28 Юли, 2022 12:09 1 989 6

Mercedes печели еднакво от електрическите и бензиновите модели

  • mercedes-
  • e-klasse-
  • eqe-
  • печалба-
  • електрически автомобили

EQE дори може скоро да надмине E-Klasse по приходи

Mercedes печели еднакво от електрическите и бензиновите модели - 1

Електрическите автомобили са скъпи за разработка и затова в много случаи автомобилните производители отчитат минимална или дори нулева печалба от тях. С течение на времето и появата на нови технологии, това вероятно ще се промени, но към момента производителите, които генерират идентични печалби от конвенционалните си модели и електрическите такива се броят на пръстите на едната ръка.

Mercedes печели еднакво от електрическите и бензиновите модели

Един от тези производители е Mercedes от където се хвалят, че електрическия EQE генерира същата печалба като конвенционалната E-Klasse, която е на пазара от години. Данните бяха обявени лично от един от шефовете на Mercedes в интервю пред Automotive News Europe. Там той заяви, че съвсем скоро електрическият модел може да надмине E-Klasse по печалба.

Mercedes печели еднакво от електрическите и бензиновите модели

Длъжни сме да споменем, че цените на двете коли се различават значително. В България EQE се предлага със стартова цена от 145 хиляди лева, докато E-Klasse започва от 112 хиляди лева. И докато нещата за EQE вървят много добре, то от Mercedes не могат да се похвалят със същия резултат за по-големия EQS. Електрическия еквивалент на S-Klasse изостава от моделите с бензинови и дизелови двигатели. Германците твърдят, че с времето тази разлика ще се стопи и това вече се случва.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    9 5 Отговор
    И ДВАТА МОДЕЛА СА СУПЕР ГРОЗНИ! ВСЕ ЕДНО ПРАВЕНИ ЕДНОДНЕВКИ НОСНИ КЪРПИЧКИ В КИТАЙ!
  • 2 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    6 4 Отговор
    ЕПА ФИТИПАЛДИ КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА КУПИ СИ МОСКВИЧ ИЛИ ТЕКЕЗЕСАРКА ,А В НАЙ ЛОШИЯ СЛУЧАЙ ЕДИН ВАРБУРГ НАЙ ЩЕ ТИ ПАСНЕ КАТО НА СВИНЧЕ ЗВЪНЧЕ ,ТЪКМО ЩЕ ТИ ДРЪНКА НА ВАРЕЛ , РУСКИТЕ НА ЛАМАРИНА ТИ ИЗБИРАШ!!!!😀😂😃🤣😄😁👍👍!!!.
  • 3 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    5 5 Отговор
    ВАЗ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ВИ РАЗБЕРЕ , ПИЩИТЕ ЧЕ ЕДНО ВРЕМЕ СТЕ КАРАЛИ ЛАДИ И ЖИГУЛИ ,А НЕ СМЕ МОЖАЛИ ДА КАРАМЕ МЕРЦЕДЕСИ , СЕГА КАТО ИМА МЕРЦЕДЕСИ ВСЕ ВИ СЕ ВИЖДАТ ГРОЗНИ ,ЩО ЛИ ? НИМА ЧУШКОПЕЦИТЕ ДЕТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ СА ПО СКЪПИ И ОТ РОЛСРОИС , СМЕШНА РАБОТА НА ГАНЬО ВСЕ УГОДА МУ НЕМА!!!!😁😄🤣😃😂😀👍👍👍!!!.
  • 4 Карчо

    4 0 Отговор
    Лудия с големите букви от първите три коментара да ходи да му предпишат лекарства.
  • 5 Нооооо

    3 0 Отговор
    КлиентЪт губи повече от електрическите отколкото от бензиновите автомобили ...
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    А Тесла кога ще почне да печели, без да й помагат?