Last news in Fakti

5 Май, 2022 09:50 5 107 9

Германските автомобили поскъпват - Май 2022

  • германия-
  • автомобили-
  • цени-
  • поскъпване

Песимизмът в германската автомобилна индустрия нараства

Германските автомобили поскъпват - Май 2022 - 1

Настроението в автомобилната индустрия е по-лошо, отколкото е било от дълго време, показа показателят на базирания в Мюнхен IFO Institute за бизнес очакванията на производителите, който се основава на месечно проучване на компаниите, пише германският Handelsblatt .

В автомобилната индустрия на Германия, водещата сила на Европейския съюз, този показател падна до минус 30.4 пункта през април след минус 21.8 през март. Показателят се основава на месечно проучване на компаниите, а основната причина е ситуацията около Украйна, каза в сряда експертът на IFO Оливър Фолк.

Доставчиците на автокомпоненти са в още по-лошо състояние: стойността на индикатора при тях падна от минус 39.8 пункта до минус 44.3. Данните за индикатора са балансирана стойност на положителните и отрицателните бизнес очаквания.

По този начин очакванията на бизнеса за следващите месеци са толкова мрачни, колкото бяха през пролетта на 2020 година, когато беше първата фаза на пандемията и индустрията замръзна в напрежение по време на първата вълна от блокиране.

В момента няма масови спирания на производството, дори при положение, че фабриките страдат от недостиг на компоненти, така че защо да бъдем толкова песимистично настроени?

„Производителите най-вероятно ще увеличат продажните цени на продукцията си и по този начин ще увеличат приходите си въпреки намалените обеми“, казва Фалк. Факт е, че много марки планират предстоящи увеличения на цените през следващите месеци. Що се отнася до продажбите на автомобили, те продължават да намаляват. Сега, за първи път бяха засегнати и електрическите автомобили.

През април броят на новите регистрации в Германия е намалял значително в сравнение с предходната година, съобщи Федералната администрация за автомобилен транспорт (KBA). През април са регистрирани малко над 180 260 нови коли. Това е с почти 22% по-малко в сравнение със същия месец на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бързо

    12 16 Отговор
    Ша минаваме на Лади то се е видяло.Путин е дал на Копейкин генералното представителктво.Почва записване за 2035.Бързайте

    Коментиран от #8

  • 2 А разширител

    28 12 Отговор
    Как няма да увеличат цените? Нали трябва да има пари за гей паради!
  • 3 Ситрошен

    15 3 Отговор
    Да си ги карат кошниците
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Турбо мислене

    2 6 Отговор
    А турбо дизела с инженерното си мислене, когато му говорих за изравняване на цените на автомобилите с ДВГ и тези на електромобилите си представяше че цените на електромобилите ще паднат до тези на автомобилите с ДВГ.

    А на практика не е нужно цените на електромобилите да падат, а просто да не се вдигат толкова бързо като на автомобилите.
  • 6 dsadsa

    7 1 Отговор
    Нищо че откакто удари пандемията са със рекордни печалби.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Васил

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бързо":

    А разширител
    2410ОТГОВОР
    Как няма да увеличат цените? Нали трябва да има пари за гей паради!
    .........
    В едно изречение разбираме, че пишещия е анти-мен - вероятно е за войната в Украйна, плюе по EU и САЩ - обаче по цял ден седи във вражеските медии, кара вражеска кола и иска вражески пари в сметката. Обаче се смята за специален, щом чете руска пропаганда и защитава идиологията, която дори не е подложил на съмнение. Попива всичко и е лесен за манипулация.
  • 9 поскъпват, НО СТАВАТ ВСЕ ПО - СМОТАНИ !

    0 0 Отговор
    РУСКИТЕ И КИТАЙСКИТЕ НЕ СПЯТ !