2 Юли, 2022 12:00 3 817 91

Tesla Model S Plaid вдигна рекордните 347км/ч (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • model s plaid-
  • максимална скорост

Електрическият автомобил е претърпял някои доработки

Tesla Model S Plaid вдигна рекордните 347км/ч (ВИДЕО) - 1

Tesla Model S Plaid успя да вдигне рекордните 347км/ч по-рано тази седмица на канадско летище. Колата е модифицирана от тунинг компанията Ingenext, която е премахнала софтуерния ограничител на колата. От януари месец тази година Model S Plaid пристига с максимална скорост от 280км/ч от завода, след като хората на Мъск увеличиха софтуерния лимит, който преди това ограничаваше колата до 260 км/ч.

Въпреки, че колата е способна да достигне 320км/ч и това е упоменато на сайта на Tesla, софтуерът ѝ не го позволява към момента. След намесата на Ingenext, обаче, електрическия автомобил може да се похвали с постигнати 216 мили в час или 347 километра в час. От компанията обясняват, че колата лесно е постигнала тази скорост и не се е затруднила със задачата.

Подобни скорости вероятно не се отразяват добре на батерията, но все пак е добре да знаем, че кола като Model S Plaid може да достигне скорости над 320км/ч, присъщи за автомобили като Lamborghini Aventador SVJ, McLaren P1 и други подобни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    17 21 Отговор
    Вдигаш ги три пъти с сменяш колата!

    Коментиран от #68, #71

  • 2 Инженерът

    21 10 Отговор
    И каква е практическата полза от цялата работа? Да, електродвигателите работят с различен режим и имат по-висок КПД от бензиновите, това се учи в училище. И какво от това? Проблемът на електричките почва и свършва с батерията - капацитет, надеждност, време за зареждане, тегло, цена. Те са ахилесовата пета. Инак електрички има от 100 години поне, ама никога не са били масови точно заради батериите. С тая тесла стана неква хипстърия.

    Коментиран от #3, #4, #5, #7, #70

  • 3 Така е!

    15 18 Отговор

    До коментар #2 от "Инженерът":

    Сигурно живота на батерията се съкращава, ако я караш с над 300 километра в час. Вече няма да може да минава милиони километри, а само половин милион километра.

    Само че забравяш нещо важно. Само смяната на масла и филтри на автомобил който е способен да вдига толкова, от смяна на батерията на тази Тесла, а обслужването на всеки 100 хиляди километра струва повече от цялата Тесла плейд.

    После пак разправяйте колко са скъпи електромобилите.

    Коментиран от #73

  • 4 Смисъла е Кеф

    15 14 Отговор

    До коментар #2 от "Инженерът":

    Кеф и нула емисии! Това е Тесла

    Коментиран от #74

  • 5 Къде сте антиелектрици?

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "Инженерът":

    Нали на ДВГ можеше да го направиш тунинг и да му вдигнеш мощността, а на електромобила не можело?

    Малко пипане на софтуера което може да стане дори по интернет, прави автомобила по-бърз, така че никой да не може да му се опре на пътя в реалността - Това е препратка към питането ти за практичността. Сега остана единствената опорна точка за пистата.

    Коментиран от #8, #75

  • 6 Поправка

    9 11 Отговор
    Само че забравяш нещо важно. Само смяната на масла и филтри на автомобил който е способен да вдига толкова, СТРУВА ПОВЕЧЕ от смяна на батерията на тази Тесла, а обслужването на всеки 100 хиляди километра струва повече от цялата Тесла плАйд
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Турбо

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Къде сте антиелектрици?":

    С такава скорост може да караш само на летище или писта.Там поне няма бирарии и патрулки за блъскане.

    Коментиран от #11

  • 9 Турбо

    14 10 Отговор
    Швейцария въвежда данък върху електромобилите,за да компенсира бъдещото намаление на парите събрани от акциза на горивата.Скоро и в цяла Европа.Ха честито теслюфци.

