11 Април, 2022 13:43 4 258 10

30-годишен Kadett „капка“ показа мускули срещу чисто ново Polo GTI (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • vw-
  • polo-
  • kadett-
  • gsi-
  • gti-
  • opel

Класиката се изправя срещу модерното

30-годишен Kadett „капка“ показа мускули срещу чисто ново Polo GTI (ВИДЕО) - 1

Двувратата версия на Opel Kadett, известна още като Kadett „капка“ в България се изправя срещу последната генерация Volkswagen Polo в оспорвано драг състезание и доускорение. Opel-ът произведен през 1992 година е в най-наточеното GSI изпълнение, а Polo-то е представено като модерна интерпретация на първото поколение Volkswagen Golf GTI, поради сходството в размерите.

30-годишен Kadett „капка“ показа мускули срещу чисто ново Polo GTI (ВИДЕО)

Започвайки с модерното Polo, то се задвижва от 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 204 конски сили. Предното предаване е идентично с това при Kadett-а, но тук предимството е в автоматичната трансмисия със седем предавки.

30-годишен Kadett „капка“ показа мускули срещу чисто ново Polo GTI (ВИДЕО)

Opel-ът от своя страна също разчита на 2.0-литров бензинов мотор, но с атмосферно пълнене и мощност от по-скромните 168 конски сили. Предимството при класическото купе е в теглото от едва 976 килограма, което дава по-добро съотношение мощност-маса, спрямо 1286 килограма при Polo-то. Кой от двата автомобила ще победи, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе хе

    39 0 Отговор
    така си харесвах капката.....C16NZ. Вървеше чудно тоя двигател. И сменях съединител без да разкачам двигател от скоростна, другаде виждали ли сте го?

    А тоя GSI е страшна машина. Запазен го предпочитам пред това ново поло!
  • 2 Адам Хилтън

    21 0 Отговор
    То това ново Поло по-голямо и по-тежко от Голф 4-ка бе! Май от 2005-та напред само с пластмаса и компютърни играчки ги тъпчат тия, само и само да излъжат хората че продавали "по-голяма" кола дето си "заслужава" по-високата цена от предишната.
  • 3 ///////////////////////

    24 1 Отговор
    Карах Кадет , но беше седанов с едни страхотни седалки с плюш , абе луксозна работа . Много си я харесвах и до ден днешен си мисля , че можеше да не я продавам , а да си я държа .Много запазена кола , беше минала ТЮВ и нямах проблеми . Опелчетата са страхотни
  • 4 bbб

    25 1 Отговор
    кадета и изобщо автомобилите от 80-те и 90-те са истински автомобили, където се качваш и усещаш колата, шума от двигателя, да свалиш прозореца с дръжката, а не с копче, да чуеш мотора, да усетиш асфалта, направо да ти настръхне козината, няма такава емоция. Имам кадет 2,0 16V , около 150 к.с. и всеки път като го карам- е няма такова удоволствие, но от друга страна вече не става за ежедневие, а само за кеф. Сегашните автомобили са по-скоро лукс от колкото автомобил. много хора-(богати хора) в къщите си нямат толкова лукс от колкото в колата, но индустрията се нагласа за бъдещото поколение, тях ги интересува да влезне в колата, да е удобно, да си гледа телефона и колата да ги закара до точка Б. Те търсят друго удоволствие и емоций а не тези които може един автомобил да им даде.

    Коментиран от #5

  • 5 Като гледам клипа

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "bbб":

    За 30 години почти няма промяна в поведението на автомобила, въпреки че са го натъпкали с какви ли не технологии и излишни системи.

    Явно при ДВГ нещата вървят много, много бавно.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    13 0 Отговор
    Затова ли беше 30 години технически напредък, електроники навсякъде, непоносими реламенти и петорно по-високи цени? За да изпревариш една стара 30 годишна кола с една дължина на финала? Сериозно ли?
  • 7 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Като гледам клипа":

    Не при ДВГ, а при Фолксваген.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Georgi

    6 1 Отговор
    Как може да продължават да сравняват тубинирани със атмосферка?
  • 10 ХХМ

    4 0 Отговор
    Опелчето си е страхотно. Атмосферка срещу турбиниран, DSG срещу ръчка, и накрая един калник разлика. Смях.