16 Юни, 2022 15:26 2 328 1

Ferrari разкри кога ще представи първия си SUV

  • ferrari-
  • v12-
  • purosangue-
  • suv

Purosangue пристига с атмосферен V12

Ferrari разкри кога ще представи първия си SUV - 1

През септември месец 2018 година Ferrari разкри плановете си да добавят SUV в своята гама, а точно четири години по-късно италианците ще представят първия по рода си модел на специално организирано събитие. Все още не е ясна датата която ще бъде избрана от Маранело за дебюта на Purosangue, но вече знаем, че това ще се случи през септември. Освен този анонс, Ferrari разкри и малко повече данни за „джипа“, макар повечето от тях да бяха предварително ясни.

Новият SUV на марката ще пристига с атмосферен бензинов V12 с непотвърдена към момента мощност. В актуалната гама на италианците в момента има само един бензинов V12, който развива мощност от 840 конски сили. Не е ясно дали същият агрегат ще бъде използван и в Purosangue, но вероятно това ще е един от последните или дори последният модел на Ferrari с атмосферен бензинов V12.

Ferrari разкри кога ще представи първия си SUV

От Ferrari обявиха, че продажбите ще започнат през 2023 година, а доставките няма да надвишават 20% от всички продадени коли през годината. По този начин от компанията искат да запазят част от ексклузивността на модела, който вероятно ще стане доста популярен.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    1 5 Отговор
    А гори ли масалце, като на Lecler колата ?