отговор
    Това именно е двигателя който е съвместна разработка с Дачия връх на румънската инженерна мисъл.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 fon4o

    15 1 Отговор
    Много смело решение на Мерцедес да продължат с "роудстър" автомобилите.. Това си е направо замиращ сегмент за жалост. Ако имах много пари, бих си я взел за уикенд разходки..

    Коментиран от #5

  • 3 fon4o

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Именно":

    Нищо подобно.. Двигателя си е Мерцедесов от 2019-та година.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "fon4o":

    Типична кола за богати пенсионери на запад с добро инвестиционно портфолио. Когато вече не ти се налага да возиш деца, не бързаш за никъде и просто си палиш колата с кеф за да отидеш на безцелна разходка някъде.

    Коментиран от #8

  • 6 gost

    7 6 Отговор
    Да му слагат 1.9TDI и да се приключва. Щом Рено мотори почнаха да слагат на "флагманите" си, не на добре за тия немски кошове. И не е с твърд покрив...
  • 7 И колко струва

    10 1 Отговор
    Тази базова версия?
  • 8 fon4o

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Да, то попринцип купувачите на чисто нови Мерцедеси са си предимно доста по-зрели, да не казвам възрастни хора - я лекари, я адвокати, я счетоводители... После минават през 2-3 ръце немски мургави дюнерджии и след 15-20 години у нас ги купуват "Нов внос" "Уникат" и почват да те гледат лошо от тях, раздават го тежко, цитират Георги Илиев....
  • 9 BMW 760LI

    4 6 Отговор
    И при мен е такъв двигателя.... на чистачките...