16 Август, 2022 16:12 1 587 2

Електрическото кабрио на Polestar влиза в серийно производство

  • polestar-
  • polestar 6-
  • polestar o2

Концептът О2 ще се прероди като Polestar 6

Електрическото кабрио на Polestar влиза в серийно производство - 1

През март месец тази година, Polestar представи готин концепт показващ ни футуристично кабрио, задвижвано изцяло от електрически мотори. През изминали месец изпълнителният директор на Polestar сподели в интервю, че ще се радва да види концепта в серийна форма, а по-рано днес това бе потвърдено официално от компанията.

Електрическото кабрио на Polestar влиза в серийно производство

Освен от желанието на директора, решението е повлияно и от силния интерес от клиентите, както и от медийното отразяване, споделят от бранда. В допълнение те описват задаващия се модел като „перфектна комбинация от електрически характеристики и тръпката от свежия въздух със свален покрив“.

Електрическото кабрио на Polestar влиза в серийно производство

Моделът ще носи името Polestar 6 и ще бъде изграден върху алуминиево шаси, подобно на това на Polestar 5 и вероятно ще използва същата 800-волтова архитектура, както и два електромотора. Те генерират максимална мощност от 884 конски сили 900 нютон метра въртящ момент, които ще осигуряват ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на под 4 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анна

    1 0 Отговор
    Классна
  • 2 Дмитрий

    0 0 Отговор
    Електрическият Alfa Romeo Duetto Spider е далеч по-красив. Кабриолет на ток за каменните улички с ресторантчета по Сицилия, Сарденя и Саленто...