Last news in Fakti

25 Юни, 2013 13:08 16 117 9

Суперкола с V12 от Rolls-Royce с газова уредба

  • montecarlo automobile-
  • rascasse-
  • gtb centenaire-
  • brc-
  • агу-
  • газова уредба-
  • монако

Автомобилостроенето в никакъв случай не може да се нарече най-крупният сектор в икономиката на Монако. В малкото княжество обаче се правят коли, най-известните сред които сякаш са бутиковите продукти на Venturi.

Montecarlo Automobile не може да се похвали дори с тяхната "популярност". Според шефа на компанията Фулвио Мария Балабио обаче тя е най-старата в Монако. Бившият състезател от IndyCar я основава през 1983 г. с намерението да произвежда уникални суперавтомобили.

Първият сертифициран модел на Montecarlo Automobile действително няма аналог по простата причина, че през 1990 г. въглеродните нишки са прекалено авангарден материал за цивилното автомобилостроене, а GTB Centenaire е направен изцяло от него. През 1993-а колата с V12 от Lamborghini дори печели състезанието за издръжливост във Валелунга в своя клас.

През 2005-а Montecarlo Automobile започва да експериментира с алтернативни горива като метан, етанол и втечнен газ, а миналата година дори подписва договор с един от световните лидери в областта на газовите уредби BRC и участва в състезания за издръжливост редом с бензинови конкуренти като Ferrari 458, Lamborghini, Porsche, Chevrolet Corvette.

Тази година Montecarlo Automobile празнува 30-годишнина от основаването си и отбелязва юбилея с нов суперкар, работещ на обогатен с водород втечнен газ. Rascasse е кръстен на прочутия завой на пистата в Монте Карло и ще бъде произведен в 15 бройки с цена €500 000 всеки.

Надлъжно пред задния мост е монтиран 5.4-литров V12 от BMW, с какъвто в края на 90-те баварците оборудваха първия модел след придобиването на Rolls Royce - Silver Seraph. За нуждите на Rascasse обаче мощността му е увеличена от 326 на 500 к.с. не без помощта на BRC.

Според италианската агенция ANSA инженерите на Montecarlo Automobile планират и по-мощна версия на суперколата. Тя ще бъде снабдена с хибридна силова установка и двойно предаване.

Иначе дизайнът Rascasse не блести с особена оригиналност. Автомобилът прилича на комбинация от Ferrari F50 (отпред), Lamborghini Aventador (отстрани) и луксозен италиански катер с изобилни декорации от дървесина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    1 1 Отговор
    Нов внос , не е блъскана , с газова уредба разход 3/100 среден....

    Коментиран от #2

  • 2 Руснака Руския

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еминем Фен":

    с V12 и 500 коня, разхода ще е 30/100

    Коментиран от #9

  • 3 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 4 маляка

    0 1 Отговор
  • 5 georgi genchev

    0 1 Отговор
    Plasmasov lehen,ot domashni potrebi...
  • 6 Zari

    1 0 Отговор
    Мое да е леген и казанчето на антифриза да е от голф3,ама ще си ги продават хората по милион лева и хич не ги интересува ти кво мислиш за тва, мойто пате.
  • 7 Красимир_0

    2 1 Отговор
    Външно пооткраднали оттук оттам,двигателя много ми харесва 12 цилиндъра, водородна клетка ,но вътрешния дизайн е като детска, играчка под всякаква критика. За толкова пари шега не бива с нищо!
  • 8 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Макя,щом е на чесън вземам я и окото ми няма да мигне.Газстанций,колкото искаш из нашенско,газаджии и майстори още повече,тъй че барутника е таман за нас,мнооо ще върви и малко ще гори и то газ.Само адреза или телефона ми дайте да я поръчвам.
  • 9 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руснака Руския":

    Хехе 30 ама газ.