    Коментиран от #10, #18, #69

  • 10 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    Еми да беше написал и колко е този данък и колко ПЪТИ е по-малък от данъка за кюмбета , особено тия , дето могат да се мерят с тази Тесла !! Ама то всъщност няма значения , щото тях просто ги забраняват , ахахахаххахахахах !!!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Излез от село

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Турбо":

    С такава скорост можеш да караш по хиляди километри германски магистрали. Колко е целесъобразно да спираш на всеки 20 минути да зареждаш, вече е съвсем отделен въпрос. Но пък откровено може да се заяждаш с което и да е ferrari lamborghini а да не говорим за поршета.

    Нали до скоро това беше една от малкото ви останали опорни точки. На магистрала в Германия теслата била до 250 и гледала стоповете на останалите? Сега вече и това не било важно.

    Коментиран от #14

  • 12 Турбо

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Таксата ще бъде на километър,не са определили още колко ще е.Забраната за ДВГ ще важи от 2035 г и то само,ако се приеме от всяка отделна страна в Европа.Връщат въглищата в ТЕЦ многониковия,ти ми говориш за забрани.

    Коментиран от #16

  • 13 Дрън-дрън

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    А ти да беше написал, че този данък ще влезе в сила през 2030 година и то, ако го приемат.

    Да беше написал, че това не е никакъв данък, а практически е тол-такса, която ще замени частта от акциза на горивата, която отива за ремонт на пътищата и вероятно ще се начислява и на автомобилите с ДВГ, а не само на електромобилите, защото е много по-справедливо да се плаща спрямо теглото на автомобила, защото то разрушава пътищата, а не разхода на гориво.

    Коментиран от #15

  • 14 Турбо

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Излез от село":

    Живеем в България,където има ограничение на скоростта на магистралите.

    Коментиран от #17

  • 15 Турбо

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Дрън-дрън":

    Многониковото гост пак спори със себе си хахахаха ток таксата се обсъжда за електромобилите.За останалите нищо не се споменава,остават си на акциз.

    Коментиран от #19

  • 16 Няма нужда от никове

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Турбо":

    Как пък не се научи да ни разпознаваш? Единият говори за забрани и екология, а аз ти говоря със сметки и факти.

    А фактите са, че ти си по-голям електрик и от мене. Омръзна ми да ви повтарям че никой няма да забрани движението на ДВГ преди 2050 година, а дори и след това не е сигурно. Половината държави в Европа се опъват за продажбите на ДВГ през 2035 година, а вие уж сте против електромобилите, а обяснявате че светът ще премине към тях още през 2035 година. Това ще се случи ама през крив макарон.

    От друга страна, продажбите на електромобили ще задминат продажбите на ДВГ още в момента в който цените им се изравнят по една или друга причина, независимо дали едните ще поевтинеят или другите ще поскъпнат. Тогава без никакви екологии и забрани ще настъпи края на ДВГ.

    А началото на края вече е започнало, дори да не го признавате. След края на продажбите на нови ДВГ, ще продължат да са болшинство по пътищата поне още 15 години, а 20-30 години след продажбите на последните ДВГ, все още ще се движат по пътищата и ще има бензиностанции. Ако можеш да смяташ Това ще е след 2065 година. Спрете да обяснявате как някой ви забранява да карате ДВГ! Особено гост с малкото г, а ти да му пригласяш.
  • 17 Ама разбира се

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Турбо":

    "Живеем в България,където има ограничение на скоростта на магистралите."




    Тези са пробвали в България на българско летище, нали? А този модел се продава само в България и затова написа този пост? Казах ти да изглеждаш от село. Светът не е ваше село и ваше село не е света!
  • 18 Не лъжи

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    Швейцария обсъжда идеята да въведе такъв данък от 2030.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Не си познал

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Турбо":

    За разлика от вашите никове, които винаги мислят на 100% едно и също, включително за нарушение физични закони и други абсурди, които няма как едновременно да дойдат на ум на двама човека по едно и също време и твърдите, че не сте един човек, аз редовно приземявам гост, който си живее в негов идеалистичен свят.

