Last news in Fakti

4 Юни, 2013 10:35 11 775 3

Луксозният кросоувър на Rolls-Royce зависи от BMW X7

  • rolls-royce-
  • bmw-
  • x7

Баварците все още не са взели окончателно решение дали да пуснат в производство голям луксозен кросоувър с емблемата на Rolls-Royce. Този ход се бави доста дълго време, но това е следствие от липсата на донор, защото не е оправдано разработването на нова платформа, като се има предвид ограничената серия, в която ще се прави кросоувърът на Rolls-Royce. Именно поради тази причина от BMW разглеждат различни варианти. Един от тях, който изглежда най-логичен, е модернизацията на F15/F16, което е второто поколение на X5 и X6. Когато промените бъдат извършени, BMW ще стъпи на тази основа и ще започне разработката на нов високопроходим флагман, който ще бъде обозначен с индекс X7 (F17).

Този автомобил беше отхвърлен като идея преди няколко години, но сега явно отново е на дневен ред, след като конкурентите се подготвят да извадят луксозни кросоувъри като например Audi Q8, еволюцията на Mercedes-Benz GL и всъдеход с марка Bentley. Ако на X7 бъде дадена зелена светлина, премиум кросоувърът ще се сдобие с три реда седалки. Следващата логична стъпка е използването му като основа за свръхпросторен и луксозен всъдеход с марката Rolls-Royce. Ако всички тези планове бъдат изпълнени в предварително зададените срокове, можем да очакваме появата на "аристократичния всъдеход" приблизително през 2017 година. Според специалисти цената му ще е незначително по-ниска от тази на модела Ghost. Шаситата ще се правят в завода на BMW в Южна Каролина, но окончателната сглобка ще се осъществява ръчно в Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 0 Отговор
    Тези джипове са внушителни и луксозни, но в тази криза едва ли ще бъдат продадени много бройки. Така, че за сега големите производители само ще се дебнат и ако някой се престраши може и други да го последват.

    Коментиран от #2

  • 2 Руснака Руския

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "galaxy":

    кризата я има само в европа и сащ, основен пазар за луксозни стоки е Китай и Русия - там криза няма
  • 3 skier

    1 1 Отговор
    Искам BMW X7. Брутален ще е. Дано го пуснат.