Last news in Fakti

20 Април, 2022 18:25 3 403 8

Lexus RZ 450e дебютира като по-луксозната алтернатива на Toyota bZ4x

  • lexus-
  • toyota-
  • bz4x-
  • subaru-
  • solterra

Моделът предлага 313 конски сили и ускорение до 100км/ч за 5.6 секунди

Lexus RZ 450e дебютира като по-луксозната алтернатива на Toyota bZ4x  - 1

Lexus показа своята алтернатива на Toyota bZ4x и свързаното с нея Subaru Solterra, като представи моделът Rz450e. Електромобилът е построен на платформата e-TNGA и разполага с два електромотора генериращи сумарна мощност от 313 конски сили и максимален въртящ момент от 435 нютон метра.

Lexus RZ 450e дебютира като по-луксозната алтернатива на Toyota bZ4x

Батерията е с капацитет от 71.4 кВч и предлага пробег от над 400 километра с едно зареждане. Това е по-малко от тази при Toyota-та, като разликите най-вероятно се дължат на промяната в дизайна и по-високата мощност на Lexus-а. Споменавайки дизайна, той е в типичния за Lexus стил с подобие на предна решетка в предната част и модерни LED светлини отпред и отзад.

Lexus RZ 450e дебютира като по-луксозната алтернатива на Toyota bZ4x

Интериорът е футуристичен с интересно кормило без горна част, а над него виждаме и малък дисплей пред водача. По-големият дисплей е разположен в средата на таблото и е с диагонал от 14 инча, изглеждайки доста солидно на иначе изчистеното табло. Допринасящо за визията е и амбиентното осветление с интересни мотиви.

Lexus RZ 450e дебютира като по-луксозната алтернатива на Toyota bZ4x


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дайте

    1 6 Отговор
    Новата безаналогова Лада!
  • 2 сектант

    7 7 Отговор
    типично извратен дизайн - по японски :)
  • 3 Един и същ електромобил

    3 6 Отговор
    Електрическия subaru опакован в 3 различни опаковки. Докъде стигнаха от Toyota, да нямат свой собствен електромобил или платформа, а да ползват разработената от subaru.

    Ама така е, като Акио Тойода до средата на миналата година обясняваше че няма да произвеждат електромобили преди 2025 година, когато щяла да стане готова твърдотелната батерия на Toyota, а след това рязко смени курса и обяви 30 нови модела до 2025 година, без да има никаква подготовка.

    Интересно откъде ще намерят батерии и за този модел, след като за електрическата Toyota не можаха да намерят батерии за 12 хиляди броя годишно от един доставчик, а ще произвеждат един модел с батерии от два доставчика - кой каквото може да им отдели без предварителна заявка.
  • 4 кане корсо

    2 1 Отговор
    Е колко трябва да тъпче по левия бряг за да не харесаш това произведение на изкуството?
  • 5 Антон

    5 7 Отговор
    Пълна скръб! И този лексус изглежда и ухае на евтина тойота.
    Жалка история и още по-жалки извратеняци които могат да харесват такива подобия и сбирщайн межди отделни марки коли.

    Коментиран от #7

  • 6 Коко

    0 3 Отговор
    Ако искаш другите хора по кой бряг ходиш, бързо бягай за това...нещо.
  • 7 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Карам Лексус и съм доволен. Вече 6та година. Някакси новите не са ми по вкуса и съм съгласен с теб.
  • 8 Убиецът на Тесла

    5 1 Отговор
    Ето че и Toyota започна да произвежда електромобили и съвсем скоро Тесла ще залезе, защото Toyota произвежда по 10 милиона автомобила, а Тесла са нишов производител който не е спечелил един долар от производство на автомобили и ще бъде задминат от старите автомобилни производители, които вече започнаха да произвеждат качествени електромобили.

    До няколко години тоя тъй Фолксваген ще изместят Tesla от пазара на електромобили.