    А никой няма да разработи тол система само за електромобили. Ако се въведе за тях, ще се ползва и за другите автомобили. В момента това е само едно предложение, за да могат да разработят идеята до 2030 година. Даже не е сигурно дали ще се приеме, но ако си спомняш, аз говоря за този данък от няколко години всеки път когато някой ми спомене за акциз на тока за зареждане на електромобили, което няма как да стане.

    Много по-логично и справедливо е, да се плаща на километър спрямо теглото на автомобила, защото тежките автомобили разрушават повече инфраструктурата.

    Коментиран от #24

  • 20 Не го карай такива неща

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Не лъжи":

    Все едно да накараш просто Киро да не е лъже! Това си им е патология и си им е в кръвта! Не могат да живеят по друг начин. Лъжите им осмислят живота! По това време вече трябваше да има три тунела и шест моста изградени с деветте милиарда, който усвоиха за девет дни за да борят корупцията!
  • 21 Турбо

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не лъжи":

    Не лъжа!Къде видя да споменавам година?В статията си пише - 2030 година.

    Коментиран от #26

  • 22 Пак лъжеш нагло!

    2 2 Отговор
    "Швейцария въвежда данък върху електромобилите"

    Това не си ли го писал ти?

    Това е същото като да напиша

    "Tesla произвежда cyber truck, roadster и семи"

    Колкото е вярно едното толкова и другото!

    Как ще реагираш ако пиша по този начин, а после да се оправдавам, че не съм уточнил за коя година става въпрос?

    Пак си чел заглавия без да четеш статиите! Също както спрялото от четири месеца производство във фабриката на Тесла в Шанхай, защото там имало локдаун оттогава.

    Кажи сега затворена ли беше фабриката от март месец досега или все пак работеше по време на локдаун? Защо вече десети път избягваш да отговориш на този въпрос?

    Коментиран от #25

  • 23 Каквото коментиращите, такава статията

    1 3 Отговор
    Тя също е манипулативна. Проблемът с ограничението на скоростта не е заради батерията, а защото спирачките не са проектирани за такива скорости, а тези които могат да се справят при това не чак толкова перфектно, се закупуват отделно и струват допълнителни 20 хиляди долара. Освен това автомобилът трябва да е оборудван с гуми, които трябва да могат да издържат при тази скорост, а е безсмислено автомобилът да излиза от завода с такива гуми.

    Тоест автомобилът има огромен потенциал за всеки, който иска да кара изключително бърз автомобил за малко пари и има желание да го тунингова, като тунинга по силовата част е само софтуерен и дори не се налага вдигане на мощността, защото още от завода този автомобил разполага с над 1000 коня при цена от 130 хиляди долара, което е буквално за без пари за тези параметри.

    Коментиран от #27

  • 24 Турбо

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Не си познал":

    Две в едно,гост и тесльо.Вие сте като доктор Джекил и мистър Хайд хахахаха един човек с две проявления.
  • 25 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пак лъжеш нагло!":

    Не си спорил с мен по тази тема.Все ми е тая,местя го.

    Коментиран от #29, #31

  • 26 Пак ли изникна "спешна работа"

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Турбо":

    "Кажи сега затворена ли беше фабриката от март месец досега или все пак работеше по време на локдаун? Защо вече десети път избягваш да отговориш на този въпрос?"

    Всеки път, като ти задам въпроса и веднага се сещаш, че трябва да работиш и нямаш време за отговор, но в момента на публикуване на новина за Тесла, си първа китка да си излееш омразата към марката и да кажеш защо няма да си я купиш!

    Толкова ли е трудно да си признаеш, че просто не си разбрал, че Тесла работи в Шанхай и по време на локдауна? Нито е срамно, нито си длъжен да го знаеш!

    Ето, подавам ти ръка, за да излезеш с достойнство от положението. Искрено се надявам, ръката ми да не остане да си виси във въздуха и да приключим това недоразумение още днес. Намери 10 секунди!

