Last news in Fakti

19 Май, 2022 14:20 3 019 5

Renault възражда Scenic с хибридно водородно задвижване

  • renault-
  • scenic-
  • водород-
  • концепт

Концептът ще премине в серийна форма през 2024 година

Renault възражда Scenic с хибридно водородно задвижване - 1

Точно седмица след като от Renault обявиха, че Sceinc слиза от конвейра, френската марка показа концепта Sceinc Vision, който представя новата концепция за бъдещите хибридни модели на марката. Новият Scenic се различава драстично от своите предшественици и вече е причислен към SUV сегмента, а не този на компактните ванове. От Renault обещават серийна версия на модела след 2 години.

Renault възражда Scenic с хибридно водородно задвижване

Безспорно най-интересната част около концепта е неговото задвижане. То комбинира електромотор с 218 конски сили, както и водородна клетка с 22 конски сили, която служи като генератор. Благодарение на това решение, батерията е два пъти по-лека, отколкото би била при същите условия, но само с електрическия мотор. Тук тя е с капацитет от 40кВч. От Renault твърдят, че Scenic Vision оставя 75% по-малък карбонов отпечатък от конвенционален електрически автомобил.

Renault възражда Scenic с хибридно водородно задвижване

По отношение на дизайна, новият Scenic представя последните решения на френската марка с остри линии и агресивна визия. Предните светлини са разделени на две части с по четири отделни елемента във всеки фар и триъгълни дневни светлини под тях. Задницата също следва подобни тенденции с подобни светлини и светеща емблема в средата.

Renault възражда Scenic с хибридно водородно задвижване

Интериорът, който вероятно ще остане единствено при концепта е футуристичен с интересни кресла и нетрадиционен волан. Срещуположно отварящите врати напомнят на тези при Rolls-Royce, а таблото е максимално изчистено с цветно амбиентно осветление. От Renault казват, че над 70% от материалите в интериора са рециклирани, а 95% от тях могат да бъдат рециклирани на по-късен етап.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    Концепти колкото искаш, пък и водородно даже. Толкова скочиха цените, че няма вече смисъл от нова кола, щом ти е на цени над тези на жилището.
  • 2 Режия

    7 2 Отговор
    Както обикновено, с едни гърди пред другите...
  • 3 Поправка

    5 1 Отговор
    Ами, едни - повечето за това не са и сънували!
  • 4 Такива работи

    3 2 Отговор
    Не знаех че са купили лиценз от Тойота за водороден автомобил.
    То те така представиха скоро хибрида си,като нещо ново и изключително.
    Иначе е със скромни възможности.
    А водородният ще е по-скоро невъзможен.
    От 40 г. колегите им от БМВ и Мерцедес до година пускаха водороден модел.
    Не успяха.
  • 5 Режия

    2 0 Отговор
    Е, там е ключът от бараката, те не пуснаха, но "Рено" ще пуснат.