Last news in Fakti

19 Април, 2022 12:43 7 399 5

Това са петте най-скъпи нови коли в света

  • rolls-royce-
  • bugatti-
  • mercedes-
  • maybach
Това са петте най-скъпи нови коли в света - 1

В момента на пазара има стотици предложения за различни марки и модели автомобили, чиито цени започват от няколко хиляди евро и достигат до няколко милиона евро. Въпреки, че хората, които могат да си позволят по-евтините автомобили са повече, то днес ще обърнем внимание на тези в другия край на класацията и ще ви покажем петте най-скъпи нови коли в света.

Това са петте най-скъпи нови коли в света

През 2004 година Mercedes-Benz прави моделът Maybach Exelero, базиран на Maybach 57и разполагащ с 5.9-литров бензинов V12 двигател с 690 конски сили и 1020 нютон метра въртящ момент. Колата е поръчана от Fulda и е направена в един единствен брой, който е продаден за 8 милиона долара или 7.41 милиона евро. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.4 секунди, а максималната скорост на колата е 351км/ч.

Това са петте най-скъпи нови коли в света

Bugatti Centodieci е четвъртата най-скъпа кола в списъка. Тя дебютира по време на изложението в Пебъл Бийч през изминалата година, а френската марка ще направи единствено 10 екземпляра, всеки от които ще струва поне 9 милиона долара или около 8.34 милиона евро. Колата е модерна препратка към култовото Bugatti EB110 и едновременно с това чества 110-тата годишнина на марката.

Това са петте най-скъпи нови коли в света

През 2017 година Rolls-Royce представи купето Sweptail, което отново бе направено по поръчка и изработено в един единствен екземпляр, който според запознати струва 11.86 милиона евро. До изминалата година това беше и колата с най-висока цена в света, но вече се нарежда едва на третото място.

Това са петте най-скъпи нови коли в света

Bugatti La Voiture Noire е най-скъпото Bugatti правено някога и за малко дори успя да се наслади с титлата за най-скъп нов автомобил в света, преди да бъде изместен от следващия автомобил който ще ви представим. Направен в един екземпляр, La Voiture Noire може да се похвали с 8.0-литров W16 двигател с 1500 конски сили и цена от над 12 милиона евро.

Това са петте най-скъпи нови коли в света

Лидерът в класацията отново е дело на Rolls-Royce и практически наследник на Sweptail. Новият Boat Tail също бе показан през изминалата година и макар от британската марка да не споменават цената му, в интернет пространството витаят слухове, че колата е продадена за близо 26 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макрон

    9 4 Отговор
    Кола от 2004 е почти на 20 години, за вас "НОВА" ли е?
  • 2 Путин

    2 6 Отговор
    За нашия Аурус що не пишете
  • 3 ББ от Банкя

    18 1 Отговор
    Кво им е скъпото бе, зимам ги сичките накуп, бълха ме ухапала
  • 4 Еха

    2 6 Отговор
    Еий, руснаците какви коли правят! Безаналогови....
  • 5 hmhmhm

    9 0 Отговор
    Някакви умели крадци с бели якички харчат луди пари за безумно скъпи "играчки" , които да стоят паркирани нейде като ненужен предмет ...