    Коментиран от #28

  • 27 Турбо

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Каквото коментиращите, такава статията":

    Иииии си се нацепил в някоя бирария с унищожена предница на Теслата хахахаха

    Коментиран от #33

  • 28 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Пак ли изникна "спешна работа"":

    Дали е работила фабриката в Шанхай?Аз откъде да знам?Имаше статия,че работниците не си ходели по къщите и спяли на пода във фабриката.Това прочетох ,това знам.Спорил си с някой друг,научи се да ни различаваш.
    В интерес на истината, седмицата ми беше много натоварена.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Е така де!

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Турбо":

    Защо са спали там? Как хем "са ги експлоатирали" да работят на смени от по 12 часа, хем няма продукция? Ще ми обясниш ли логиката си?
  • 31 Това ти ли го писа? Да или Не?

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Турбо":

    Това ти ли го писа?

    "9 Турбо
    До коментар 3 от "Мммммм":

    Шанхай е в локдауна тесльо,не разбра ли.
    Коментиран от 13, 14, 17

    19:23 28.06.2022"

    Като си отговорим на коментар 3 който пише:

    "3 Мммммм

    Става въпрос само за Модел У Перформънс! Лонг Рейндж продължава да се доставя от Шанхай. Само Перформънс от Берлин има нещо.
    Коментиран от 9

    18:41 28.06.2022"

    Ти ли си написал 9 коментар, в който се твърди, че няма как "Лонг Рейндж да продължава да се доставя от Шанхай", защото "Шанхай е в локдауна"?

    Да или Не? Ти или някой друг с който съм спорил?
  • 32 Турбо

    3 1 Отговор
    Изтрил си коментар 9 от тази тема и после ме питаш дали е мой?
    След като пристанището в Шанхай е в локдаун и не работи,как доставят сглобените Тесли?В същата тема те питам:Чакам една стока,която седи на пристанището в Шанхай и не се товари вече три месеца.Как доставят Теслите произведени в Китай?
  • 33 Така е!

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Турбо":

    За разлика от останалите, както виждаш не е проблем да вдигне 350, а вероятно и повече с правилните гуми. Проблемът засега е в безопасното спиране.

    Който иска да използва пълнят потенциал, ще трябва да си го тунингова и си носи отговорността.

    Коментиран от #34

  • 34 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Така е!":

    Съгласен съм и ти слагам +.Който му върши работа да си я кара.Аз се загледах отскоро в Тойота Корола хибрид.

    Коментиран от #38

  • 35 Идея си нямам

    0 1 Отговор
    Не знам как ги доставят и честно казано не ме интересува, но за разлика от тебе, когато не знам нещо просто казвам "не знам" и се придържам към това което знам. Не съм длъжен да знам всичко!

    Само, че ти отричаш факти, които всички ги знаят, само защото ти не знаеш нещо, но не искаш да си го признаеш.

    Факт е че по време на локдауна фабриката на Тесла в Шанхай работи и произведените автомобили се доставят в Европа. Всичко останало са подробности.


    Както виждаш в статията че Тесла губи милиарди от фабриките си, Шанхай не беше споменат именно защото си работи и изкарва пари, а не ги губи в бездействие. Това ще си проличи още в понеделник когато излезнат резултатите за продажбите.

    Ако Шанхай не е работил, продажбите би трябвало да са наполовина от предишното тримесечие, когато продадоха 310 000 броя. Ако са повече от 150 хиляди, очевидно, е че фабриката в Шанхай е работила и е изнасяла продукцията.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Благодаря!

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Турбо":

    Но не беше нужно. Отдавна съм спрял да слагам плюсове и минуси или пък да им гледам броя.

    Пък и никога не съм крил недостатъците на Тесла и другите електромобили. Винаги съм казвал, че Тесла е по-малкото зло.

    Винаги съм казвал че качеството на Тесла, особено на произведените в Щатите е под всякаква критика и съм се чудил толкова ли са непретенциозни американците.

