Last news in Fakti

1 Юли, 2022 10:05 5 808 7

BMW прекрати производството на най-популярния си електрически модел

  • bmw-
  • i3-
  • i3s-
  • производство-
  • край

i3 се оттегля след 250 хиляди сглобени екземпляра

BMW прекрати производството на най-популярния си електрически модел - 1

През 2013 година, когато BMW i3 се появи на пазара, феновете на марката не бяха много сигурни, че това е автомобилът, който искат да видят от любимата си компания. Сега, 9 години по-късно BMW i3 се превърна в един от пионерите при модерните електрически автомобили и въпреки, че много от „класическите“ фенове на „баварците“ не го харесват, то той успя да се докаже като един от сравнително евтините и качествени автомобили на пазара, които позволяват да изпиташ емоцията от електроавтомобил, почти до край.

BMW прекрати производството на най-популярния си електрически модел

И както всяко нещо, така и производството на BMW i3 има своя край, който дойде през изминалите дни. От компанията официално обявиха, че през седмицата са произведени последните 10 бройки от лимитирана серия с името Home Run, които бележат края на компактния електрически модел. Те са от модела i3S и се предлагат в тъмно сив или червен цвят, част от Frozen серията на BMW. Отличават се още с богато серийно оборудване, включващо 20-цолови джанти, електрически таван и адаптивни фарове. В интериора откриваме сив таван, кожено табло, голям екран на инфотеймънт системата и премиум озвучителна система.

BMW прекрати производството на най-популярния си електрически модел

От BMW казват, че всички бройки от лимитираната серия вече са разпродадени, а собствениците им са имали честта да наблюдават процеса на сглобяване в завода в Лайпциг. Именно там бяха произведени повече от 250 хиляди екземпляра от BMW i3, а сега малкият модел отстъпва мястото си на новото поколение Mini Countryman и високоволтови батерийни модули.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тия боклуци

    25 14 Отговор
    Щото са много хубави и мнаго ги купуват
  • 2 фсгжбсф

    20 9 Отговор
    Скъпи боклуци. Те ако бяха много хубави и търсени, нямаше да ги спрат!
  • 3 Напълно логично е

    8 6 Отговор
    Това е поредния (един от първите) убиец на Тесла, който отече в канала.
  • 4 Йо Несбьо

    10 0 Отговор
    Много са приятни за каране, но нямам 20 хиляди свободна пара за една такава играчка за града. Впрочем, не са изцяло електрически. Някои са снабдени и с ДВГ. Удобни са да скочиш до магазина за бира или да идеш на фитнес.

    Коментиран от #5

  • 5 пепи

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Йо Несбьо":

    Нещо различно от Рено клио има ли ???
  • 6 Джоко

    2 1 Отговор
    Експеримента е успешен и повече тази грешка няма да допуснат- евтин и надежден. Сега ще предлагат кофтори- еднадневки като Тесла, сделани в Съндзяо.
  • 7 Един

    1 0 Отговор
    Най продавания мотокар в БГ. Явно е качествен. Затова го спират. София Пловдив София с едно зареждане.