Last news in Fakti

27 Април, 2022 13:44 2 625 2

Електрическо кабрио с ретро дизайн разполага с 671 конски сили

  • weismann-
  • кабрио-
  • кабриолет

Серийно моделът пристига с два електромотора и завиване на задните гуми

Електрическо кабрио с ретро дизайн разполага с 671 конски сили - 1

Компанията Wiesmann се завърна в автомобилната индустрия и представи кабриолет с класически дизайн и модерни технологии. Спортното кабрио разчита на електрическо задвижване, осигурено от два електромотора, които за разлика от повечето конфигурации, тук осигуряват единствено задно задвижване .

Електрическо кабрио с ретро дизайн разполага с 671 конски сили

Мощността е 671 конски сили, а максималният въртящ момент е 1100 нютон метра. Благодарение на тези показатели, кабриото ускорява до 100км/ч в рамките на 2.9 секунди. Теглото на колата е сравнително ниските 1700 килограма.

Електрическо кабрио с ретро дизайн разполага с 671 конски сили

Голяма част от тях се дължат на батерията, която е с капацитет от 83кВч и поддържа 800V архитектура с до 300kw мощност на зареждане. Благодарение на нея, кабриолета може да измине до 500 километра с едно зареждане. Все още не е ясно кога от Wiesmann ще пуснат колата в серийно производство и каква ще е цената ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    1 2 Отговор
    Четете ли какво пишете! Завиване на задните гуми... 671 к.с. при 83kWh батерия си е абсолютна глупост. Ще развие 100 километра в час и след това ще кара с 60, ако иска да навърти 500 км.
  • 2 gost

    9 1 Отговор
    Като видя нещо подобно на пътя, очаквам да се чува мощен рев на мотор, не миксер.