    Винаги съм твърдял че Тесла са надценени както на борсата, така и със своите 35% брутна печалба от продаден автомобил, което е безумие, но пък донякъде го одобрявам, защото виждам че тези печалби не се разпределят между шефовете и инвеститорите, както правят останалите фирми, а се инвестират в иновации, които ще са в полза на нас потребителите, защото покачват летвата, а останалите фирми ги следват и ще ни предложат по-качествени но по-евтини от Тесла алтернативи на същата технология.

    Също така не отричам, че електромобилите има още доста хляб да изядат, докато станат реална алтернатива на ДВГ. Както виждаш съм дори по-песимистичен от тебе за навлизането им.

    Но за разлика от тебе, за мен не всичко е черно-бяло и може да има както предимства, така и недостатъци.

    А основният недостатък е високата цена, която в момента е изкуствено вдигната още повече напълно спекулативно.

    Коментиран от #40, #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Благодаря!":

    Напълно съм съгласен с теб.Затова се загледах в хибридите на Тойота.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Благодаря!":

    Електрическите коли няма да станат масови в България, съгласен съм.Точно затова съм се насочил към самозарядните хибриди.Какво ще ме посъветваш?Не се гъбаркам.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Не си хвърляй парите на вятъра

    2 0 Отговор
    Или чист ДВГ или електромобил. Не ти трябва две в едно, което съчетава недостатъците и на двете, но не можеш да се възползваш от предимствата им.

    Даже пробегът на рифтер не ти е проблем, а времето му на зареждане. Тези 20 изкарвания на автомобила в годината за по 1000 километра пробег ги разправяй на друг. Очевидно е че го ползваш и за по-кратки маршрути, като всеки нормален шофьор. Три-четири пъти в годината ще можеш да преглътнеш две-три спирания за по 10 минути, ако автомобилът ти пести пари.

    Ако така или иначе ще ти излиза по-скъпо на ток, просто пак си вземи дизел докато излезне подходящия за тебе електромобил, освен ако не излезеш по-голям еколог от Грета тунберг и екологията не те интересува повече.

    Коментиран от #47, #48, #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Не си хвърляй парите на вятъра":

    Няма да сменям Партнера,а другата кола.Хибридната Корола е по икономична от бензиновата Корола със същия мотор.Разликата в цената е около 10 000 лева,35 000 лв срещу 45 000 лева.
    Пробегът ми е около 35 000 км годишно така,че не изкарвам Партнера само 20 пъти по 1000 км.Правил съм и по 50 000 в силни години.
    Рифтъра може би ще го взема дизел, съгласен съм с теб.Зависи от цената на дизела и електроенергията.Ще смятам и ще преценя на момента.
  • 48 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Не си хвърляй парите на вятъра":

    На Рифтъра му дават до 100 квт мощност на зареждане,при 50 квтч батерия 30 минути ще му стигат за зареждане.Проблема е, че може да нацеля 22 или 50 квт зарядна и ще падне чакане.Дилъра на Пежо ми каза,че този Рифтър е градски вариант,очаква се Рифтър с по голяма батерия.Стелантис започват изграждане на завод за батерии.Предвиждат да построят 5 завода за батерии.Като насмогнат с батериите,може да се появи Рифтър с 100 квтч батерия.
  • 49 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Не си хвърляй парите на вятъра":

    Може ли по подробно " съчетава недостатъците на двете,но не може да се възползваш от предимствата им.Ценя мнението ти.

    Коментиран от #50

  • 50 Бъди по-конкретен

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Турбо":

    Какво предлага единият модел И какво другия? Плъгин или не?

    Кой ти каза че е по-икономичен? При 1000 километра пробег, хибрида харчи повече от не хибрид със същия двигател, защото имаш едно допълнително тегло, което разнасяш с тебе, но не ти носи никакви ползи, а само ти вдига разхода.

    Помни ми думата, че след дизелгейта на Volkswagen, ще последва хибридгейт за Toyota и ще лъсне истината с измамата. А ще лъсне още през 2025-а, когато ще затегнат тестовете и няма да ги правят на стендове, а в реални условия.

    Въобще не се подлъгвай по рекламите, че еди-кой-си хибрид гори 1 литър на сто.

    Коментиран от #51, #52, #53

  • 51 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Бъди по-конкретен":

    Хибридите на Тойота харесвам.Батерията е малка и не е тежка,плюс електромоторите.Батерията се зарежда при спускане и спиране.Плъгин хибридите са скъпи, Пежо 3008 е над 100 000 лв.Затова те питам какво мислиш,не се гъбаркам.
  • 52 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Бъди по-конкретен":

    Сравнявам бензинова Тойота Корола и хибридна Корола.
  • 53 Турбо

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Бъди по-конкретен":

    Корола бензинова хибрид разход 4,5 л/100
    Корола бензин 7 л/100.
    Дори и да послъгват малко, разликата е голяма.

    Коментиран от #54

  • 54 Какъв хибрид

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Турбо":

    Плъгин или не? Защото говореше нещо за цена на тока.

    И както ти казах, тези 4,5 литра, са като 1000 км пробег на Тесла. Достижими са, ама не и в ежедневието. Хибрида има предимства само при честоти ускорявания и намалявания на скоростта, тоест на градско шофиране. Само че там не се въртят километри е и точно както при електромобилите, няма как да постигнеш икономии от малко километри годишно.

    На дълъг път ще ти гори повече отколкото чист бензин, но там можеш да навъртиш 1000 километра за един ден и да компенсираш изминатите 1000 километра градско за цял месец и пак да си на нула, като постигнеш средния разход на бензинов автомобил.

    Коментиран от #55, #56, #57

  • 55 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Какъв хибрид":

    Не става въпрос за плъгин.Тойота Корола са самозарядни хибриди.
    За цената на тока ти говорех,когато сравнявам електричка с дизелов Рифтър.При цена на нафтата над 6-7 лв/л и ниска цена на електроенергията бих предпочел е-Рифтър.Разликата от цената на електричката се стопява след 100-150 000 км.
  • 56 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Какъв хибрид":

    Хибридите на Тойота имат малка батерия,която издържа малък пробег с ниска скорост, колкото да излезеш извън града без да замърсяваш.Увеличиш ли скоростта,ДВГ се стартира и произвежда ток с който захранва електромотор ,който задвижва колелата.При спускане и спиране,електромотора работи в режим рекуперирация и пълни батерията.Батерията мисля е само 1-2 квтч
  • 57 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Какъв хибрид":

    Това,което ми описваш ми прилича на мек хибрид.Такива са хибридите на Сузуки.Работят като стандартен бензинов автомобил със скоростна кутия.Електромотора помага,когато е необходима повече мощност.

    Коментиран от #58

  • 58 Хмммм?

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Турбо":

    А откъде се зарежда батерията, за да осигури и минимален пробег?

    Да не си се хванал на рекламата със самозареждащи се хибриди, които нямат нужда от контакт?

    Коментиран от #59, #61

  • 59 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хмммм?":

    Може и да съм се хванал,не споря.Просто проучвам и ме е страх да не сбъркам.Батерията се зарежда само от рекуперация при спиране и спускане по наклон.

    Коментиран от #62

  • 60 Турбо

    1 1 Отговор
    Градът се напълни с хибридите на Тойота.Доскоро имаше само няколко таксита Приус.
  • 61 Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хмммм?":

    Хибридите на Тойота Корола са точно самозарядни.Нямат скоростна кутия и се движат с електромотор,ако не греша.
  • 62 Запазване на енергията

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Турбо":

    Нали знаеш че според закона за запазване на енергията, няма как да получиш повече енергия при ускорение, отколкото е получена от спирането? Нали знаеш че няма как да получиш повече енергия от спускането, отколкото ще изхабиш при изкачването?

    Нали знаеш, че за изминаване на определено разстояние, дори да не ускоряваш и да намаляваш и да няма наклон, ти е необходима енергия която да преодолее съпротивлението на търкаляне на гумите и челното съпротивление?

    Като знаеш всичко това, както ти казах единственото ти предимство е при градско шофиране, където можеш да съхраниш част от енергията която обикновено се губи при натискане на спирачките.

    Но при шофиране по магистралата с постоянна скорост, тази енергия няма откъде да дойде, освен ако не караш агресивно, но пък тогава дори с рекуперация не можеш да разчиташ на нисък разход на гориво.

    Тогава обаче хибрида харчи повече заради увеличеното съпротивление на търкаляне на гумите заради по-високото тегло, а и по-големия разход на енергия при ускорение пак заради теглото.

    Тоест хибрида при извънградско шофиране и няма особени предимства, а има повече недостатъци.

    Ще се възползваш от предимствата, ако го караш повече градско и изминаваш много километри в града годишно.

    Коментиран от #63, #64, #65

  • 63 Турбо

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "Запазване на енергията":

    Съгласен съм с теб.За извънградско хибрида ще ти даде само около 0,5 л/100 км икономия.Все ще ти се наложи да спираш или спускаш по наклон на магистрала или първокласен път.При стандартен автомобил тази енергия се губи.При хибридите тази енергия се складира в батерията.Другото предимство е неограничения пробег и по ниската цена на хибрида,в сравнение с електромобила.
    Съгласен съм и затова,че в градски условия хибридите са много икономични.
    Разликата в цената на бензинов автомобил и бензинов хибрид е само около 10 000 лева.Мисля,че си заслужава.
  • 64 Турбо

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Запазване на енергията":

    Електромобила също няма да е ефективен на равно на магистрала или първокласен път.Висок разход на енергия при висока скорост и нула върната енергия в батерията.В градски условия електромобила ще е много по ефективен,нисък разход на енергия при 50 км/ч,при всяко спиране ще зареждаш батерията.
  • 65 Турбо

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Запазване на енергията":

    Тук не съм съгласен.Разликата между бензинова Корола и хибридна е около 200 килограма.Влиянието на теглото ще е много малко.
  • 66 Турбо

    1 2 Отговор
    Понеже твърдиш,че никога не си признавам грешките.Ето ти една.Спорихме за моя Партнер дали има фап филтър.Аз твърдях,че няма,а ти,че има.Е прав си.Аз го разбрах чак като компютъра ми изписа "задръстен филтър" при 210 000 км пробег.Излезе,че течността в резервоарчето е свършила, течността стигала за около 200 х.км.Резервоарчето се намирало в подкалника на задна дясна гума и се разглобява за да се напълни.А аз си мисля,че няма фап,защото не виждам гърловина за наливане на течност.Гърловината обикновено се намира до тази за наливане на горивото.Аз нямам такава и си мисля,че нямам фап филтър.
    Прав си,аз съм сбъркал.Голям майтап.
  • 67 Турбо

    1 2 Отговор
    Отделно бензиновия хибрид работи на по оптимални обороти от нехибриден бензинов двигател.Двигателите на Тойота работят по цикъла на Аткинсън и са много икономични и надеждни в сравнение с един турбо двигател.
  • 68 Име

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Обърка се. В теслата няма двигател 😉😉

    Коментиран от #77

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 меркантилност

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Инженерът":

    спокойно,като напварят летящи коли няма да ти се налага да вдигаш кръвно на тая тема
  • 71 МЪСК

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Натоварва ли те моето изпреварване?
    Седи и капе масло от датчика на картера, текат гарнитури, двигателя е като лейка, натискаш бутона - не върти: бендикс заминал, въртиш - не пали: бобина дyмнала, припали - затрака верига, чукат повдигачи, прекъсва, тресe се: дюзи, вакуум, свещи, кабели, дистрибутор, дебитомер, ламбда, ЕГР датчици, ремъците метат конци на криви ролки - смpад, момчее! Аха да караш, ама цилиндърче съединител изпусне, п.eдалa потънал.. Тръгваш: съединител приплъзва, оох! Даваш газ: пуши на нерез, момче! Отваряш мотор: късат се све болтове и шпилки, гарнитури леш, маркучЕта за вакуум се трошат като солети. Събереш мотора, врътнеш: счупи горен вал. Дадеш газ, роди карантия, изтекат му чорбите, буталото излезе да види кой кара колата....
    И сядаш да си го изкараш на електромобилите.
    Човещинка. Ма не са виновни, че са съвършени. Просто жигулата си е жигула, изтребителят си е изтребител ;)

    Коментиран от #76

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така е!":

    Колко хора по света си търсят кола да вдига 300 км в час? Имат ли 1%?
  • 74 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смисъла е Кеф":

    емисиите са от теца, вместо от ауспуха.

