Last news in Fakti

31 Май, 2022 10:36 6 824 4

Със смяната на поколението Duster ще премине към хибридно задвижване и ново 4х4

  • dacia-
  • duster-
  • хибрид

Dacia разкрива подробности за кросоувъра от трето поколение

Със смяната на поколението Duster ще премине към хибридно задвижване и ново 4х4 - 1

Румънската марка Dacia, която е част от Renault Group, активно работи по следващия Duster. Вече е известно, че със смяната на поколението кросоувърът ще замени платформата Global Access (известна още като B0) с модулната архитектура CMF-B.

Сега, новата информация, предоставена от изданието L'argus е, че третата генерация на Dacia Duster ще се сдобие с нов хибриден силов тракт и ново задвижване на четирите колела.

Френските журналисти твърдят, че третото поколение Duster ще получи електродвигател за задвижване на задната ос. С други думи, задните колела няма да бъдат механично свързани с двигателя и скоростната кутия. Такава система вече се използва при редица модели, като един от примерите е Toyota Yaris Cross.

В допълнение, следващият Duster се очаква да има хибриден агрегат E-Tech, познат от европейския Captur, който ще замени 1.5-литровия турбодизел, което на практика потвърждава слуховете, че новия Duster няма да има дизелова версия. Все още обаче няма официално потвърждение на тези слухове от Renault.

По-рано стана известно, че работата по дизайна на третия Duster е завършена на 99 процента , докато основният стилист е бил сменен три пъти по време на проекта на Dacia.

Припомняме, че през април 2021 г. испанският дизайнер Алехандро Мезонеро-Романос беше назначен на тази позиция, но само седмица по-късно той се премести при конкурентите от Stellantis и започна работа в Alfa Romeo.

Мезонеро-Романос беше заменен от Майлс Нюрнбергер, който преди това работи за Aston Martin, Lincoln и Citroen. Но и той напусна и Dacia, така че французинът Давид Дюран ще трябва да довърши Duster и чисто новия кросоувър Bigster.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 значи

    5 5 Отговор
    Псевдо 4х4 ?
  • 2 свидетел

    6 4 Отговор
    много баби - хилаво дете !
  • 3 Ситрошен

    1 11 Отговор
    От годините на Land Rover Defender не съм виждал по-грозна кола
  • 4 сектант

    9 8 Отговор
    сбогом, ауди, бмв и мерцедес!