Last news in Fakti

9 Юли, 2022 10:30 7 764 6

Китайски луксозен „джип“ ще се мери с GLS и X7

  • aito-
  • m5-
  • m7-
  • bmw-
  • mercedes-
  • x7-
  • gls

Aito M7 е втория модел на марката

Китайски луксозен „джип“ ще се мери с GLS и X7 - 1

Марката Aito е една от новите на автомобилния пазар, но това не ѝ пречи да си поставя високи цели и вече да показва втория си модел на пазара. Новият М7 е луксозен всъдеход с дължина от малко над 5 метра, ширина от 1.95 метра и височина от 1.78 метра. Междуосието е 2.82 метра. Размерите на М7 го позиционират в класа на модели като BMW Х7 и Mercedes GLS, които ще се явяват и преки конкуренти в родния Китай.

Китайски луксозен „джип“ ще се мери с GLS и X7

Модерната визия на всъдехода започва с LED светлини в предната част, свързани с тънка ивица. Под тях има голям отвор в средата на бронята и по един въдъховод в двата ѝ края. Страничната линия е максимално изчистена с прибиращи се дръжки, а в задната част откриваме подобна на предницата тематика със свързани светлини, под които е разположен и номерът.

Китайски луксозен „джип“ ще се мери с GLS и X7

Интериорът изглежда луксозен с комбинация от тъмна и светла кожа, дървени апликации и черен пиано лак за някои елементи. Върху централната конзола откриваме превключвател на скоростите с кристални елементи, подобен на този при Volvo. В средата на таблото е разположен 15.6-инчов дисплей с операционна система HarmonyOS на Huawei, а пред водача откриваме 10.25-инчов дигитален километраж. Колата предлага още озвучителна система с 19 говорителя, подгрев, обдухване и масаж на първия и втория ред седалки.

Китайски луксозен „джип“ ще се мери с GLS и X7

За задвижването отговаря електромотор с 272 конски сили разположен на задната ос, при моделите със задно задвижване или два комбинирани електромотора с мощност от 449 конски сили при версия с 4х4. Те се подпомагат от 1.5-литров бензинов двигател със 125 конски сили, който работи единствено като генератор. Батерията е с капацитет от 40кВч, а според данните, колата може да измине до 1100 километра с помощта на генератора или до 195 километра само на ток.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    16 18 Отговор
    Ще мери дедовиа

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Ехаааа

    19 17 Отговор
    Китайците сигурно вече, че си прехвърлят производствата си в Русия, заради по евтината работна ръка

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Да да":

    Явно не си забелязал , че Китай отдавна прави БМВ и Мерцедес ‼️
  • 5 Иво

    10 11 Отговор
    Добре че само в Китай могат да си карат ментетата. Като четеш данните може да си помислиш че ще караш супер автомобил. Ако купиш нещо подобно е все едно да си хвърлиш парите през терасата.
  • 6 Пешо

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ехаааа":

    Това ще е най голямата грешка. Руските пияници не можеха москвич да сглобят камо ли нещо по сложно.