Last news in Fakti

8 Септември, 2022 20:41 1 636 0

Унгарци представиха преработено класическо Porsche за над половин милион лева

  • porsche-
  • 911-
  • 912-
  • унгария

Купето на 911-ката е направено от карбон

Унгарци представиха преработено класическо Porsche за над половин милион лева - 1

Унгарската компания KAMM Manufaktur представи своето виждане за класическото Porsche 911 от поколението 912, което се произвежда между 1965 година и 1969 година. Класическия модел комбинира купето на 911 с четирицилиндровия двигател на Porsche 356. По този начин клиентите получават купето на 911, но с ниско тегло и 91 конски сили.

Унгарци представиха преработено класическо Porsche за над половин милион лева

Именно за това унгарската компания решава да използва 912 за своя проект. Благодарение на множество карбонови елементи, спортното купе може да се похвали с тегло от само 750 килограма. На мястото на бензиновия двигател е поставен нов мотор с кубатура от 2.0 литра дело на швейцарска компания JPS. Моторът се развърта до 7200 оборота и доставя 170 конски сили.

Унгарци представиха преработено класическо Porsche за над половин милион лева

Трансмисията е механична с пет предавки и предава въртящия момент към задните гуми с помощта на диференциал с ограничено приплъзване на ZF. Окачването е регулируемо, а на четирите колела са поставени вентилирани дискови спирачки. От компанията не показват снимки на интериора, но казват, че цената за преработка без включен донор е 325 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА