Last news in Fakti

2 Септември, 2022 12:28 4 555 4

Рали-крос Ловеч открива състезателния сезон за 2022 година

  • раликрос-
  • ловеч-
  • баховица-
  • бфас

Надпреварата ще се проведе на 10 и 11 септември

Рали-крос Ловеч открива състезателния сезон за 2022 година - 1

Автомобилисти от цялата страна ще се съберат край Ловеч през следващия уикенд, за да посрещнат първото състезание по раликрос за сезон 2022 година. По план състезанието трябваше да се проведе в началото на месец юни, но неуредици с лиценза на БФАС провалиха тези планове. Все пак организаторите съумяха да сформират екип за изключително кратко време и надпреварата, която се превърна в традиционна за града ще се проведе на 10 и 11 септември.

Рали-крос Ловеч датира още от края на миналия век и макар надпреварата да е прекъсвана няколко пъти, трасето край село Баховица е любимо на състезатели и зрители от цяла България и традиционно събира най-много участници и публика. Тази година екипите имат изключително малко време за подготовка за това ще бъде интересно да видим колко автомобила ще премерят сили.

Както обикновено, събота е денят в който ще се проведат свободната и официалната тренировка, както и първият квалификационен манш, а в неделя ще видим истинската надпревара, започваща с втори квалификационен манш. След това състезателите ще имат кратка почивка, докато трае официално откриване, но само 30-минути по-късно те ще се върнат на пистата за трети квалификационен манш и финали. През 2022 година ще се проведе 34-тото издание на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    8 5 Отговор
    моля заради сакнцийте, не пущайте руски коли , на риалите нека има само американски коли, оп па те па коли не могат да правят

    Коментиран от #4

  • 2 ГОЛЯМ СМЯХ

    4 7 Отговор
    моля заради сакнцийте, не пущайте руски коли , на ралито нека има само американски коли, оп па те па коли не могат да правят
  • 3 Адам Хилтън

    13 3 Отговор
    Ей го просперитета на "демокрацията" - 30 години по-късно още Лади караме даже на ралитата. Тя верно Ладата е перфектна кола, ама нали "просперираме." Очаквах Ладите да бъдат заменени с български автомобили - нали все пак просперираме. Би трябвало вече да правим спортни и луксозни коли от най-висша класа с нашата чудовищна икономика нали?
  • 4 Ко каза

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Въпросът е , ти кво можеш да правиш , освен л@йн@?