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "МЪСК":

    Така е, като нямаш пари за нормална кола и се возиш само на скрап. А си тръгнал да мечтаеш за Тесла ха ха ха ха ха

    Коментиран от #81

  • 77 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Име":

    А електрическият двигател какво е? Съединител ли?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Какво стана ли?

    0 2 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Ами стана това, че излязоха резултатите за продажбите и се оказа че в затворената за тримесечието фабрика в Шанхай Тесла е произвела и изнесла около 100 хиляди автомобила. А ти си приказвай небивалици колкото си искаш!

    Коментиран от #82

  • 80 Грета Тунберг

    0 2 Отговор

    До коментар #74 от "Гост":

    Браво скъпи защитавай екологията с голи гърди. Ще изтровят градовете с тези електромобили.

    Коментиран от #84

  • 81 МЪСК

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Гост":

    Моля, не проектирай своята реалност върху мен. Аз съм най-богатият човек на планетата, по простата причина, че произвеждам най-добрите, най-бързите и недостижими по параметри и цена коли от второ поколение в света. За които съм осигурил най-добрата и единствената глобална бързозарядна мрежа на света Supercharger Network, захранвана с ток от фото-панели, съхраняван в собствени батерийни централи Tesla MegaPack.
    На това в бизнес средите му викаме 5-0 и съдийска свирка! :D

    Коментиран от #83

  • 82 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Какво стана ли?":

    Колко Тесли изнесе за април от Китай?

    Коментиран от #85

  • 83 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "МЪСК":

    Многониковий и с Ник Мъск ли взе да пишеш?Страдаш от раздвоение на личността,на теб не може да ти се помогне.

    Коментиран от #87

  • 84 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Грета Тунберг":

    Многониковото, и Грета ли извади за подкрепа?Нали ти е гадже,тъкмо сте си лика прилика.

    Коментиран от #86

  • 85 Защо за април?

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    Нали локдауна беше започнал Март и още не е свършил, а ти вече четвърти месец си чакаш стоката блокирана на китайско пристанище? Казах ти че през април 22 дена за вода не работи, а след това започна производство, достигайки нормален капацитет през май. Не ми се търси дали въобще са успяли да изнесат нещо за април, но съм почти убеден че през май са изнесли и произведеното през април. А ти ми говориш през юли, че нямало доставки от Шанхай вече четвърти месец?

    Коментиран от #91

  • 86 Ние с нея не се понасяме

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Лика-прилика ви е на вас, които постоянно говорите за и колко много замърсявали електромобилите и които сте поддръжници на Грета тунберг, че от утре трябвало да ви карат да спирате да карате ДВГ при положение, че аз се уморих да ви говоря, че това ще стане след 2060 година.

    Закъде сте се разбързали толкова със забраните не знам.
  • 87 Предполагам че ти си го писал

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Гост":

    Но пък няма да ти противореча. Съгласен съм с написаното.

    Мога само да допълня и стремежа за пълна вертикална интеграция, което ще остави останалите автомобилни производители доста далеч назад от печалбите на Тесла, което и дава огромно предимство за растеж и иновации.

    До две години Tesla ще е най-печелившата автомобилна компания и ще си заслужи високата пазарна оценка за трилиони. А след още няколко години един по един някои от стогодишните ще изпаднат от играта заради фалит, който вещаеха на Тесла преди години.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Гост

    0 0 Отговор
    След коментар 77 другите с моето име не са от мен. Някой пише с моето име.
  • 91 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Защо за април?":

    Свиквайте.