Last news in Fakti

18 Юни, 2022 10:30 4 837 1

Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава

  • ferrari-
  • enzo-
  • продажба-
  • търг

Очаква се това да бъде един от най-скъпите екземпляри

Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава - 1

Специалистите от RM Sotheby ще продадат на търг едно от най-редките Ferrari-та правени някога. На 29 юни тази година ще се проведе наддаване за единственото бяло Ferrari Enzo, излязло някога от завода на марката. По-време на производството на модела, италианците правят по-малко от 20 автомобила, които не са боядисани в червено за някои от най-важните си клиенти.

Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава



Специалният „бял лебед“ напуска завода на 22 май 2003 година и бива откарано към Швейцария, където намира своя първи собственик в лицето на милиардер. Той не кара колата особено често и дори я оставя в представителството за доста дълго време. През 2011 година колата заминава за Хонг Конг, но никога не е регистрирана там. През следващата година преминава през пълно обслужване, преди да пристигне на настоящата си локация в Канада.

Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава

Интериорът е в стандартния черен цвят с кожени елементи и карбонови компоненти. Двигателят е 6.0-литров с атмосферно пълнене и 12 цилиндъра, а максималната му мощност достига 651 конски сили. От 2003 година до сега, Ferrari-то е изминало 9600 километра. През последните години цените на модела се покачиха сериозно и наскоро видяхме сделки на стойност от над 3 милиона евро за няколко различни екземпляра. Поради спецификата на цвета на това Enzo, то цената със сигурност ще върви единствено нагоре.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лебеди

    7 1 Отговор
    Едни от малкото коли, които след покупката постоянно вдигат цената си.